Organisk og remisjon i Crohns sykdom: Hva du trenger å vite

Beskrivelse

I 1932 presenterte Dr. Burrill Crohn og to kollegaer et dokument ALLE’American Medical Association som beskriver detaljene om hva vi kaller Crohns sykdom i dag.

Siden da har behandlingsalternativene utviklet seg til å inkludere biologiske, som er narkotikabaserte stoffer designet for å bekjempe betennelsen.

L’betennelse er hovedårsaken til symptomene og komplikasjonene av Crohns sykdom. Når du er i remisjon, forsvinner din betennelse. Når du opplever Crohns rekkverk, returnerer din betennelse.

Selv om det ikke er noen kur for Crohn, L’behandlingsmålet er å redusere betennelsen for å sette sykdommen i remisjon og holde den der.

Hvordan biologene retter seg mot betennelsen

Den tumor nekrosefaktoren, eller TNF, er et protein som induserer betennelsen som en del av et immunsystemrespons. Anti-TNF Biologics Lover med sikte på dette proteinet for å redusere sine inflammatoriske egenskaper.

Hvis du tar Remicade (infliximab), Humira (Adalimumab), Cimzia (Certilizumab) eller Simponi (Golimentab), antar du en anti-tnf organisk.

Med Crohns sykdom sender immunsystemet for mange hvite gastrointestinale kanaler (GI), som utløser betennelsen. En annen måte som organisk har som mål å sikte på betennelsen, er å møte problemet med for mange hvite blodlegemer i mage-tarmkanalen.

Entyvio (Vedolizumab) og Tysabri (Natalizumab) fungerer på denne måten. De forhindrer at hvite blodlegemer kommer inn i magen. Denne blokkeringsvirkningen holder hvite blodlegemer vekk fra # 8217; tarmene, hvor ellers ville de forårsake betennelse. I sin tur tillater dette området å helbrede.

Organisk kan slå andre veier i kroppen som fører til betennelse. Stelara (Ustekinumab) er en inhibitor av interleukinet. Mira til to spesifikke proteiner som antas å forårsake betennelse. Folk med Crohn har høyere nivåer av disse proteinene i kroppen.

Timing Disse proteinene blokkerer Stelara den gastrointestinale betennelsen og reduserer symptomene på Crohns sykdom.

Hvordan forstå om du er i remisjon

Det er normalt å ha gode dager og dårlige dager når du har Crohn, så hvordan vet du om du er i remisjon og du ikke bare har flere gode dager?

Det er to aspekter for remisjon. Klinisk remisjon betyr at du ikke har noen åpenbare symptomer. Remisjonen av vev betyr at testene indikerer at personskader er helbredende og blodet ditt har normalt nivå av betennelse.

Legen din bruker noe som heter Crohn (CDai) sykdomsaktivitetsindeks for å måle graden der Crohn er aktiv eller remisjon. CDAI tar hensyn til symptomene dine, for eksempel antall tarmbevegelser og hvordan du føler deg som deg.

Det tar også hensyn til komplikasjonene av Crohns sykdom og testresultater.

Selv mens du er i remisjon, er det normalt for en biopsi-monstre Mikroskopiske endringer i vev som indikerer A’tidligere betennelse. Noen ganger, i tilfelle langvarig og dyp remisjon, er resultatene av biopsien normalt, men det er vanligvis ikke så.

Hvordan organikere holder deg i remisjon

Organics holder deg i remisjon ved å blokkere den hyperaktive inflammatoriske responsen til immunsystemet ditt. Hvis du stopper medisiner mens du er i remisjon, er du mer i fare for å reagere på en utløser med en flare.

Noen ganger kan utløsere være vanskelig å forutsi. Andre, som følgende, er enklere å identifisere:

  • Kostholdsendringer
  • røyking sigaretter
  • Endrer seg til narkotika
  • understreke
  • forurensning av luften; luft

Hvis du tar medisiner mens du er utsatt for utløseren, er det mindre sannsynlig at din Crohn-sykdom er aktiv.

Hva er biosimilarene?

Biosimilars er senere versjoner av organiske stoffer med svært lignende tekstur, sikkerhet og effekt. De er ikke generiske versjoner av originale organiske. I stedet er de kopier av originale organiske stoffer hvis patenter er utløpt.

Generelt koster de mindre og er også effektive for å opprettholde remisjon.

Behandling under remisjon

Når du er i remisjon, kan du bli forsøkt å slutte å behandle. Hvis du gjør det, risikerer du å oppleve en ny glød.

Hvis du avbryter stoffinntaket, er det mulig at det ikke fungerer også neste gang du har en rehabilitering. Dette er fordi når jeg stopper L’å ta en biologisk, kan kroppen din utvikle antistoffer mot stoffet, noe som gjør det mindre effektivt i fremtiden.

Det kan også føre til bivirkninger.

Den biologiske undertrykker immunforsvaret, som setter deg i fare for infeksjon. Av denne grunn er det noen situasjoner der legen kan råde deg til å ta en pause fra stoffet. Disse inkluderer:

  • kirurgi
  • Vaksinasjoner
  • svangerskap

Ellers er den anbefalte praksisen å holde seg på stoffet selv når det er remisjon.

Studier har vist at bare omtrent halvparten av mennesker som slutter å bruke deres anti-tnf organiske under remisjon, forblir faktisk i remisjon i mer enn to år, og at tallet minsker over tid.

L & # 8217;

L’Behandling for behandling av din Crohn er å skaffe og opprettholde remisjon. L’Fravær av narkotika kan forårsake raketter. Det er viktig å samarbeide med legen din for å etablere den beste strategien for å bli i remisjon. Dette inkluderer regelmessige kontroller og vedlikehold av det farmakologiske regimet.