Overdreven fokusert: symptomer, behandlinger og mer

Underskuddet av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD) er en forstyrrelse av nevrologisk utvikling. Noen ganger er det fortsatt angitt som en underskuddsforstyrrelse av oppmerksomhet (ADD), selv om dette eldre navnet har falt i misbruk i vitenskapelig litteratur.

ADHD symptomer som oppstår bidra til å bestemme hvilken sykdomsspesifikator som kan brukes på diagnose. En spesifiserende (noen ganger kalt type) er en ekstra beskrivelse som psykiske helsepersonell bruker til å beskrive de overordnede symptomene på ADHD du har.

Spesifikasjoner inkluderer:

 • overveiende uoppmerksom
 • For det meste hyperaktiv-impulsiv
 • kombinasjon

Et skiltet ADHD-symptom, overdreven fokusering, er gjenstand for noen kontroverser. L’Overdreven fokus er også kjent som hyperfokus. Refererer til evnen til å konsentrere seg intensivt på et prosjekt eller en spesiell aktivitet, ofte i den grad andre aktiviteter blir forsømt.

Forskning på dette symptomet er fortsatt begrenset, så dets eksistens støttes hovedsakelig av rapporter om mennesker som bor med ADHD og deres kjære.

L’ADHD er ofte preget av uoppmerksomheten, så evnen til å fokusere på en ting for en meningsfull tidsperiode kan synes å motsette seg det mange som vet om tilstanden. Som et resultat er L’Hyperfocus ennå ikke er inkludert i kriteriene for diagnose av’ADHD.

ADHD Typer / Spesifikatorer

Det er tre hoved adhd-spesifikasjoner, som oppført i diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5).

ADHD med funksjoner hovedsakelig ATCONS

Denne typen innebærer en modell av ubevæpnet og distrahert oppførsel. Noen symptomer inkluderer:

 • Problemer for å holde oppgaven
 • Vanskelighetsgrad med organisasjonen
 • Vanskelighetsgrad å være oppmerksom på detaljer

ADHD med hovedsakelig hyperaktive og impulsive funksjoner

Denne typen innebærer en oppførselsmodell som ofte inkluderer upassende bevegelser og handlinger eller hastige eller ikke betraktet som beslutninger.

Noen andre symptomer inkluderer:

 • Rastløshet eller rastløshet
 • inntrengende i samtalene til andre
 • Ekstremt flom

Kombinert type ADHD

Denne typen innebærer symptomene på begge kategoriene. Det diagnostiseres oftere enn de to andre.

For at ADHD skal diagnostiseres, må den tilhørende atferd forårsake problemer og påvirke evnen til å jobbe i minst to innstillinger. Symptomer på’ADHD varierer også, også alle 3217; interiør av de tre spesifikasjonene.

Hvis du har den uoppmerksom typen ADHD, for eksempel, vil symptomene dine for eksempel ikke nødvendigvis være identiske med de av en «8217; en annen person med den typen.

Det finnes andre typer ADHD?

En tankegang støtter eksistensen av Syv forskjellige typer ADHD. L’Overdreven fokusert ADHD er inkludert i disse, selv om det ikke er inkludert i de tre spesifikasjonene generelt avtalt av medisinske eksperter.

På grunn av mangelen på forskning til støtte for subtypen for mye fokusert som en ekte presentasjon av ADHDs & # 8217, anses for tiden et symptom på ADHD som en tydelig type.

Symptomer

Et hovedtegn på overdreven fokus på # 8217; ADHD er en løst absorpsjon i en gitt interesse eller aktivitet. Konsentrasjonen din kan være så fullstendig at du blir engasjert i det du gjør i flere timer om gangen, uten å minne deg om å ta vare på oppgavene, oppgavene eller andre forpliktelser.

Denne hyperfokuset kan virke produktiv når ditt interesseområde sammenfaller med oppgaver og oppgaver knyttet til arbeid eller skole. Men det kan forårsake problemer i andre områder.

Det kan også ha en negativ innvirkning på helsen din hvis du ofte fortsetter å jobbe i timer uten avbrudd.

L’Hyperfokus kan også forårsake vanskeligheter fordi en gang noe du er interessert, absorberer du, det kan være vanskelig å gjøre oppmerksomheten til de andre tingene du trenger å gjøre.

Noen hyperfokusindikatorer kan inkludere:

 • Vanskelighetsgrad å tilpasse seg forandring
 • Et stivt søk etter mål som ofte virker stædighet
 • Vanskelighetsgrad A & # 8220; Unlocking & # 8221; Fra # 8217; område av interesse
 • Vanskeligheter med å følge indikasjonene i tide
 • følelse av irritabilitet når han er tvunget til å endre aktiviteter
 • Større følsomhet

Voksne vs barn

Selv om iperfokus kan forekomme hos barn eller voksne, sameksisterer med ADHD, Søk etter 2016 antyder at det kan være mer vanlig hos voksne.

Både hos voksne og barn, L’hyperfokalisering kan beskrives som en vanskelighet for å regulere oppmerksomheten og konsentrasjonen.

Fokus på en hobby

Barn kan absorberes av et leketøy, et videospill eller et kunstnerisk prosjekt, alt de er interessert i. De kan ikke legge merke til tiden som går og glemmer å gjøre andre ting.

Selv med påminnelser, kan de ha problemer med å omdirigere deres oppmerksomhet og fokusere på noe annet. Av denne grunn, L’Hyperfocus kan noen ganger ligne en opposisjonell oppførsel.

Voksne med strekningen av overdreven fokusering kan være helt involvert i sitt arbeid eller en hobby.

L’Hyperfocus kunne også forekomme i sammenheng med et forhold, spesielt i de tidlige stadiene, hvor det kan føre til en ekstrem oppmerksomhet på behovene til en partners behov.

Forholdsproblemer

Hos voksne, L’hyperphokalisering kan bidra til forholdsproblemer eller problemer på arbeidsplassen hvis du mister tidskunnskap er en vanlig begivenhet.

Vises ikke for en planlagt dato, kan føre til konflikter med en partner, mens forsømmelse å svare på telefonen for en telekonferanse kan bidra til jobbproblemer.

Ekstrem

L’Hyperfokus kan også forekomme hos voksne og barn som ekstrem forventning om en hendelse.

Overdreven fokus på denne måten kan ta lang tid å snakke om arrangementet, forberede og lage planer, og til og med vanskeligheter med å snakke om noe annet eller vurdere et resultat der hendelsen slutter å ikke finne sted.

Dette kan sikkert skje for folk som ikke sameksisterer med ADHD, men når det oppstår sammen med andre symptomer på # 8217; ADHD kan ses som hyperfokus.

Konsentrere seg for mye på noe på denne måten kan forårsake angst når ting ikke går som forventet.

Overdreven fokus er ikke nødvendigvis en negativ ting. Noen erfarne fagfolk i behandlingen av Dell’ADHD antyder at det kan hjelpe deg med å oppnå bestemte mål, fullføre et prosjekt eller utforske emner som interesserer deg, så lenge du kan finne en måte å komme seg ut av Hyperfocus på! Når du må flytte din oppmerksomhet andre steder.

Risikofaktorer

Eksperter har ikke identifisert en klar årsak til ADHD, men det antas at en rekke faktorer har en rolle i utviklingen.

Disse kan inkludere:

 • Eksponering for toksiner i tidlig barndom eller livmor
 • En familiehistorie av ADHD
 • En ubalanse av hjernekjemikalier som dopamin
 • Barn som var for tidlig eller hadde en redusert vekt til fødselen
 • En hjerneskade

Våre initiativer

Det er ikke klart hva årsaken til hyperfokus symptomer er, men ADHD forskere tilbød noen potensielle forklaringer.

L’ADHD innebærer en nevrologisk dysfunksjon som kan påvirke hjernens belønningssystem. En teori på’Hyperfocus er at aktiviteten av interesse aktivt belønningssystemet i hjernen så sterkt at det blir vanskelig å slutte å lage Quell’aktivitet.

A’annen teori er at det overdrevne fokuset bare er et annet atferdssymptom på # 8217; ADHD. I stedet for å kjempe for å håndtere den overdreven rastløshet, rastløshet eller andre bevegelser, har folk Hyperfocus problemer med å justere sine nivåer av oppmerksomhet.

Mange som lever med ADHD, har problemer med å holde oppmerksomheten på en oppgave. På en måte kan det overdreven fokus bli sett på som A’forlengelse av dette symptomet. Det innebærer fortsatt konsentrasjon og konsentrasjonsvansker. Vanskeligheten er bare i # 8217; annen retning.

Diagnose

L’Overdreven fokus er ikke anerkjent som et symptom på ADHD i henhold til kriteriene til DSM-5.

Mange omsorgspersoner og foreldre kan ikke vurdere ADHD som en sjanse hvis et barn ikke virker hyperaractive og viser seg å kunne konsentrere seg om ting i lange perioder.

Forskning & # 8211; Undersøkelser understreket at barna som var utstyrt med å konsentrere seg for mye, kan ikke motta en diagnose av ADHD, selv om de kunne ha ADHD-symptomer som skal bringes til # 8217; oppmerksomhet til en helsepersonell.

Når du mottar hjelp for L’ADHD, er det viktig å nevne alle symptomene slik at en psykisk helsepersonell eller en helsepersonell kan gjøre en nøyaktig diagnose.

Selv om det har blitt foreslått at det i virkeligheten er syv typer ADHD (en er den for fokuserte subtypen), avhenger klassifiseringen av de fire tilleggstypene av en type cerebral skanning.

Skanningen av hjernen, SPECT (datastyrt tomografi av enkeltbilder), kan tilby informasjon i noen tilfeller, men helsepersonellene diagnostiserer fortsatt ADHD i henhold til DSM-5-kriteriene, og ikke ser på en hjerneskanning.

Forskere har utviklet et spørreskjema på Hyperfocus for voksne for å identifisere egenskapen hos voksne med ADHD. De brukte dette verktøyet i en fil 2018 Studio og har funnet tester som tyder på at voksne med flere symptomer på ADHD var mer sannsynlig å eksperimentere med L’hyperfokus i flere sammenhenger.

Behandlinger

L’ADHD kan ikke helbredes. Symptomer kan redusere som barn i alderen, men fortsetter ofte i # 8217; voksenlivet.

Behandlingen kan imidlertid bidra til å forbedre symptomene. Behandlinger for ADHDS inkluderer generelt rådgivning, atferdsterapi og narkotika. Folk drar ofte nytte av behandlingen som kombinerer disse tilnærmingene.

Narkotika for ADHDS kan omfatte stimulerende stoffer eller ikke-stimulerende stoffer.

Terapi for L’ADHD kan inkludere:

 • profesjonell trening
 • Behavioral terapi
 • Psykoterapi
 • Familie terapi

Voksne som bor med ADHD, kan finne spesielt nyttige psykoterapeutiske tilnærminger som adferdskognitive terapi (CBT). Terapi kan også bidra til å undervise ferdigheter i pulsorganisasjonen og kontrollen.

Råd om livsstil

Behandling av’ADHD som narkotika eller terapi kan bidra til å forbedre hyperfokuset sammen med andre symptomer, men du kan også ta tiltak for å omdirigere L & # 8217, oppmerksomhet alene.

Prøv noen av følgende forslag:

 • Satt av tiden for hver aktivitet du må fullføre og bruke en alarm eller en timer for å fortelle deg når det er på tide å bevege seg fremover.
 • Spør noen du stoler på for å hjelpe deg med å unngå å konsentrere deg for mye på jobb ved å sende tekstmeldinger, ringe eller stoppes på kontoret til en forhåndsdetalert tid.
 • Hvis du har en tendens til å konsentrere seg overdrevet hjemmeaktivitet, spør en partner eller en romkamerat for å avbryte en gang en viss tidsperiode er gått.
 • Samarbeide med en partner for å utvikle en plan for å kontrollere din hyperfokus hvis du har problemer med å forstyrre deg. Din partner kan være i stand til å hjelpe deg med å identifisere måtene du kan bruke den på en produktiv måte, og når det kan ha en negativ effekt.
 • Spør et barn som har en tendens til å konsentrere seg om hva som kan hjelpe ham med å passere lettere til en ny oppgave.
 • Bruk programmer, visuelle påminnelser, timere eller andre klare signaler for å hjelpe barna å lære å gjenkjenne når det er på tide å gjøre litt og 2217; andre.
 • Omdirigerer et barns hyperfokus på skjermbaserte aktiviteter mot kreative yrker og aktiviteter som de bruker tid med andre.
 • Bidrar til å oppmuntre interesse for L’lære ved å tilby barnets bøker på emnene som det er interessert i.

Kosthold

Vitenskapelig bevis indikerer ikke noen spesifikk mat som en årsak til # 8217; ADHD. Men det er mulig at noen matvarer, inkludert kunstige aromaer, matfarger og andre tilsetningsstoffer, kan påvirke atferdssymptomer, spesielt hos barn.

Overdreven forbruk av sukker har også blitt foreslått som en faktor i hyperaktiv oppførsel forbundet med # 8217; ADHD, men dette har ikke blitt vist definitivt.

Noen Undersøkelser antyder at noen endringer i kostholdet kunne ha en fordel for noen mennesker med ADHD. Disse endringene inkluderer:

 • Begrensende konserveringsmidler
 • Begrensende kunstige aromaer og farger
 • Øk omega-3 fettsyrer inntak
 • Øk L’antagelse om vitaminer og mineraler

Husk at mens det er noen tester til støtte for & # 8217, positiv effekt at disse endringene kan ha for noen mennesker, bidrar ikke ernæringsmessige valg ikke nødvendigvis til symptomene på # 8217; ADHD.

Å spise et balansert kosthold kan forbedre helsen generelt, noe som betyr å inkludere mye:

 • Frukt frukt og grønnsaker
 • Sunn fett
 • Magre proteiner
 • Helkorn
 • Omega-3 fettsyrer

Denne typen diett vil også inkludere mindre mengder mat tilsetningsstoffer og konserveringsmidler.

Kosttilskudd

Kosttilskudd som bidrar til å øke serotonin og dopamin i hjernen, som 5-HTP og L’Undersøkelser Støtter deres bruk er begrenset.

Pass på at du snakker med legen din før du prøver nye kosttilskudd, spesielt hvis du for tiden antar stoffer.

Det er viktig å snakke om eventuelle endringer i kostholdet med en erfaren ernæringsfysiolog, spesielt hvis du planlegger å begrense visse matvarer.

Begrensning av sukker og bearbeidede matvarer er aldri en dårlig ide, men hvis du tror at andre matvarer bidrar til symptomene, kan en diettist hjelpe deg med å utvikle en trygg plan for å teste matfølsomheten med a eliminering diett.

Når skal du se en lege

L’Hyperfokus kan være en av symptomene som noen mennesker med ADHD-opplevelse. Imidlertid indikerer en tendens til å konsentrere seg for mye alltid en diagnose av ADHD.

For at ADHDs & # 8217 kan diagnostiseres, må det være seks eller flere symptomer (fem symptomer hos voksne) i minst seks måneder.

Helsepersonell tar også hensyn til hvis disse symptomene påvirker hjemmefunksjonen, arbeidet eller skolen eller forårsaker angst på andre måter.

Det er en god ide å konsultere en lege hvis du eller en elsket ens person som sliter med daglige aktiviteter på grunn av symptomene på’ADHD. Selv om legen din ikke diagnostiserer ADHD, kan du hjelpe deg med å identifisere andre potensielle årsaker til symptomene dine og finne effektiv behandling.

Bunnlinjen

Et intens fokus på enkelte områder av interesse kan forekomme sammen med symptomene på # 8217; ADHD. Noen tror at denne delen representerer en bestemt subtype av ADHD, kjent som ADHD for mye fokusert.

Vitenskapelig bevis støtter ikke eksistensen av ADHD-undertypene over de tre hovedspesifikasjonene som er oppført i DSM-5.

Uavhengig av symptomene på ADHD som oppstår, kan arbeid med en kvalifisert psykisk helsepersonell hjelpe deg med å lære å møte symptomene og utfordringene knyttet til samliv med samlivet med ADHD. Legen din kan også gi deg en referanse til en kvalifisert trener.