Overflateblærekreft: Symptomer, perspektiver og mer

Beskrivelse

Blærekreft er en kreft som starter i blæren. Den overfladiske blærekreft betyr at det startet i blæreforingen og ikke har spredt seg utover. Et annet navn for det er ikke-muskelinvasiv blærekreft.

Hvem vi er 75 prosent av nye tilfeller av blærekreft er overfladisk, noe som gjør den til den vanligste typen blærekreft.

Fortsett å lese for å lære mer om de forskjellige typer overfladisk blærekreft, som det er diagnostisert og hva du kan forvente fra behandlingen.

Hva er symptomene?

Det mest åpenbare tegn på blærekreft er blod i urin. Mange andre forhold kan også forårsake blod i urin.

I noen tilfeller kan det være så lite beløp som du ikke engang legger merke til det. I disse tilfellene kan legen oppdage blodet under en rutinemessig urintest. Andre ganger er det ganske blod for ikke å miste det. Blod i urin kan gå og komme i uker eller til og med måneder.

Her er noen andre symptomer på overfladisk blærekreft:

 • hyppig urinering
 • Føl deg som om jeg trenger å urinere selv når blæren ikke er full
 • Smerte eller brennende følelse under urinering
 • Strøm av svak vannlating eller problemer med å urinere

Det kan være lett å forvirre disse symptomene med urinveisinfeksjonssymptomer (UTI). Urinveisinfeksjoner kan diagnostiseres med en enkel urintest. Det er alltid en god ide å konsultere legen din hvis du tror du har en USA slik at de kan utelukke andre forhold.

Hvem er i fare for blærekreft?

Det er 70.000 Nye tilfeller av blærekreft hvert år i USA. Den mannlige kvinnens forekomstrapport handler om Fra 3 til 1. Sjansene dine for å utvikle blærekreft som stiger med alderen.

Den vanligste risikofaktoren er røyking, som i det minste representerer halv av alle nye tilfeller. Andre risikofaktorer inkluderer:

 • Fenacetin misbruk, en analgetisk
 • Langsiktig bruk av cyklofosfamid (cytoxan, neosar), en kjemoterapi og immunosuppressor medikament
 • Kronisk irritasjon på grunn av en parasittisk sykdom som kalles schistosomiasis
 • Kronisk irritasjon fra langsiktig kateterisering
 • Eksponering for enkelte industrielle kjemikalier som brukes i fargingindustrien, gummi, strøm, kabler, maling og tekstiler

Hvordan overfladisk blærekreft er diagnostisert?

Veien til diagnose innebærer vanligvis en serie tester, som kan inkludere:

 • Urinprøve (urincytologi): En patolog vil undersøke et utvalg av urinen til mikroskopet for å søke etter tumorceller.
 • TC Urogramma: Dette er en bildebehandlingstest som gir en detaljert utsikt over urinveiene for å verifisere tilstedeværelsen av kreftskilt. Under prosedyren vil et kontrasterende fargestoff bli injisert i en ven av hånden. Røntgenbilder vil bli kjøpt når fargestoffet når nyrene, urreterier og blære.
 • Retrograd Pieogram: For denne testen vil legen sette inn et kateter gjennom urinrøret i blæren. Etter å ha injisert det kontrasterende fargestoffet, kan du skaffe røntgenbilder.
 • Cistoskopi: I denne prosedyren legger legen et smalt rør som kalles cystoskop gjennom urinrøret i blæren. Røret har et objektiv slik at legen kan undersøke det indre av urinrøret og blæren for uregelmessigheter.
 • Biopsi: Legen kan trekke en prøve av stoff under en cystoskopi (transurterale reseksjon av blærekreft eller Turbt). Prøven vil da bli sendt til en patolog for mikroskopundersøkelse.

Hvis biopsien bekrefter blærekreft, kan andre bildebehandlingstester brukes til å avgjøre om kreft har spredt seg. Disse kan inkludere:

 • Tac
 • MR-skanning
 • Røntgen av brystet
 • Bone skanning

Hvis kreften ikke har spredt seg utenfor blærbelegget, er diagnosen overfladisk eller blærekreft på stadion 0.

Deretter er en grad tildelt svulsten. Lavt grad eller velgendte svulster har et lignende utseende til normale celler. De har en tendens til å vokse og spre seg sakte.

Høy klasse eller dårlig differensierte svulster har liten likhet med normale celler. Generelt er de mye mer aggressive.

Hva er de forskjellige typer blærekreft?

Blærekreft er delt inn i to undertyper:

 • Papillær karsinom
 • flatt karsinom

Subtypene har å gjøre med måten tumorer vokser.

Papillære karcinomer vokser i tynne fremskrivninger som ligner fingrene, vanligvis mot midten av blæren. Dette kalles ikke-invasivt papillær kreft. En langsom og ikke-invasiv voksende papillær kreft kan angis som punlmp, eller urothelisk papillær neoplasma ved lavt malignt potensial.

De flate karsinomene vokser ikke mot blærenes midt, men forblir i det indre laget av blæreceller. Denne typen kalles også flatt karsinom i stedet (cis) eller ikke-invasivt flatkarsinom.

Hvis en av de to typene vokser dypere i blæren, kalles det overgangscellekarsinom.

Ovenfor 90 prosent av blære kreft er overgangscellekarcinomer, også kjent som urotelkarsinom. Disse er tumorer som starter i urtelceller som belegg blæren inni. Den samme typen celler finnes i urinveiene. Derfor vil legen din undersøke urinveiene for svulster.

De minst vanlige typene er:

 • Scaly Cell Carcinoma
 • adenokarcinom
 • Små cellekarsinom
 • sarkom

Overflateblærekreft betyr at C’er en kreft, interiør i blærebelegget, men det er en kreft i det første trinnet som ikke har spredt seg utenfor belegget.

Hvordan det blir behandlet?

Hovedbehandlingen for overfladisk blærekreft er Turbt eller tur (transuretral reseksjon), som brukes til å fjerne hele svulsten. Det kan være alt du trenger akkurat nå.

Graden av kreft vil bidra til å avgjøre om ytterligere behandling er nødvendig.

I noen tilfeller kan kjemoterapi være nødvendig. Dette kan føre til en enkelt dose, vanligvis mitomycin, gitt umiddelbart etter operasjonen eller et ukentlig kjemium som starter noen uker senere.

Intravisk kjemoterapi administreres direkte til blæren gjennom et kateter. Siden det ikke administreres intravenøst ​​og ikke passere gjennom blodet, redde resten av kroppen fra de harde effektene av kjemoterapi.

Hvis du har en høyverdig svulst, kan legen din anbefale den intravesiske Kacille Calrede-Guerin (BCG), en type immunterapi administrert etter operasjonen;.

Den overfladiske blærekreft kan komme tilbake, så du trenger en nøye overvåking. Legen vil trolig anbefale en cystoskopi hver tredje eller seks måneder i flere år.

Hva er perspektivet?

Behandling og oppfølgingstest for overfladisk blærekreft har generelt vellykket.

Hvis du har en ikke-invasiv papillærblærekreft, er ditt perspektiv utmerket. Selv om det kan returnere og be om ytterligere behandling, er disse gjentakelsene sjelden fare for livet.

Jeg er flatkarsinomer mer sannsynlig Gjenoppta og bli invasiv.

Samlet sett er den femårige overlevelsesraten for ikke-invasiv blærekreft om 93 prosent.