Organisk for ulcerøs kolitt: typer, bivirkninger og mer

Beskrivelse

Hvis du har ulcerativ kolitt (Cu), har du sikkert hørt om biologiske stoffer, en relativt ny behandling for tilstanden.

Selv om målet om enhver farmakologisk terapi for UC er å hjelpe deg med å nå og opprettholde remisjon, 20 prosent 40 Folk svarer ganske enkelt ikke på konvensjonelle UC-stoffer. Disse stoffene inkluderer aminosaliklater, steroider og immunosuppressor-stoffer.

Med alle buzz rundt organisk, kan det virke vanskelig å klargjøre de viktigste fakta. Hva er disse stoffene? Hva egentlig gjør? Hvilken biologisk kan være riktig for deg?

Vurder å følge ditt veikart for organisk suksess.

Hva er de biologiske?

Den biologiske er laget av antistoffer dyrket i laboratoriet. De naturlige egenskapene til økologiske produkter er i stand til å forhindre visse problematiske proteiner i kroppen å forårsake betennelse.

Tenk på biologiske som små & # 8220; soldater & # 8221; skapt av # 8217;. Når de injiseres i kroppen, bekjempe betennelsen som forårsaker så mye ubehag for de som lever med UC.

Den biologiske er i stand til å treffe bestemte områder av kroppen, noe som gjør dem enda mer attraktive. I kontrast behandler steroider eller andre legemidler hele kroppen og kan ha uønskede bivirkninger.

Tre typer biologiske stoffer inkluderer:

 • Anti-faktor agenter av tumor nekrose (anti-tnf)
 • Reseptorantagonister av reseptoren (sinne)
 • Inhibitorer Dell’Interleukin (IL)

Anti-faktor agenter av tumor nekrose (anti-tnf)

Anti-TNF-agenter binder og blokkerer proteinet kalt tumor-alfa nekrosefaktor (TNF-alfa). Dette proteinet forårsaker betennelse i # 8217; tarmene, i organene og vevene til mennesker med CU.

Blokken av dette proteinet er viktig for UC-remisjon. Anti-TNF-agenter hjalp ikke bare at folk opprettholder remisjon, men noen kan faktisk helbrede betent tarmområder.

Anti-TNF-agenter for UC inkluderer:

 • Adalimumab (Humira). Dette reseptbelagte legemidlet injiseres i # 8217; magen eller i låret av dem med moderat til alvorlig CU. Etter at legen din viste deg hvordan du bruker dette stoffet, kan du administrere det hjemme hver 2. uke. Legen vil sjekke inn med deg på 8 uker. Hvis du ikke har nådd remisjonen, må du kanskje stoppe dette stoffet.
 • Golimmab (Simponi). Dette injiserbare stoffet anbefales generelt for personer som har problemer med å forstyrre bruken av steroider. Kan administreres hjemme eller lege. Vanligvis mottar du to injeksjoner på den første dagen og A’injeksjon 2 uker senere. Etter denne tredje injeksjonen vil du motta doser hver 4. uke.
 • Infliximab (Remicade). Dette stoffet er for mennesker med moderat til alvorlig CU som ikke har forbedret seg med andre rusmidler eller for folk som ikke kan ta andre stoffer. Det ser ut som en infusjon på 8217; infusjon gjennom en vene og prosessen krever 2 timer. Du vil motta tre doser i de første 6 ukene og deretter en dose hver 8. uke.

Reseptorantagonister av reseptoren (sinne)

Disse stoffene blokkerer proteinet på overflaten av nøkkelceller som forårsaker betennelse. Dette forhindrer at disse cellene beveger seg fritt fra blodet til kroppsvev.

Vedolizumab (Entyvio) er en IRA. Dette intravenøse stoffet (IV) behandler folk som ikke har svart på andre behandlinger for CU og prøver å ikke ta steroider.

Infusjonsprosessen varer ca. 30 minutter. Motta tre doser i de første 6 ukene av behandlingen, etterfulgt av en dose hver 8. uke.

Inhibitorer Dell’Interleukin (IL)

Denne typen biologiske mål proteiner som er involvert i prosessen som fører til betennelsen.

Ustekinumab (Stelara), den nyeste organiske for UC, ble godkjent av mat- og narkotikadministrasjonen (FDA) i # 8217; oktober 2019. Det er rettet mot interleukin proteiner 12 og interleukin 23 spesielt.

Det anbefales for voksne med moderat til alvorlig CU som ikke har forbedret seg med andre behandlinger.

Første gang du mottar det som en intravenøs infusjon på klinikken eller legen din klinikk, en prosess som krever minst en og # 8217;. Senere vil du motta en injeksjon på 8217;.

Hva du bør vite først om bivirkningene

For det meste blir organiske stoffer introdusert som et alternativ for behandling av CU når den første behandlingsperioden er oppbrukt.

Husk at biologics har mulige bivirkninger, for eksempel:

 • hodepine
 • kvalme
 • feber
 • sår hals

Noen mer alvorlige risikoer reduserer immunsystemets funksjon som kan gi deg gjenstand for infeksjoner. Du kan også være mer sannsynlig å utvikle:

 • lymfom
 • Leverproblemer
 • Forringelse av hjertforhold
 • leddgikt

Snakk med legen din hvis du opplever bivirkninger.

L & # 8217;

Hvis du er interessert i å prøve en biologisk, diskutere alle fordeler og ulemper med legen din. Hvis du allerede har prøvd andre stoffer uten noen fordel, kan du være en god kandidat for en biologisk.