Osteoarthritis of the Dell & # 039; Alluxe: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’Det er artrosen?

L’Osteoarthritis (OA) er den vanligste typen leddgikt. Kan slå leddene hvor som helst i kroppen. Når brusk av leddene er slitt ut, blir beinene eksponert og gnider # 8217; en mot den andre. Dette forårsaker hevelse og leddsmerter og kan begrense mobiliteten din.

L’eller generelt begynner det sakte, men blir vanligvis verre over tid. Basen av # 8217; Alluce, kjent som den første metatarsal-Phalangea-artikulasjonen, er et felles nettsted for L’eller.

Hva er symptomene på OA i spissen?

Selv i de tidlige stadiene, # 8217; artritt av spissen kan forårsake ømhet, ømhet og leddsmerter. Du kan også føle smerte eller smerte til de andre fingrene eller foten av foten mens du går.

Over tid kan du til og med utvikle en brennende følelse, som er et karakteristisk tegn på smerte i nerver eller nevropati.

En artrittfinger kan skade etter lange perioder med å sitte eller når du våkner opp for første gang om morgenen. Stivhet og smerte er vanligvis et tegn på OA etter lange perioder med inaktivitet eller immobilitet.

Overdreven vekst av’Banne av Dell’stor tå kan gjøre det vanskelig eller umulig å bøye l & # 8217;.

Mer spesifikt, i mennesker med eller, l’en reaktiv beinprosess, som sporer eller ankylosering, aktiveres. L’Overdreven beinvekst kan føre til fusjon av artikulasjon og en «-fastet eller ikke-bløt artikulasjon. Resultatet er et stivt tips, også kalt stiv stor tå.

Endre utseende

L’Arthritis forårsaker betennelse, slik at du kanskje merker litt og hevelse rundt foten til fingersartikuleringen. Skadet brusk kan føre til å gni bein l’en mot den andre.

Du kan ha innsnevring eller ødeleggelse av felles plass, men minimum smerte. C’er et spekter av symptomer og radiografiske funn som kan oppstå.

Kroppen din vil prøve å reparere denne tilstanden ved å øke flere bein. Dette skaper beinforbud kalt bensporer.

Du kan ikke være oppmerksom på beinsporer til du utvikler en fremtredende eller et callus synlig på fotens spiss.

Når L & # 8217, det endres, kan du begynne å skyve mot de andre fingrene, noe som medfører utvidelsen fra’artikulasjon ved foten av # 8217;. Dette er kjent som en valgus Allux. Siden denne forstørrelsen av felles kapsel ikke er bein, vil det ikke bli vist røntgenstråler.

Vanskelighetsgrad å gå

Vandring kan være et problem hvis du ikke kan bøye L & # 8217;.

Hvis du ikke allerede har L’Make-up Valgus, kan ubalansen i måten du går, øke sjansene for å utvikle seg. Mens du går, presser bursittene mot skoene dine, noe som gjør det skyve de andre fingrene. Dette gjør det smertefullt å gå.

Selv den påfølgende rubbing av’ekstern artikulasjon mot sko kan gjøre gå på gangen.

Over tid, l’Alfo Valgo kan føre til calli (sentral kjerne av det harde vevet med callus rundt), calli og fingre til hammer, som er fingre brettet ned og kan krysse hverandre på og en annen.

Årsaker til slitasjegikt

Din risiko for OA øker med alderen i alderen, hovedsakelig på grunn av slitasje og # 8217;. Kroppen din kan bli mindre i stand til å helbrede skadet brusk når det er gammelt.

Det er mer sannsynlig å utvikle eller om:

  • Ha en familiehistorie av det
  • ha fedme
  • har en tidligere skade på A’artikulasjon

L’Stive bigties kan også oppstå på grunn av en fet skade eller fot deformitet. Stivheten til’Alluce begynner vanligvis mellom 30 og 60 år. L’Tidlig begynnelsen av’OV indikerer vanligvis at tilstanden er genetisk indusert.

Hjemme behandlinger

Smertestillende og teller antiinflammatorier (OTC) kan bidra til å redusere smerte og hevelse. Plasser ispakker på spissen kan tilby midlertidig lettelse.

Velg de riktige skoene kan gjøre en stor forskjell. Høye hæler, smale sko og spisse sko kan fremme dannelsen av Big Toe Valgus. Du kan dra nytte av polstret eller plantarinnlegg for å unngå å gni og forbedre trøst.

Alltid etterlater mye plass til L & # 8217;.

Ekstra vekt legger stress på beinene på føttene dine, så prøv å være oppmerksom på kostholdet ditt og gjøre regelmessig fysisk trening. Disse livsstilsendringene kan hjelpe deg med å føle deg bedre og forsinke progresjon, men kan ikke stoppe utviklingen av # 8217; eller.

Behandlinger for L’Artrose

Legen din kan kjøre en radiografi av foten din for å lete etter beinsporer og å evaluere tapet av funksjonaliteten til & # 8217;. Imidlertid er røntgenstråler ikke alltid nødvendig å diagnostisere L & # 8217, OA.

Ofte, finn en god tursko eller gymnastikk kan hjelpe. Men hvis dette alternativet ikke virker, kan legen din også anbefale skreddersydde såler eller sko med en stiv sål og rocking bunn.

Din fysioterapeut eller annen helsepersonell kan vise deg hvordan du utfører strekker og øvelser for føttene dine. I noen tilfeller kan en splint være nyttig eller en verge. En walking pinne kan hjelpe deg å føle deg mer stabil.

Kompresjonstrømper som kan bidra til å håndtere din tilstand er også tilgjengelig.

Legen din kan injisere kortikosteroider direkte inn i # 8217; artikulasjon for å redusere hevelse og lindre smerte. En enkelt kortikosteroidinjeksjon kan være effektiv. Imidlertid kan de administreres 3 eller 4 ganger alle’år.

Legen din kan også anbefale benk-top-stoffer, for eksempel gel eller aktuelle antiinflammatoriske lotioner. Hvis benkmedisinene ikke er effektive, kan de foreskrive andre rusmidler.

Kirurgi

I de mest alvorlige tilfellene kan helsepersonell kirurgisk fjerne skadet brusk og fikse artikuleringen i en permanent posisjon, som kalles fusjon eller leddhrodesis. De kan gjøre det med en tallerken og skruer eller ledninger.

Noen pasienter kan dra nytte av en felles erstatningsintervensjon, kalt Arthroplasty. Kirurgiske alternativer vil avhenge av aktivitetsnivået ditt og fra det faktum at aktivitetene dine krever bevegelse av’metatarsal-phalangea artikulasjon.

Spør legen din om du er en god kandidat for kirurgi hvis ikke-kirurgisk behandling ikke hjelper.

Du kan forhindre artrosen?

Følg disse tipsene for å forhindre L & # 8217;

Hold vekten din sunn

Å holde en sunn vekt kan bidra til å hindre leddene i å lide en ekstra stress. De Leddgikt fundament Han sier at for hvert kilo du tjener, bør knærne tåle om 4 ekstra pounds av stress. Over tid vil dette ekstra stresset føre til felles brudd.

Hold sunne blodsukkernivåer

Personer med type 2 diabetes er nesten to ganger så sannsynlig at den har leddgikt, i henhold til grunnlaget for leddgikt.

Nylige undersøkelser som viser at høyt blodsukker kan hjelpe dannelse av molekyler som forårsaker bruskstivning. Personer med diabetes opplever også betennelse som kan forårsake brusktap.

Holde seg i form

L’Regular mosjon bidrar til å styrke muskler som støtter leddene. Det opprettholder også smidig ledd. Å lage 30 minutters fysisk aktivitet 5 ganger i uken kan bidra til å forhindre L & # 8217;.

Ta vare på noen skade

Du er mer sannsynlig å utvikle artikleren du såret.

Her er noen forslag for å hjelpe deg med å beskytte leddene dine:

  • Bruk verneutstyr når du praktiserer sport.
  • Øv gode løfteknikker når du transporterer tunge gjenstander.

L & # 8217;

Det er en rekke faktorer som kan bidra til en person som utvikler eller, inkludert L’være genetisk ordnet. Det er imidlertid behandlingsmuligheter tilgjengelig for å hjelpe deg med å administrere dine forhold og dine symptomer.

Snakk med legen din for å hjelpe deg med å lage en behandlingsplan som fungerer best for deg.