Overgangsalder og libido: Overgangsalderen påvirker seksuell lyst?

Beskrivelse

I overgangsalderen kan du legge merke til at din libido eller seksuell lyst, endrer seg. Noen kvinner kan oppleve økt libido, mens andre opplever en reduksjon. Ikke alle kvinner lider denne nedgangen i Libido, selv om det er veldig vanlig. I de fleste tilfeller skyldes en lavere libido i overgangsalderen nedgangen i hormonelle nivåer.

Disse reduserte hormonelle nivåene kan føre til tørrhet og vaginal spenning, noe som kan forårsake smerte under sex. Overgangsalderen symptomer kan også gjøre deg mindre interessert i sex. Disse symptomene inkluderer:

 • Depresjon
 • Stemningsendringer
 • vektøkning
 • Varme blinker

Hvis du opplever et tap av libido, kan du prøve å øke ditt seksuelle ønske med livsstilsendringer eller seksuell hjelp, som smøremidler. Hvis hjemmemedisinene ikke hjelper, kan legen hjelpe deg med å finne riktig behandling.

Overgangsalder og libido

Overgangsalderen kan negativt påvirke libido på forskjellige måter. Under overgangsalderen reduseres testosteron og østrogen nivåer, noe som kan gjøre det vanskeligere å bli begeistret.

En reduksjon i østrogen kan også føre til vaginal tørrhet. Lavere nivåer av østrogen fører til en dråpe blod i skjeden, som derfor kan påvirke vaginal smøring negativt. Det kan også bringe alle vaginale veggtynning, kjent som vaginal atrofi. Vaginal tørrhet og # 8217; atrofi fører ofte ubehagelig under sex.

Andre fysiske endringer selv i overgangsalderen kan påvirke din libido. For eksempel øker mange kvinner i vekt under overgangsalderen og ubehag med din nye kropp, kan redusere ditt ønske om sex. Selv flampat av varme og nattesvette er vanlige symptomer. Disse symptomene kan få deg til å føle deg for trøtt for sex. Andre symptomer inkluderer symptomer på Dell’humør, som depresjon og irritabilitet, som kan avstå fra sex.

11 ting som hver kvinne burde vite om overgangsalderen »

Se legen din

Hvis du går gjennom overgangsalderen og kjente endringer i Libido, kan legen din hjelpe deg med å bestemme den underliggende årsaken til slike endringer. Dette kan hjelpe dem med å foreslå behandlinger, inkludert:

 • hjem rettsmidler
 • Bench-Top Drugs (OTC)
 • Medisin på resept

Avhengig av hvorfor ditt seksuelle ønske er redusert, kan legen din lede deg til en annen profesjonell for å be om hjelp. For eksempel kan de anbefale en seksuell terapeut hvis ikke C’Det er en fysisk årsak til nedgangen i Libido, eller en dobbeltkonsulent hvis du og din partner vil bidra til å forbedre forholdet ditt.

Tips for å snakke med legen din

Snakker om sex med legen din kan gjøre deg ubehagelig, men husk at det er deres jobb å ta vare på alle aspekter av helsen din og din velvære uten dom. Hvis du ikke føler deg komfortabel med dette emnet, er det noen forslag til å hjelpe deg:

 • Dør av notatene. Vær nøyaktig på hva dine bekymringer er. Vil hjelpe legen din hvis du har notater på symptomene dine, inkludert det som gjør dem bedre eller verre og hvordan du føler når de oppstår.
 • Notater spørsmålene til å bære med deg alle / # 8217; avtale. Når du er i klasserommet, kan det være vanskelig å huske alt du ønsket å spørre. Skriv spørsmål på forhånd vil hjelpe deg med å få all den informasjonen du trenger og hjelpe deg med å lede samtalen.
 • Vet hva legen din kan spørre. Selv om enhver situasjon er annerledes, forstå hva legen kan spørre, kan du hjelpe rolige nerver. Sannsynligvis vil spørre deg hvor lenge symptomene dine manifesteres, hvor mye smerte eller angst Caus du, hvilke behandlinger du har prøvd, og hvis interessen din i sex har endret seg.
 • Fortell alle & # 8217;. Vanligvis vil du se en sykepleier for legen før legen. Hvis du sier alle’sykepleier du vil snakke med legen av seksuelle problemer, kan sykepleieren la ham få vite legen. Så de kan heve det med deg, noe som kan være mer behagelig enn å snakke om deg selv.

Behandling

Det er mange måter å behandle libido endringer på grunn av overgangsalderen.

Hormon erstatningsterapi (TOS)

En måte er å behandle underliggende hormonelle endringer med hormonbehandling (HRT). Østrogenpiller kan bidra til å redusere vaginal tørrhet og vaginal atrofi ved å erstatte hormonene som kroppen din ikke produserer mer. Det er potensielle alvorlige risikoer for østrogenbehandling, inkludert blodpropper, hjerteinfarkt og brystkreft. Hvis du bare har vaginale symptomer, kan en østrogenbasert krem ​​eller en vaginal ring være et bedre valg for deg.

For å lære mer: Hormonutskiftningsbehandling (HRT) er riktig for deg? »

Det er også Noen tester at moderate doser av testosteron kan hjelpe Overgangsalderen kvinner øker sin libido. Testosteronbehandling har også potensielle negative bivirkninger, inkludert en risiko for høyere kolesterol og økt hårvekst og # 8217; akne.

Smøremiddel

Et smøremiddel som Ky Jelly eller Astroglide kan lindre vaginal tørrhet og bidra til å gjøre sex mer behagelig. Dette kan hjelpe deg med å øke libido hvis smerte eller ubehag under forholdet påvirker din libido.

Trening

L’Øvelse hjelper ikke bare å bekjempe vektøkning, men kan også forbedre humøret ditt. Dette skyldes at øvelsen frigjør endorfiner, som kan redusere stress og utløse positive følelser.

Hvis du er ny å trene eller ikke trene fra en bit & # 8216; det begynner sakte og arbeider for å trene i minst 30 minutter om dagen. Alle’start, dette kan bety å trene i 10 minutter om dagen til du øker din styrke.

Du kan også vurdere ideen om å prøve A’aktivitet som du alltid har vært interessert på, men at du aldri har prøvd før. Poenget gjør noe du liker, slik at øvelsen ikke ser ut som en jobb.

Kommuniser med partneren din

Tap av libido i overgangsalderen skyldes ofte fysiske symptomer, men føler seg mer knyttet til partneren din, kan også hjelpe deg med å skrive inn & # 8217, riktig humør for sex. Hold kommunikasjonslinjene åpne og vær ærlig angående forholdet ditt og hva du går gjennom, både fysisk og mentalt.

Konsentrert på’intimitet

Sex er ikke den eneste måten å føle seg nær partneren din. Kyss, kjærtegn og andre ikke-seksuelle intimitetshandlinger kan faktisk øke ditt seksuelle ønske ved å skape en sammenheng mellom deg og din partner.

Kegel øvelser

Kegel øvelser kan bidra til å stramme bekkenmuskulaturen og forbedre følelsene under sex. For å utføre denne øvelsen må du først identifisere de riktige musklene. Den enkleste måten å gjøre det på er å slutte å kaste halvparten av strømmen. Musklene som aktive er musklene i bekkenbunnen.

Å gjøre kegler:

 • Jeg bidrar med musklene i bekkenbunnen og holder sammentrekningen i fem sekunder. Så slipp sakte i fem sekunder.
 • Han jobber til dette trekket 10 ganger, 3 ganger om dagen.
 • Terapi

  Terapi, både alene og med partneren din, kan hjelpe deg med å håndtere noen av symptomene på menopausal og forstå hvordan du styrer en libido-reduksjon.

  Outlook

  Et tap av libido i overgangsalderen skyldes vanligvis reduksjonen i hormonelle nivåer. Under og etter overgangsalderen, faller hormoner produksjon til svært lave nivåer. Dette betyr at noen symptomer, som vaginal tørrhet, sannsynligvis ikke vil bli bedre uten behandling. Andre symptomer som fører til tap av libido, som natts svette, forsvinner til slutt for de fleste kvinner. Det er behandlinger som kan hjelpe de fleste årsakene til en nedgang i seksuell lyst under overgangsalderen.