Oral kanal Atresia: Typer, symptomer, årsaker og behandling

COS’Kanalen Atresia er # 8217?

Kanalen atresia er en blokk på baksiden av et barns nese som gjør det vanskelig å puste. Det er ofte sett i nyfødte med andre feil ved fødselen, som for eksempel Treacher Collins Syndrome eller Charge Syndrome.

Denne tilstanden er sjelden og påvirker om 1 barn på 7000.

Hva er typene?

Det finnes to typer Cohenal Atresia:

 • Atresia bilateral kanal. Denne typen blokkerer begge nesepassasjer. Det er veldig farlig fordi barn bare puster gjennom nesen for de første fire seks ukene av livet.
 • Atresia Unilateral Channel. Denne typen blokkerer bare en nesepassasje, ofte Den til høyre. Det er mer vanlig Dell’Bilateral Channel Atresia. Barn med dette skjemaet kan være i stand til å kompensere pusten gjennom den åpne siden av nesen.

Begge typer cooan atresia er videre klassifisert i henhold til typen blokk:

 • Blokken er laget av både bein og myke vev. Av 70% Barn med denne tilstanden har denne typen.
 • Blokken består av såle bein. Av 30% av barn med Cooanal atresia har denne typen.

Hva er tegn og symptomer?

Barn født med bilateral kanal atresia har problemer med å puste. De kan kun kunne puste når de gråter fordi det åpner respiratoriske kanaler. Selv strømforsyningen kan være svært vanskelig fordi barnet ikke puster mens du spiser og kan starte kvelende. Barn med bilateral kanal Atresia kan også bli blå mens de sover eller spiser fordi de ikke kan få nok oksygen.

Barn som har ensidig form, kan være i stand til å puste ganske bra fra et nesebor. De kan ikke vise noen symptomer til måneder eller år senere.

Tegnene på ensidig kanal Atresia inkluderer:

 • Høyt puste
 • Tett væske som drenerer fra den ene siden av nesen

Hva årsaken?

L’Cooanal atresia forekommer i # 8217; livmor når trinnene i nesen ikke åpner helt og forbinder med luftveiene mens barnet utvikler seg. Leger jeg vet ikke helt Hva årsaken, men tror at feilen er en kombinasjon av miljømessige gener og faktorer.

Dessuten er jentene mer sannsynlig har kanalen atresia sammenlignet med gutter.

Det har vært der også forhold at kvinner som har tatt noen skjoldbruskkjertel medisiner, som karbibosol og metimazol (Tapazole), under graviditet, ga lette barn med Cohenal Atresia med høyere hastighet. Imidlertid er foreningen ikke klar. Videre var det ikke mulig å avgjøre om mødre skjoldbrusk sykdom kunne ha ført til oral kanal atresia eller hvis stoffene selv var en faktor.

Barn med kohenisk atresia har ofte en av disse andre feilene ved fødselen:

 • Ladesyndrom. Denne arvelige tilstanden forårsaker alvorlige hørselsproblemer, synstap, puste og svelging. Mer enn halvparten Barn med ladning lider av atresi av den orale kanalen og omtrent halvparten av dem presenterer det på begge sider av nesen.
 • Treacher Collins syndrom. Denne tilstanden påvirker utviklingen av et barns ansiktsben.
 • Crouzon syndrom. Denne genetiske tilstanden forårsaker bein i et barns skallen base for tidlig. Dette forhindrer hodeskallen i å vokse hvordan det normalt ville vokse.
 • Tessier syndrom. Denne tilstanden forårsaker store åpninger (sprekker) som deler babyens ansikt.
 • Colorboma. Denne tilstanden er et hull i netthinnen, i nr. 8217; iris eller i A’en annen del av & # 8217;.
 • Genital Hypoplasia. Denne tilstanden er den ufullstendige utviklingen av skjeden i jenter eller penis i gutter.

Hvordan det er diagnostisert?

Den bilaterale formen av coanal atresia er vanligvis diagnostisert umiddelbart etter fødselen av et barn fordi symptomene er alvorlige og raskt åpenbare. De fleste barn med bilateral kanal atresia vil ha betydelige respiratoriske vanskeligheter umiddelbart etter fødselen. Under en eksamen vil legen ikke være i stand til å passere et tynt plastrør fra babyens nese til svelget, som er den delen av halsen som ligger bak nesen og munnen.

TC-skanninger og MR-skanninger kan også avsløre passasjen eller blokkerte nesepassasjer. Hvis det er mulig, vil legen bruke en magnetisk resonans for å unngå å utsette barnet til unødvendig stråling.

Hvordan det blir behandlet?

Barn med mild form for ensidig Cooanal atresia trenger kanskje ikke omsorg. Imidlertid må de overvåkes nøye for tegn på respiratoriske problemer. L’Bruk av saltvannsnasal spray kan også bidra til å holde åpent nesebor ren.

L’bilateral kanal Atresia er en lege med medisinsk nødsituasjon. Barn med denne tilstanden kan trenge et rør som hjelper dem med å puste til de kan lide kirurgi. I de fleste tilfeller vil legen prøve å utføre kirurgi så snart som mulig trygt.

De mer vanlig Type operasjon som brukes til å behandle denne tilstanden er endoskopien. Kirurgen posisjonerer en liten spyglass med små verktøy festet gjennom babyens nese. Deretter åpner legen beinet og stoffet som blokkerer barnets pust.

Mindre ofte, operasjonen utføres gjennom en åpen prosedyre. For å gjøre dette, utfører kirurgen et kutt i barnets munn og fjerner stoffet eller blokkeringsbenet.

Etter begge typer operasjoner kan et lite plastrør som kalles stent settes inn i hullet for å holde luftveiene åpne. Stenten vil bli fjernet etter noen uker.

Barn med andre problemer, som for eksempel ladesyndrom, kan trenge mer kirurgi for å behandle disse forholdene.

Hva er perspektivet?

Når blokken er fjernet, er utsiktene for barn med Cooanal Atresia gode. De kan vokse for å ha et normalt og sunt liv. Men barn med ekstra fødselsdefekter kan trenge ytterligere behandlinger eller kirurgi som de vokser opp.