Orgasmisk dysfunksjon: årsaker, symptomer og behandlinger

COS’orgasmisk dysfunksjon er?

Orgasmisk dysfunksjon er en tilstand som oppstår når noen har problemer med å nå orgasmen. Denne vanskeligheten oppstår selv når de er seksuelt begeistret og C’er tilstrekkelig seksuell stimulering. Når denne tilstanden oppstår hos kvinner, er det kjent som kvinnelig orgasisk dysfunksjon. Menn kan også oppleve orgasmisk dysfunksjon, men dette er mye mindre vanlig.

Orgasmer er intense frigjøringsfølelser under seksuell stimulering. Kan variere i intensitet, varighet og frekvens. Orgasmer kan forekomme med liten seksuell stimulering, men noen ganger er det nødvendig med mye mer stimulering.

Mange kvinner har problemer med å nå L’orgasme med en partner, selv etter en’bred seksuell stimulering. Studier tyder på at orgasmisk dysfunksjon streiker 11 prosent 41 Kvinner.

Orgasmisk dysfunksjon er også kjent som en anorgasmia eller # 8217 forstyrrelse; kvinnelig orgasmia.

Hva er årsakene til orgasmisk dysfunksjon?

Det kan være vanskelig å bestemme årsaken til basen av orgasmisk dysfunksjon. Kvinner kan ha problemer med å nå L’orgasme på grunn av fysiske, følelsesmessige eller psykologiske faktorer. Faktorene som bidrar til, kan omfatte:

 • høy alder
 • Medisinske forhold, for eksempel diabetes
 • en historie om gynekologiske inngrep, som en’hysterektomi
 • L’bruk av noen stoffer, spesielt selektive serotoninopptakshemmere (SSRI) for depresjon
 • Kulturell eller religiøs tro
 • beskjedenhet
 • skyld for å nyte Dell’seksuell aktivitet
 • Historie om seksuelt misbruk
 • Psykiske helsemessige forhold, som depresjon eller angst
 • understreke
 • Scarce selvtillit
 • Forholdsproblemer, som uløste konflikter eller mangel på tillit

Noen ganger kan en kombinasjon av disse faktorene gjøre det vanskelig å nå en orgasme. L’Manglende evne til å nå orgasme kan føre til lidelse, noe som kan gjøre det enda vanskeligere å nå orgasmen i fremtiden.

Hva er symptomene på orgasmisk dysfunksjon?

Hoved symptomet på orgasmisk dysfunksjon er manglende evne til å nå det seksuelle klimaks. Andre symptomer inkluderer å ha utilfredsstillende orgasmer og ta mer tid enn normalt for å nå orgasme.

Kvinner med orgasmisk dysfunksjon kan ha problemer med å nå L’orgasme under samleie eller onani.

Det er fire typer orgasmisk dysfunksjon:

 • Primær anorgasmia: En tilstand der du aldri hadde en orgasme.
 • Sekundær anorgasmia: Vanskelighetsgrad å nå orgasmen, selv om du allerede har hatt en.
 • Situasjonsanorgasmi: Den vanligste typen orgasmisk dysfunksjon. Oppstår når du bare kan nå orgasmen under bestemte situasjoner, for eksempel oralsex eller onani.
 • Anorgasmia Generelt: L’Manglende evne til å nå orgasmen under noen omstendigheter, selv når du er veldig spent og seksuell stimulering er tilstrekkelig.

Hvordan orgasmisk dysfunksjon er diagnostisert?

Hvis du tror du har en orgasmisk dysfunksjon, bør du gjøre en avtale med legen din. Legen din vil kunne diagnostisere tilstanden din og gi en tilstrekkelig behandlingsplan. Få hjelp fra legen din er den beste måten å sikre at du fullt ut kan nyte den seksuelle aktiviteten.

Under avtalen vil legen stille spørsmål om din seksuelle historie og utføre en fysisk undersøkelse. Dine svar og resultatresultatene kan avsløre årsakene til basen av orgasmisk dysfunksjon og kan bidra til å identifisere andre faktorer som kan bidra til din tilstand.

Legen din kan lede deg til en gynekolog for en oppfølgingseksamen. En gynekolog kan anbefale flere behandlinger for orgasmisk dysfunksjon.

Hvordan orgasmisk dysfunksjon behandles?

Behandling for orgasmisk dysfunksjon avhenger av årsaken til tilstanden. Det kan være nødvendig:

 • Behandle noen underliggende medisinske forhold
 • Endre antidepressive stoffer
 • Har kognitiv atferdsterapi (CBT) eller sexterapi
 • Øk klitstimulering under onani og samleie

Par Consulting er A’andre populære behandlingsalternativ. En konsulent vil hjelpe deg og din partner til å løse eventuelle uenigheter eller konflikter du måtte ha. Dette kan løse problemer som forekommer både i forholdet og i soverommet.

I noen tilfeller kan terapi med østrogenhormoner brukes. Østrogen kan bidra til å øke seksuell lyst eller mengden blodstrøm til kjønnsorganer for større følsomhet. Terapi med østrogenhormoner kan føre til bruk av en pille, L’bruk av en lapp eller # 8217; påføring av en gel på kjønnsorganene. Testosteron terapi er en et annet alternativ. Imidlertid er den amerikanske mat- og stoffadministrasjonen (FDA) ikke L & # 8217, godkjent for behandling av orgasmisk dysfunksjon hos kvinner.

Noen benkprodukter (OTC) og kosttilskudd kan også hjelpe kvinner med orgasmisk dysfunksjon. Oljer for spenningen, som Zestra, Varme klit og øker stimuleringen. Disse oljene kan være nyttige å bruke under samleie og onani.

Pass på at du snakker med legen din før du bruker et produkt eller motet medisiner. De kan forårsake en allergisk reaksjon eller forstyrre andre legemidler du antar.

Hva er perspektivet for folk med orgasmisk dysfunksjon?

Manglende evne til å nå orgasmen kan være frustrerende og kan påvirke forholdet ditt. Du kan imidlertid være i stand til å nå orgasme med tilstrekkelig behandling. Det er viktig å vite at du ikke er alene. Mange kvinner står overfor orgasmisk dysfunksjon på et tidspunkt i deres liv.

Hvis du lider av orgasmisk dysfunksjon, kan du finne spesielt nyttig terapi. En del av individuell eller dreiemomentterapi fokuserer på hvordan du ser samleie. L’Møte med en terapeut kan hjelpe deg og din partner lærer mer om behovene og seksuelle begjærene i # 8217;. Det vil også møte eventuelle rapportproblemer eller daglige stressfaktorer som kan bidra til din manglende evne til å nå orgasme;. Å løse disse underliggende årsakene kan hjelpe deg med å nå orgasmen i fremtiden.

De American Association of Pedagogs, konsulenter og terapeuter av seksualitet (Aasect) har en liste over sertifiserte terapeuter og ressurser for kvinner med orgasmisk dysfunksjon. Du kan også finne nyttig informasjon om seksuell helse og orgasmer opp Gå, spør Alice, Et nettsted på og sexutdanning forvaltet av Columbia University.