Orbitalcellulitt: Symptomer, årsaker og behandlinger

Orbital cellulitt er en’mykt vev og fettinfeksjon som holder øyet i sitt grep. Denne tilstanden forårsaker irriterende eller smertefulle symptomer.

Det er ikke smittsomt, og alle kan utvikle tilstanden. Men små barn strever vanligvis.

Orbital cellulitt er en potensielt farlig tilstand. Hvis ikke behandlet, kan det føre til alvorlige eller farlige blindhet eller livsforhold.

Våre initiativer

Streptococcus arter og Staphylococcus aureus er de vanligste typer bakterier som forårsaker denne tilstanden. Men selv andre bakterielle stammer og sopp kan være årsaken til denne tilstanden.

Orbital cellulitt hos barn i alderen 9 eller mindre er vanligvis forårsaket av en enkelt type bakterie. I større barn og voksne kan denne infeksjonen skyldes flere bakteriestammer samtidig, noe som gjør det vanskeligere å behandle.

Opptil 98 prosent av alle tilfeller av orbital cellulitt begynner som ikke-behandlede bakterielle infeksjoner, som sprer seg bak orbital septum. Orbital septum er en tynn fibrøs membran som dekker forsiden av øyets øye.

Denne tilstanden kan også spre seg fra en infeksjon eller en-8217; bakteriell infeksjon som oppstår i en hvilken som helst del av kroppen som kommer inn i blodet.

Selv skadet, insektbitt og dyrebiter som forekommer i eller i nærheten av øyet, kan være årsaken.

Symptomer

Symptomene er de samme hos barn og hos voksne. Men barn kan vise mer alvorlige symptomer.

Symptomene inkluderer:

 • fremspringende øye, som kan være seriøs, også kalt forskning
 • smerte inne eller rundt øynene
 • nasal ømhet
 • Hevelse i øyet området
 • Betennelse og rødhet
 • Manglende evne til å åpne øynene dine
 • Vanskeligheter med å bevege øyet og smerte ved bevegelsen av bevegelsen;
 • Dobbeltsyn
 • Tap av visning eller endret syn
 • Sekresjon fra # 8217; øye eller nese
 • feber
 • hodepine

Diagnose

Orbital cellulitt diagnostiseres ofte gjennom den visuelle evalueringen av en helsepersonell. Imidlertid vil diagnostiske tester utføres for å bekrefte diagnosen og for å bestemme hvilken type bakterier som forårsaker det.

Tester vil også hjelpe legen din til å se om infeksjonen er den forhåndsinnstilte cellulitten, en mindre alvorlig øye bakteriell infeksjon som også krever umiddelbar behandling.

Dette skjer i øyelokkstoffet og på forsiden av orbitalt septumet i stedet for bak det. Denne typen kan utvikle seg til orbital cellulitt hvis den ikke er behandlet.

Du kan kjøre noen forskjellige tester for diagnose:

 • Tac eller magnetisk resonans av hodet, øynene og nesen
 • Neseeksamen, tenner og munn
 • blod, okulær sekresjon eller neseavlinger

Behandling

Hvis du har Orbital Cellulite, vil du mest sannsynlig bli innlagt på sykehus for å motta intravenøse antibiotika (IV).

Antibiotika

Gitt den potensielle tyngdekraften i denne tilstanden og hastigheten som den sprer seg, starter du umiddelbart med bredspektret antibiotika iv, selv om resultatene av din diagnostiske test ennå ikke har bekreftet diagnosen.

Bredt spektrumantibiotika administreres generelt som en første behandlingssyklus fordi de er effektive i behandlingen av mange typer bakterielle infeksjoner.

Hvis antibiotika du mottar ikke hjelper deg raskt, kan legen din endre dem.

Kirurgi

Hvis symptomene ikke forbedrer eller verre under antibiotikainntaket, kan kirurgi trenge som et neste trinn.

Kirurgi vil bidra til å stoppe utviklingen av infeksjonen som drenerer væsken fra bryster eller infisert øyekavitet.

Denne prosedyren kan også utføres for å tømme en abscess hvis den er dannet. Voksne er mer sannsynlig å trenge kirurgi enn barn.

Gjenopprettingstider

Hvis tilstanden din krever kirurgi, kan gjenopprettingstid og sykehus opphold være lengre enn det ville være hvis jeg ble behandlet bare med antibiotika.

Hvis kirurgi ikke har blitt utført og forbedrer, kan du forvente å bytte fra intravenøse antibiotika til orale etter 1-2 uker. Orale antibiotika vil være nødvendig i ytterligere 2-3 uker eller opp til fullstendig forsvinding av symptomer.

Hvis infeksjonen din er alvorlig Ethmoid bihulebetennelse, A’infeksjon i sinushulen i nærheten av nesebroen, det kan være nødvendig å ta antibiotika i lengre tid.

Å ha orbital cellulitt betyr ikke at du vil gjøre det igjen.

Men hvis du er tilbøyelig til å gjentatte infeksjoner til brystene, er det viktig å overvåke og raskt behandle tilstanden din. Dette vil bidra til å forhindre formidling av tilstanden og å gjenta seg selv.

Dette er spesielt viktig hos mennesker som har et kompromittert immunsystem eller i små barn som ikke har et helt dannet immunsystem.

Når skal du se en lege

Hvis du har en Sinusinfeksjon eller noe symptom på orbitalcellulitt, ring legen din umiddelbart. Denne tilstanden sprer seg veldig raskt og må behandles så snart som mulig.

Hvis orbitalcellulitt ikke behandles, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner.

Komplikasjoner kan inkludere:

 • Delvis synstap
 • Fullfør blindhet
 • Okklusjon av retinal vene
 • meningitt
 • Cavernous bryst trombose

Bunnlinjen

Orbital cellulitt er en «8217; bakteriell infeksjon i det okulære hulrommet. Det starter vanligvis som en «8217; sinusinfeksjon og det treffer generelt barn.

Denne tilstanden reagerer vanligvis godt på antibiotika, men noen ganger krever det kirurgi. Det kan forårsake blindhet eller farlige forhold for livet hvis det ikke er behandlet.