Ormer og pumper: de nyeste og groveste måtene å bekjempe fedme

Eoner med jakt og samling rundt om i verden har gjort oss til magre og slemme overlevelsesmaskiner. Hvis du var treg eller syk, ville du ikke vart lenge, og egenskapene til de sterkeste har overlevd for å gjøre mennesker til effektive kalorisamlere.

Nå som vi samler maten vår i supermarkeder og restauranter, er det få av oss som fortsatt leter etter nok kalorier til å overleve. Faktisk bruker mange av oss for mange kalorier hver dag. I følge Sentre for sykdomskontroll, mer enn én av tre voksne i USA er overvektige. Overvekt øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, diabetes type 2 og enkelte typer kreft.

Det er alltid et nytt trendy kosthold tilgjengelig, en pille du kan prøve, eller et «mirakel» som hevder å «kurere» moderne vektproblemer. Ingen av disse metodene har imidlertid vist seg mer fordelaktig enn trening og et fornuftig kosthold.

Heldigvis fortsetter forskere og produktutviklere å møte fedmeepidemien som rammer amerikanere. Men noen av behandlingene som tilbys kommer direkte fra en skrekkfilm fra 1950-tallet.

Pump det ut!

Komiker Louis CK snakker ofte om overvekt og hans tendens til å overspise. En av hans mest kjente replikker er: «Måltidet er ikke over når jeg er mett. Måltidet er over når jeg hater meg selv. «

Heldigvis for Louis og andre som har problemer med å rasjonere matinntaket er det AspireAssist sugeterapisystem, en ny enhet som er i stand til å pumpe mat ut av magen rett etter at du er ferdig med å spise.

Oppfunnet av Dean Kamen, mannen som ga oss Segways personlige transportutstyr, og av en gruppe bariatriske kirurger, er AspireAssist en liten pumpe som kobles til en slange som går direkte inn i magen.

En pasient kobler til AspireAssist omtrent 20 minutter etter å ha spist et måltid og opptil 30 prosent av mageinnholdet skilles ut gjennom pumpen og inn i toalettet.

I utgangspunktet tillater du deg selv den luksusen å spise til du føler at du er i ferd med å sprekke, men uten det største antallet uønskede bivirkninger, som vektøkning.

Ekspertene har vurdert produktet og kritikerne er raske med å påpeke at store porsjoner mat kan hindre enheten og at det er stor sannsynlighet for infeksjon, akkurat som i de første dagene av gastrisk bypass-operasjon og magebånd. Noen har gått så langt som å kalle AspireAssist «mekanisk bulimi».

Produktet er designet for personer med alvorlig overvekt som har blitt fortalt at vekten deres er en helsemessig nødsituasjon. I ett forsøk gikk 24 overvektige ned halvparten av den uønskede vekten ved å bruke enheten.

AspireAssist har blitt brukt i Europa siden slutten av 2011, men har ennå ikke fått godkjenning fra US Food and Drug Administration.

Gå ned i vekt med ormer

Hvis det ikke høres gøy ut å pumpe ut lunsjen, kan du alltid få ormene til å gjøre jobben for deg.

I følge forskning i Naturmedisin, noen parasittiske ormer skiller ut et anti-inflammatorisk sukkerbasert molekyl, glykan, som kan behandle metabolske forstyrrelser assosiert med fedme. Ormene skiller ut glykan for å redusere betennelse i vertene, slik at de bedre kan navigere gjennom vevet.

«Fedme er en inflammatorisk sykdom, så vi spekulerte i at dette sukkeret kan ha en viss effekt på komplikasjoner relatert til det,» sa Donald Harn, medforfatter av studien som jobbet med forskningen mens han var ved Harvard School of Public, i en nyhetssak Helsepublikasjon.

Forskerne testet parasittens sukkerbiprodukt på fete mus og fant at de ikke led av de samme negative effektene av fedme som kontrollmotpartene: insulinresistens, høye triglyserider og høyt kolesterol.

Forskere sa at å bli infisert med ormer ikke vil få deg i form, men å undersøke effekten av glykan på kroppen kan være nyttig.

«Vi ser store løfter i dette sukkeret og håper at fremtidig forskning og samarbeid til slutt vil føre til salgbare terapier for mennesker som lider av sykdom,» sa Harn.

Hvis pumper og ormer ikke er noe for deg

Vi vil ikke klandre deg hvis du ønsker å gå ned i vekt, men ikke er modig nok til å bli pumpet eller infisert med parasitter. Hvis du ser etter mer informasjon om måter å gå ned i vekt og holde deg frisk på, ta en titt på disse presentasjonene som er skreddersydd for deg:

  • De verste treningstrendene gjennom tidene
  • Kjente ansikter for vekttap
  • 23 kostholdsplaner gjennomgått: De fungerer?
  • Hvordan holde seg frisk for zombieapokalypsen