Oransje Poop: Årsaker og mer

Avføring farge

En sunn tarmbevegelse er den som avføringen (poop) er godt dannet, men myk og lett farbar. Noen nyanser av brun indikerer vanligvis at avføringen er sunne og det er ingen diett eller fordøyelsesproblemer. Men du kan være litt og # 8216; Alarmert hvis avføringen din er av en betydelig forskjellig farge, som oransje;.

Mens noen uvanlige avføring av feces-farger tyder på et potensielt helseproblem, er oransje; oransje vanligvis en ufarlig og midlertidig endring. Generelt er oransje avføringen forårsaket av visse matvarer eller tilsetningsstoffer. En gang fordøyd, bør avføringen gå tilbake til normal.

Tilleggsinformasjon: Endring i tarmvaner »

Mat som forårsaker oransje avføring

Årsaken til oransje avføringen er vanligvis oransje mat. Spesielt er det beta-karoten som gir maten en oransje farge og gjør det samme til din poop. Betakaroten er en type forbindelse som kalles karotenoid. Karotenoider kan være røde, oransje eller gule og finnes i mange typer grønnsaker, frukt, frokostblandinger og oljer. Beta karoten rike matvarer inkluderer gulrøtter, søte poteter og vinter gresskar.

Beta karoten er også kjent som & # 8220; Provitamin & # 8221;. Dette skyldes at det kan konverteres til en aktiv form for vitamin A. De syntetiske former for beta-karoten selges også som kosttilskudd. L’integrator for beta karoten kosttilskudd kan føre til oransje avføring. Videre kan matfarges, som de som brukes til å forberede brus eller oransje-farget søtsaker, gjøre samme sminke på avføringen.

For å lære mer: Hva forårsaker oransje urin? »

Fordøyelsesproblemer som kan forårsake oransje avføring

Fordøyelsesproblemer, både minor og seriøse, kan føre til endringer i fargen på avføringen. Den brune fargen på en normal avføring er forårsaket av hvordan gallen samhandler med enzymer i avføringen. Gallen er en syre væske produsert av leveren for å hjelpe fordøyelsen. Hvis feces ikke absorberer ganske galle, kan de være lyse grå eller lysebrune. Dette kan skje når du har et tilfelle av kortsiktig diaré eller hvis du har en mer alvorlig leveren tilstand. Noen ganger har barna hindret bilious kanaler, som fører til myk oransje eller gråaktig avføring.

Medisiner som kan forårsake oransje avføring

Noen stoffer, som L’antibiotika rifampicin, kan forårsake oransje eller lyse avføring. Legemidlene som inneholder aluminiumhydroksyd, slik som antacida, kan produsere oransje eller grå avføring hos noen mennesker.

Det er måter å behandle det på?

Hvis oransje avføringen er resultatet av en diett spesielt rik på oransje mat, evaluerer muligheten for å erstatte noen av disse gulrøtter eller søte poteter med andre helsealternativer. Se om dette har den ønskede effekten. Vanligvis har overskudd av beta-karoten i dietten bare en midlertidig effekt på tarmbevegelser. I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med behandling.

Hvis et stoff endrer fargen på felene dine eller forårsaker andre ubehagelige bivirkninger, snakk med legen din om disse effektene. Et alternativt stoff kan være et alternativ. Hvis du ikke har andre bivirkninger under antibiotikuminntaket, vent på å være ferdig med stoffet for å se om avføringen går tilbake til en normal og sunn farge.

Når det er alvorlig?

I de fleste tilfeller er oransje avføringen ikke alvorlige nok til å rettferdiggjøre legenes besøk. Noen uvanlige farger på avføringen er imidlertid grunner til å se en lege. De svarte avføringen, for eksempel, kan indikere blødning i den øvre mage-tarmkanalen. De røde avføringene kan bety at C’bløder fra den nedre mage-tarmkanalen. De hvite feces er noen ganger et tegn på leversykdom.

Få oransje avføring etter å ha tatt et stoff som Rifampicin er uvanlig. Hvis det er den eneste bivirkningen av stoffet, vent på å se legen din. Hvis du også føler magesmerter, blod i urin eller avføring, svimmelhet eller andre alvorlige lidelser, fortell legen din umiddelbart. Også, hvis avføringen din er oransje (eller en uvanlig farge) og du har diaré i mer enn et par dager, fortell legen din. Langvarig diaré setter deg i fare for dehydrering og kan være et tegn på mer alvorlige helseproblemer.