Ovarian vri: Symptomer, årsaker, behandling og andre

Det er vanlig?

Ovarian Twist (Twist) oppstår når A’eggstoppet vridd rundt vevet som støtter deg. Noen ganger kan selv eggopieren tuba bli vridd. Denne smertefulle tilstanden forstyrrer blodtilstrømningen til disse organene.

Ovarian Twist er en medisinsk nødsituasjon. Hvis ikke raskt behandlet, kan det føre til tap av A’eggstokk.

Det er ikke klart hvor ofte eggstokk twist oppstår, men legene er enige om at det er en sjelden diagnose. Du kunne bli mer sannsynlig Opplev en eggstokk vri hvis du har ovariecyster, som kan forårsake hevelse av eggstokken;. Du kan være i stand til å redusere risikoen ved hjelp av hormonell prevensjon eller andre stoffer for å redusere cyststørrelsen.

Fortsett å lese for å finne ut hvilke symptomer som holder D’Hvordan bestemme din generelle risiko, når du konsulterer legen din og mer.

Hva er symptomene?

Ovarian vri kan forårsake:

 • Sterk, plutselig smerte i # 8217; underlivet
 • krampe
 • kvalme
 • Han retched

Disse symptomene dukker vanligvis opp alle’plutselig og uten varsel.

I noen tilfeller smerte, kramper og ømhet i den nedre delen av’magen kan gå og komme i flere uker. Dette kan oppstå hvis Ovaia prøver å gå tilbake til riktig posisjon.

Denne tilstanden oppstår aldri uten smerte.

Hvis du føler kvalme eller oppkast uten smerte, har du en annen grunnleggende tilstand. I alle fall bør du konsultere legen din for diagnose.

Hva forårsaker denne tilstanden og hvem som er i fare?

Torsjon kan oppstå hvis Ovaia er ustabilt. For eksempel kan en cyste eller en eggstokk masse gjøre den innebygde eggstokken, noe som gjør den ustabil.

Du kan også være mer sannsynlig å utvikle en eggstokkvridning hvis:

 • har syndromet til’polycystisk eggstokk
 • ha en lang eggstokk ligament, som er den fibrøse stammen som forbinder livmoroverskridelsene
 • Han hadde en rørbinding
 • Komplett systemer for produksjon av bakervarer gravid
 • De blir utsatt for hormonelle behandlinger, generelt for infertilitet, som kan stimulere eggstokken;

Selv om dette kan skje med kvinner og jenter i alle aldre, er det veldig sannsynlig å forekomme Under reproduktive år.

Hvordan det er diagnostisert?

Hvis ovarievridningssymptomer oppstår, kontakt lege umiddelbart. Jo lenger tilstanden ikke behandles, jo mer sannsynlig har du komplikasjoner.

Etter å ha vurdert symptomene og revidert din medisinske historie, vil legen utføre en bekkenundersøkelse for å identifisere områder av smerte og ømhet. De vil også utføre en / 8217; transvaginal ultralyd for å se eggstokkene, failoppio rør og blodbanen.

Legen vil også bruke blod- og urinprøver for å ekskludere annen potensiell diagnose, for eksempel:

 • Urinveisinfeksjon
 • Ovarian abscess
 • svangerskap utenfor livmoren
 • blindtarmitt

Selv om legen kan gjøre en foreløpig diagnose av eggstokkorsjon på grunnlag av disse resultatene, utføres en endelig diagnose generelt under en korrigerende kirurgi.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

En operasjon vil bli utført for å oppløse eggstokkene, og om nødvendig, egglederen. Etter operasjonen kan legen foreskrive medisiner for å redusere risikoen for tilbakefall. Av og til kan det være nødvendig å fjerne den berørte eggstokken.

Kirurgiske prosedyrer

Legen vil bruke en av de to kirurgiske prosedyrene for å untangle eggstokken:

 • Laparoskopi: Legen vil sette inn et tynt og opplyst verktøy i en liten gravering i # 8217; underlivet. Dette vil tillate legen din å se dine indre organer. De vil lage en’annen gravering for å tillate tilgang til tilgangen til Ovaio. Når Ovaia er tilgjengelig, vil legen bruke en avfaset sonde eller et annet verktøy for å ødelegge det. Denne prosedyren krever generell anestesi og utføres vanligvis på ambulant basis. Legen kan anbefale denne intervensjonen hvis du er gravid.
 • Laparotomi: Med denne prosedyren, vil legen utføre en større underliv for å få dem til å nå og untangle manuelt l & # 8217;. Dette er gjort mens du er under generell anestesi, og du vil bli bedt om å bli på sykehuset om natten.

Hvis for mye tid har brukt, og det forlengede tapet av blodstrømmen forårsaket omgivelsens død, vil legen fjerne det:

 • Ovariektomi: Hvis det eggstokk stoffet ikke lenger er viktig, vil legen bruke denne laparoskopiske prosedyren for å fjerne eggstokken;.
 • Salpingo-Ovariektomi: Uansett om det er det eggstokkiske stoffet, og den av FailOppio er ikke lenger viktig, vil legen bruke denne laparoskopiske prosedyren for å fjerne dem begge. De kan også anbefale denne prosedyren for å hindre gjentakelser i postmenopausale kvinner.

Som med enhver operasjon, kan risikoen for disse prosedyrene inkludere blodkoagulasjon, infeksjon og komplikasjoner av anestesi.

Dressing

Legen kan anbefale benk smertestillende midler til å lindre symptomene under gjenoppretting:

 • Paracetamol (Tylenol)
 • Ibuprofen (Advil)
 • Naproser (Aleeve)

Hvis smerten din er mer alvorlig, kan legen din foreskrive opioider som:

 • Oxicodon (OxyContin)
 • Oxicodon med acetaminofen (percocet)

Legen kan foreskrive høydoseringspiller eller andre hormonelle prevensjonsformer for å redusere risikoen for tilbakefall.

Komplikasjoner er mulige?

Mer tid det tar å motta en diagnose og behandling, eggstokk stoff er i fare lenger.

Når en vri oppstår, blir blodet til eggstokkene, og muligens til egglederen, redusert. En langvarig reduksjon av blodstrømmen kan føre til nekrose (vevsdød). I dette tilfellet vil legen fjerne eggstokken og andre interesserte stoffer.

L’Den eneste måten å unngå denne komplikasjonen er å lete etter umiddelbar medisinsk behandling for symptomene dine.

Hvis A’eggstokk er tapt på grunn av nekrose, er unnfangelsen og graviditeten fortsatt mulig. Ovarian torsjon påvirker ikke fruktbarheten på noen måte.

Hva er perspektivet?

Ovarian vri betraktes som en medisinsk nødsituasjon og å rette opp det, kirurgi er nødvendig. Diagnose og forsinket behandling kan øke risikoen for komplikasjoner og kan innebære videre operasjon.

Når Ovaian har blitt oppløst eller fjernet, er det mulig at det anbefales å ta på seg hormonell prevensjon for å redusere risikoen for gjentakelse. Vridning har ingen innvirkning på evnen til å bli gravid eller fullføre en graviditet.