Overgangsalder Avgang: Hva å vite om sunn avgang

Del på Pinterest

Overgangsalderen er en naturlig del av livet. Er grensen mellom perimenopause og postmenopause.

Du har nådd overgangsalderen når du ikke hadde 12 måneders syklus. Imidlertid begynner endringer lenge før. Starter når produksjonen av kroppen din av østrogen og progesteron begynner å redusere nok til å forårsake åpenbare symptomer, er du i perimenopause.

Denne overgangsfasen har en tendens til å starte mellom 45 og 55 og kan vare fra 7 til 14 år. Det kan imidlertid skje før og mer bratt hvis du har lidd kirurgisk fjerning av livmoren eller eggstokkene. Etter overgangsalderen betraktes du som postmenopausal.

Endring av hormonelle nivåer kan produsere en rekke effekter, noe som kan bety en økning eller reduksjon i vaginale tap. Den vaginale utslippet er normalt for hele livet til en kvinne. Hjelp med smøring og inneholder en viss surhet, som bidrar til å bekjempe infeksjoner.

L’økning i vaginale tap kan bli distrahert på dette tidspunktet, men det er ikke nødvendigvis noe som trenger behandling. D’Andre deler kan uvanlige vaginale tap være et tegn på at noe er galt.

Fortsett å lese for å lære mer om typen utslipp du kan forvente i overgangsalderen, og når du skal se legen din.

Hva et utseende har en sunn utslipp?

Vaginal utslipp Det varierer fra kvinner til kvinne og i forskjellige øyeblikk av livet.

Generelt er sunt avløp hvitt, krem ​​eller lys. Det er ikke for tett og kan også være en PO & # 8216;. Det har ikke en sterk lukt og forårsaker ikke irritasjon.

Du kan ha så lite at du ikke merker selv til du ser det på undertøyet ditt. Eller du kan ha så mye at du trenger en rørs elv om noen dager. Begge er en del av det normale området.

Hva en unormal nedlasting er?

Fargen på utslippet ditt kan være en anelse om at C & # 8217, det er noe galt:

 • Tett hvit drenering med konsistensen av Ricotta: Dette kan rapportere en GEAD-infeksjon på 8217;.
 • Grigiastro eksos: Kan skyldes en bakteriell infeksjon på 8217;.
 • Gulgrønn Drenering: Dette kan være et symptom på inflammatorisk inflammatorisk vaginitt, vaginal eller trichomonisk atrofi.
 • Rosa eller brun drenering: rosa eller brun drenering inneholder sannsynligvis blod. Hvis du passerte 12 måneder uten en syklus, bør du ikke se blod i sekreter. Dette kan være et tegn på at C’er en Yterus Anomaly;. Det kan også være et kreft symptom.

Her er noen andre tegn som indikerer at nedlastingen din kanskje ikke er normal:

 • Den har en ubehagelig lukt.
 • Det er irriterende for skjeden din eller vulva.
 • Det er mer enn det kan tåle en SavageLip.
 • Du har andre ubehagelige symptomer, som for eksempel rødhet, brennende eller smertefulle relasjoner.

Fordi dette skjer?

Du har sikkert lagt merke til endringer i utslipp under perimenopause. Det er flere grunner til at du kanskje har vaginale tap når du når overgangsalderen.

Reduksjon i hormoner

Først har kroppen din gjennomgått mange endringer de siste årene. Østrogen og progesteronnivåer er mye lavere enn en gang. For mange kvinner betyr dette imidlertid mindre vaginale tap, ikke mer.

Lavere mengder kvinnelige hormoner kan gjøre skjeden blir tynnere, tørrere og lettere irritert. Kroppen din kan reagere ved å produsere en ekstra utslipp.

Huden som thiners

Nå som huden din er litt og mer delikat, kan den også irritere når den blir rørt av’urinen. Dette kan føre til økning i utslippet.

En vagina som thins kan også legge til rette for utviklingen av vaginale infeksjoner, sammen med unormale tap.

Smøringsproblemer

Hvis du har lidd A’hysterektomi, har du ikke lenger en utero. Selv om dette umiddelbart legger enden av menstruasjonen, hindrer det ikke skjeden fra å produsere en PO & # 8216; smøring. Dette er en god ting, fordi menopausale vaginale tap bidrar til å holde vagina smurt under forholdet.

Faktisk, å ha regelmessige relasjoner eller andre vaginale aktiviteter, vil bidra til å holde vagina sunt. Ellers kan du utvikle vaginal atrofi, en tilstand der dine vaginale vegger er forkortet og innsnevret. Dette kan føre til et problem, alle deler av spektret: overdreven vaginal tørrhet. Fører også til irritasjon, betennelse og smerte under forholdet.

Hvor lenge varer det?

Hver og en er annerledes. Generelt vil de lavere nivåene av kvinnelige hormoner, desto mindre bli utladet. Men du kan alltid ha en viss mengde vaginale tap.

Hvis ikke C’Det er ikke noe galt fra det medisinske synspunktet, ikke C’Det er en måte å si hvor mye det vil vare. Perimenopause er et øyeblikk av store endringer, men når den 1-årige terskelen er nådd, stabiliserer kroppen din i en ny normalitet.

Etter overgangsalderen kan du oppdage at du har mindre vaginale tap. På et tidspunkt kan du til og med se etter smøremidler for å lindre vaginal tørrhet.

Hvis utslippet skyldes A’infeksjon bør løses ganske raskt med behandling. Hvis du har spørsmål om mengden avgang du har, er det verdt å konsultere legen din.

Hva å gjøre

Hvis du har det som synes å være en normal utslipp, er det noen ting du kan gjøre for å forhindre hudirritasjon:

 • Bruk bredt bomullsundertøy. Billsmen når de er våte.
 • Hvis nødvendig, bruk en lett villig leppe for å opprettholde det tørre området. Velg produkter uten parfyme og endrer ofte absorberingen din.
 • Delisk vask kjønnsområdet med naturlig vann. Unngå å bruke såpe.
 • Tørk området etter badekar eller dusj.

Her er noen ting du kan gjøre for å lindre L’medfølgende irritasjon:

 • Unngå vevd og bruk produkter til den kvinnelige hygiene.
 • Unngå boblebadet og badet med produkter som inneholder dufter og andre aggressive ingredienser.
 • Vask undertøy med et delikat vaskemiddel. Hopp mykner og sengetøy til tørketrommel og skyll grundig.
 • Pass på at klærne dine ikke er for stramme i kjønnsområdet.
 • Sov uten undertøy, hvis du kan.

Når skal du snakke med en lege

Du vil nok finne ut hvilken mengde vaginale tap som er normalt for deg. Men hvis du er bekymret for vaginale tap, kontakt legen din.

Noen tegn Du kan ha en tilstand som krever behandling inkluderer:

 • Lossing av hvilken som helst annen farge enn hvit, krem ​​eller gjennomsiktig
 • Tett og kjærlig eksos
 • en dårlig lukt
 • Fiery
 • klø
 • rødhet
 • Vedvarende og irriterende sekresjon
 • Betennelse i vagina og vulva (vaginitt)
 • Smertefull urinering
 • smertefullt
 • utbrudd eller kjønnsår

Enhver mengde blødning etter overgangsalderen er unormal og bør be om et besøk til legen.

Selv om sekresjon kan være helt normal i overgangsalderen, kan du fortsatt kontrakt bakterielle og gjærinfeksjoner. Fordi huden din kan være mer følsom, kan du også utvikle vaginal irritasjon og vulvar på grunn av såper, produkter for hygiene og til og med vaskemidler.

Seksuelle overføringsinfeksjoner (IST) som kan forårsake vaginale tap inkluderer:

Pass på at du diskuterer farge, konsistens og # 8217; lukt av sekresjonene dine, så vel som alt annet symptom du måtte ha.

Diagnose

Etter å ha diskutert symptomene og helsehistorien, vil legen trolig utføre en bekkenundersøkelse for å søke uregelmessigheter. Diagnosen kan også føre til en undersøkelse av vaginale tap til mikroskopet for å verifisere surhetsnivået og for tegn på infeksjon.

Behandling

Normale vaginale tap trenger ikke å bli behandlet.

L’vaginal atrofi kan behandles med smøremidler og i noen tilfeller østrogen kremer eller tabletter. Gjærinfeksjoner kan behandles med motbenk antifungale legemidler.

Legen kan foreskrive medisiner for bakterielle infeksjoner og seksuelt overførbare sykdommer.

Bunnlinjen

Den vaginale utslippet er normalt for hele livet til en kvinne, men det er naturlige svingninger i mengde.

Overgangsalderen er avgrensningslinjen mellom Perimenopausa og Postmenopausal. I løpet av denne tiden kan du merke en økning eller reduksjon i utslippet.

Ikke C’Det er grunn til å bekymre seg hvis sekresjonen er av normal farge og konsistens, og det er ingen andre symptomer. Men hvis det ikke virker normalt, har det en ubehagelig lukt eller er ledsaget av andre symptomer, det er viktig å konsultere legen din. Kan skyldes en «8217; infeksjon eller sykdom som trenger omsorg.