Overgangsalder og urininkontinens

Beskrivelse

Du trenger ikke å godta sporadiske tap fra blæren som en annen bivirkning av overgangsalderen eller # 8217; aldring. I mange tilfeller er det ting du kan gjøre for å stoppe og til og med forhindre urininkontinens.

L’urininkontinens (UI) er også kjent som & # 8220; tap av blærekontroll & # 8221; O & # 8220; utilsiktet urin tap og # 8221;. Millioner kvinner opplever det og frekvensen av # 8217; brukergrensesnittet har en tendens til å øke med alderen og # 8217; alder. Tapet av kontroll kan være minimal. For eksempel kan du bare miste noen dråper urin når du ler, gjør fysisk trening, toksice eller samle tunge gjenstander. Eller du kan prøve en’plutselig trenger å urinere og ikke kunne holde den før du når på badet, og forårsaker en ulykke.

Du kan oppleve brukergrensesnittet for livet, men de fleste episoder er resultatet av trykk eller stress på musklene som hjelper deg med å beholde eller urinere. Hormonelle endringer kan også påvirke muskelstyrken i Pelvica-regionen. Derfor er L’brukergrensesnittet mer vanlig hos gravide, under fødsel eller overgangsalder.

L’østrogen er et hormon som bidrar til å regulere menstruasjon. Det kan beskytte hjertesykdom og sakte bentap. Det bidrar også til å holde blæren og den sunne urinrøret og fungere skikkelig. Når du nærmer deg overgangsalderen, begynner østrogennivåene å redusere. Denne mangelen på østrogen kan svekke bekkenmuskulaturen. Kan ikke lenger kunne kontrollere blæren som de gjorde før. Fordi østrogen nivåer fortsetter å synke under og etter overgangsalderen, kan symptomene på # 8217; brukergrensesnittet bli verre.

Årsaker til urininkontinens

Noen forskjellige typer urininkontinens er forbundet med overgangsalderen. Disse inkluderer:

Stress inkontinens

Den vanligste typen blærekontrollproblem i gamle kvinner er stressinkontinensen. De svekkede musklene unnlater å holde tilbake urinen når du får toksetter, trene, nyser, ler eller løfter noe tungt. Resultatet kan være et lite tap av urin eller et komplett tap av kontroll. Denne typen inkontinens er oftere forårsaket av fysiske endringer som kommer fra graviditet, fødsel eller overgangsalder.

Oppfordre inkontintence

Når blæren muskler kontrakter feil eller miste evnen til å slappe av, kan du føle et konstant behov for å urinere, selv når blæren er tom. Urin eller kontroll tap kan også forekomme. Noen ganger kalles & # 8220; Hyperactive Bladder & # 8221;.

Inkontinens fra sporing

Når blæren ikke tømmes helt, kan denne typen brukergrensesnitt vise en kontinuerlig drypp av urin. Du kan ha en svak urinstrøm, vil du urinere om natten (Nicuria) og øke urinhesen. Dette kan skyldes en’blære muskel hyperaktivitet.

Forstå risikoen din

Overgangsalderen er ikke den eneste årsaken til problemer med blæren. Hvis du har overgangsalder sammen med ett av følgende forhold, øker risikoen for å utvikle brukergrensesnittet.

Drikke alkohol eller koffein

Drikker med alkohol eller koffein fyller raskt blæren, slik at du urinerer oftere.

infeksjoner

Infeksjonene i urinveiene eller blæren kan forårsake midlertidig brukergrensesnitt. Når infeksjonen slettes, vil brukergrensesnittet trolig løse eller forbedre.

Nerveskade

Skaden på nerver kan forstyrre signalene fra blæren til hjernen for ikke å prøve ønsket om å urinere. Dette kan påvirke din evne til å kontrollere urinering negativt.

Noen stoffer

L’Brukergrensesnittet kan være en bivirkning av noen medisiner, for eksempel diuretika eller steroider.

Forstoppelse

Kronisk eller langsiktig forstoppelse kan påvirke blærens kontroll. Det kan også svekke bekkenbunnsmuskulaturen, noe som gjør det vanskeligere å holde tilbake urinen;.

Overvektige

Å gi overflødig vekt øker risikoen for brukergrensesnitt. Den ekstra vekten utøver press på blæren. Kan forårsake brukergrensesnittet eller verre.

Behandlingsalternativer

Behandling for brukergrensesnittet avhenger av flere faktorer, inkludert typen inkontinens du opplever, og årsaken til brukergrensesnittet ditt. Legen din kan begynne å foreslå endringer i livsstilen. For eksempel kan de oppmuntre deg til å:

  • Reduser koffein og alkoholforbruk
  • gradvis gjenoppbygge blæren for å beholde mer urin urinering bare i visse øyeblikk av den planlagte dagen
  • Miste vekt for å redusere trykket på blære og muskler
  • Bruk kegeløvelser, eller bekkenbunnsøvelser, for å styrke bekkenmuskulaturen

Kegel øvelser involverer kompresjon og avslapning av muskler i bekken og kjønnsområder for å styrke dem. Dette kan hjelpe deg med å utvikle bedre blærekontroll.

Legen kan også anbefale mer involverte behandlingsalternativer, spesielt hvis det ikke tror at endringer i livsstilen hjelper. Disse behandlingsalternativene er beskrevet nedenfor.

Medisinering

Noen stoffer kan bidra til å redusere symptomene og behandle noen typer brukergrensesnitt. For eksempel kan legen foreskrive den anticholinergic Å roe blæren hvis det er hyperaktivt. De kan foreskrive Mirabegron (Myrbetriq), en spesiell type stoff som kalles Agonista av Beta-3 adrenerge-reseptoren, for å øke mengden urin som blæren kan inneholde. Aktuelle østrogenprodukter kan også bidra til å tonere urinrøret og vaginale områdene.

Nervøs stimulering

Elektrisk stimulering av bekkenmuskler kan hjelpe deg med å gjenoppta blærekontroll hvis brukergrensesnittet ditt er relatert til en nervøs skade.

enheter

Tallrike enheter er tilgjengelige for behandling av kvinner med brukergrensesnitt. En pessary er den mest brukte enheten for behandling av stressinkontinens. Det er en stiv ring som er satt inn i skjeden din for å bidra til å plassere urinrøret for å redusere tapene. Legen din kan også foreskrive en uretralinnsats, en liten engangsanordning du kan sette inn i urinrøret for pluggstap.

Biofeedback

Du kan jobbe med en terapeut for å bedre forstå hvordan kroppen din fungerer. I biofeedbacken er en tråd forbundet med en elektrisk lapp på blæren og på urinrøret muskler. Send signaler til en skjerm, som advarer deg når musklene dine kontrakter. Lære Når musklene dine kontrakt, kan du kanskje få bedre kontroll over dem.

Kirurgi

Kirurgi for å reparere og løfte blæren til en bedre posisjon er ofte den siste ressursen for behandling av # 8217; brukergrensesnitt. Det regnes for folk som ikke kan bli hjulpet av andre former for behandling.

Langsiktig prospekter

Mange typer brukergrensesnitt er midlertidig eller forbedret med behandlingen. Men i noen tilfeller kan brukergrensesnittet være permanent eller vanskelig å behandle.

Selv om brukergrensesnittet ditt er permanent, kan du ta tiltak for å forbedre symptomene dine. For eksempel kan du kontrollere ditt lokale apotek for absorberende absorbenter og beskyttende undertøy for voksne med brukergrensesnitt. De fleste av disse produktene er subtile og enkle å bære under klær, uten at noen merker. Ikke C’Det er grunn til at du ikke kan nyte et aktivt og trygt liv med brukergrensesnittet.

Snakk med legen din for å lære mer om tilstanden din, behandlingsalternativer og prospekter.