Overgangsalder og hodepine: Kjenn fakta

C’er en forbindelse?

Hodepine kan være uklar i naturen. Hva utløser en persons smerte kan kurere det til noen andre. For eksempel kan sjokolade og koffein ha forskjellige effekter avhengig av personen. Det samme gjelder dine hormoner.

Mange kvinner som lider av hormonell hodepine, finner lettelse i overgangsalderen. Andre kvinner kan legge merke til en økning i hodepine etter å ha nådd denne fasen av deres liv. Her vil vi diskutere sammenhengen mellom hodepine og overgangsalder, og vi vil tilby forslag til å forbedre livskvaliteten.

Forstå overgangsalderen

Overgangsalder markerer den offisielle enden av en kvinnes fruktbarhet. Det er en helt naturlig prosess som vanligvis foregår mellom 45 og 55 år. Når du savnet et år med syklus (uten andre tydelige årsaker), går du gjennom overgangsalderen.

Tiden som før overgangsalderen kalles perimenopause. Dette kan vare måneder eller til og med år. Perimenopause er knyttet til en rekke forskjellige symptomer. Dette inkluderer:

 • vaginal tørrhet
 • Varme blinker
 • nattlige svette
 • Stemningsendringer
 • tynnhår
 • vektøkning

Det er mulig, selv om det ikke er sannsynlig, å ha en helt normal menstruasjonssyklus til dagen syklusen stopper helt. Mesteparten av tiden vil du leve en vanlig periode i noen måneder, og du vil hoppe over din andre måneder. Dette skyldes hormonelle svingninger i kroppen din.

Når du nærmer deg overgangsalderen, reduseres østrogen nivåer generelt, selv om dette kan skje ujevnt. Kroppen din vil også produsere mindre progesteron og testosteron i forhold til tidligere år. Disse hormonelle svingningene kan påvirke hodepine.

Hvordan overgangsalderen kan påvirke hodepine?

Overgangsalderen kan påvirke hodepine på forskjellige måter. Effektene kan være forskjellige for hver kvinne, så du kan ikke oppleve andres endringer.

Hvis hodepine er hormonell, kan du finne lettelse etter overgangsalderen. Dette kan bety at du har mindre hodepine eller mindre alvorlige. Dette skyldes at hormonelle nivåer forblir lave, med små svingninger, etter at syklusen er definitivt.

D’Andre deler har noen kvinner hyppigere eller verre hodepine under perimenopause. Det er også mulig at kvinner som aldri har hatt problemer med hormonelle hodepine, begynner å ha hodepine i denne perioden.

Hodepine som lider av migrene, rapporterer ofte at hodepine er betydelig verre under perimenopause, sier Mark W. Grønn, MD, direktør for senteret for hodepine og smerte medisin på Icahn School of Medicine Al Monte Sinai. Dette gjelder spesielt for kvinner som tidligere hadde hodepine forverret under syklus og # 8217; eggløsning.& # 8221;

Migrene er en hodepine subtype. De er generelt de mest forringende stoffene i naturen. De er preget av knappesmerter på den ene siden av hodet, samt følsomhet for lys eller lyd.

L’østrogen avholdenhet er en vanlig utløserfaktor. Det er derfor hodepine kan bli verre under menstruasjon, sier grønn. Det samme hormonet & # 8211; eller hans mangel & # 8211; som gir noen kvinner lettelse fra # 8217; migrene etter overgangsalderen kan forårsake mer hodepine i de foregående månedene.

Dette skyldes at hormonelle nivåer som østrogen og progesteron reduseres under perimenopausen. Denne nedgangen er ikke alltid sammenhengende, så kvinner som lider av hodepine knyttet til deres månedlige menstruasjonssyklus, kan ha mer hodepine under perimenopause. Det er også vanlig å oppleve mer alvorlige hodepine i denne perioden.

Dette betyr at hormonbehandling kan påvirke hodepine?

Legen din kan foreskrive noen form for hormonutskiftningsterapi (TOS) for å behandle varme blinker eller andre overgangsaldersymptomer. Måten denne behandlingen påvirker hodepine, vil være unikt for deg. Kan hjelpe dine migrene eller bli verre.

Hvis du har lagt merke til en forverring av hodepine og du er i hormonbehandling, bør du informere legen din. De kan kanskje prøve en oppdatering for østrogenhud. Østrogenplaster kan være mindre sannsynlig enn andre former for hormonutskiftningsterapi for å utløse hodepine. Legen kan også foreslå andre behandlingsalternativer.

Hvordan forebygge eller lindre hodepine

En rekke stoffer kan hjelpe til med å behandle eller til og med forhindre migrene. Noen er tilgjengelige på telleren. Andre krever legenes resept.

Selv endringer i kosthold og livsstil kan bidra til å redusere antall hodepine eller for å lindre symptomene.

Kostholdsendringer

Hva du spiser kan ha en stor innvirkning på hodepine. Husk at det som utløser hodepinen din, vil ikke være den samme for noen andre. Av denne grunn kan du kanskje beholde en matdagbok for å avgjøre hva de utløsende faktorene i hodepine kan være.

Når du prøver hodepine, skriv hva du spiste i forrige timer. Over tid kan dette hjelpe deg med å finne kostholdsmønstre. Hvis en skjema dukker opp, bør du prøve å begrense det & # 8217;. Derfra kan du avgjøre om du skal eliminere det fra kostholdet ditt, har en effekt på hodepine.

Vanlige kosthold utløsere inkluderer:

 • alkohol, spesielt rødvin
 • Eldre oster, som parmesan
 • koffein
 • sjokolade
 • Meieriprodukter

Trening

Selv en «vanlig fysisk aktivitet kan bidra til å forhindre hodepine. Prøv å gjøre 30 minutter med xnumx-xnumx drift ganger i uken. Spinning eller svømming leksjoner er to gode valg. Selv en fin spasertur alle’eksteriør er enkelt og tilgjengelig.

Det er viktig å redusere aktivitetsmålene dine. La kroppen din varme opp gradvis. Hopp umiddelbart i en høy intensitets trening kan faktisk utløse hodepine.

Akupunktur

Dette er en form for alternativ medisin som bruker tynne nåler for å stimulere kroppens energier. L’akupunktur kommer fra tradisjonell kinesisk medisin og brukes til å behandle ulike typer smerter. Meninger om effektiviteten er kontrasterende, men du kan finne at det hjelper deg.

Behavioral terapi

Terapiene av biofeedback og avslapning er to typer atferdsterapier kjent for å hjelpe noen mennesker til å møte sterke hodepine. Disse bruker forskjellige teknikker for å kontrollere hvordan kroppen din reagerer fysisk til stress, muskelspenning og jevn smerte.

Behavioral kognitiv terapi (CBT) er litt annerledes. CBT lærer deg teknikker for å lindre stress og hvordan du bedre kan håndtere stressfaktorer eller smerte. Vi anbefaler ofte å kombinere CBT til biofeedback eller avslapningsterapi for å få de beste resultatene.

Kosttilskudd

Noen kosttilskudd har vist seg å være en viss suksess i å begrense hyppigheten av hodepine. Vitamin B-2, butterbur og magnesium kan være den beste løsningen for å hindre hodepine. Selv vitamin D og Coenzyme Q10 kan være nyttig. Du bør konsultere legen din før du legger dem til ditt regime for å sikre at du ikke kjører unødvendige risikoer.

Hva kan du gjøre nå

Selv om det ikke er garantert, kan overgangsalderen bringe mange kvinner lettelse fra hodepine når hormonelle rulleskøyter offisielt stoppet. Inntil da skal du samarbeide med legen din for å finne den beste kombinasjonen av narkotika eller livsstilsendringer for deg.

Hvis du merker at hodepine blir verre eller forstyrrer livskvaliteten din, bør du snakke med legen din. De kan utelukke enhver annen sak og om nødvendig endre behandlingsplanen.