Oral fiksering: Betydning, psykologi og hvordan det kommer i voksne

Definisjon av oral fiksering

All’begynnelsen av 1900, introduserte Psychoanalyst Sigmund Freud teorien om psykoseksuell utvikling. Han trodde at barn opplevde fem psykoseksuelle faser som bestemmer deres voksne oppførsel.

Ifølge teorien er et barn sensuelt begeistret av visse stimuli i hver fase. Det sies at disse stimuliene oppfyller behovene til utviklingen.

Men hvis et barns behov ikke er fornøyd i en bestemt fase, kan de utvikle en fiksering eller en & # 8220; blokk & # 8221; Relatert til fasen. I voksen alder kan disse uløste behovene uttrykkes som negativ oppførsel.

Hvis blokken oppstår i muntlig fase, kalles den oral fiksering. Den muntlige fasen er når et barn er mer begeistret av oral stimulering. Freud sa at oral fiksering forårsaker negativ oral oppførsel i # 8217; voksenlivet.

Det er imidlertid ingen nyeste studier på # 8217;. De fleste tilgjengelige søk er veldig gamle. Teorien om psykoseksuell utvikling er også et kontroversielt tema i moderne psykologi.

Hvordan utvikle oral fiksering

I psykoseksuell teori er oral fiksering forårsaket av konflikter i oral fase. Dette er den første fasen av psykoseksuell utvikling.

Den muntlige fasen oppstår fra fødselen på ca 18 måneder. I løpet av denne tiden får et barn mesteparten av gleden av munnen. Dette er forbundet med atferd som å spise og suge tommelen.

Freud trodde at et barn kunne utvikle oral fiksering hvis hans muntlige behov ikke er fornøyd. Dette kan skje hvis de er avventet for tidlig eller sent. I dette scenariet er jeg ikke i stand til å tilpasse seg nye spisevaner.

Den muntlige fiksering kan også oppstå hvis barnet er:

  • forsømt og denurished (mangel på oral stimulering)
  • Hyperprotetto og superladet (overskytende oral stimulering)

Derfor ble det antatt at disse utilfredsstillte behovene bestemte strekningen av personligheten og atferdstrender i # 8217; voksenlivet.

Eksempler på oral festing hos voksne

I psykoanalytisk teori kan utviklingsproblemer i muntlig fase føre til følgende oppføringer:

Alkoholmisbruk

Freuds teori sier at alkoholisme er en form for oral fiksering. Det antas at dette er relatert til sammenhengen mellom infantil uaktsomhet og alkoholmisbruk.

Spesielt, hvis et barn blir forsømt i muntlig fase, kan han utvikle behovet for konstant oral stimulering. Dette kan øke sin tendens til å drikke ofte, noe som bidrar til alkoholmisbruk.

Røyking sigaretter

På samme måte er det sagt at voksne med muntlige fikseringer er mer sannsynlig å røyke sigaretter. L’Handlingen med å bære en sigarett til munnen gir den nødvendige muntlige stimulansen.

Det antas at elektroniske sigaretter tilfredsstiller det samme behovet. For noen sigarettrøykere, l’bruk av en elektronisk sigarett oppfyller antagelig sin muntlige fiksering på samme måte.

Overflødig

I psykoanalytisk teori er overskuddet av mat sett som en oral fiksering. Det er forbundet med # 8217; å være under eller overladet i begynnelsen av livet, noe som fører til følelsesmessige konflikter i muntlig fase.

Det antas at dette skaper overskytende orale behov i # 8217; voksen alder, som kan tilfredsstilles ved å spise for mye.

Pica

Pica er forbruket av ikke-spiselige objekter. Det kan utvikle seg som matforstyrrelse, vane eller stressrespons. L’ide om at Pica kan være relatert til muntlig fiksering er basert på Freudian teori.

I dette tilfellet blir overdreven muntlige behov oppfylt ved å spise ikke-mat mat. Dette kan inkludere stoffer som:

  • is
  • Jorden
  • Cornstarch
  • såpe
  • gips
  • papir

Spis neglene dine

Ifølge Freudian Psychology, å spise negler er også en form for oral fiksering. L’handling av biting neglene tilfredsstiller behovet for oral stimulering.

Du kan løse en muntlig fiksering?

Oral fiksering kan behandles. Generelt innebærer behandling av reduksjon eller negativ oral oppførsel. Det kan også inkludere å erstatte negativ oppførsel med en positiv.

Terapi er hovedbehandlingskomponenten. En psykisk helsepersonell vil hjelpe deg med å utforske underliggende følelsesmessige konflikter, sammen med sunnere håndteringsstrategier.

For eksempel, hvis du biter neglene dine, kan en psykisk helsepesialist fokusere på å håndtere følelser som utløser neglene dine. De kan også foreslå at du tyggegummi for å holde munnen din opptatt.

Andre behandlingskomponenter avhenger av atferd og bivirkningene. Pica, for eksempel, kan kreve ernæringsmessig inngrep for å korrigere manglene i vitaminer og mineraler som kan være til stede.

Freud utvikling psykoseksuelle stadier

I Freuds psykoseksuelle teori er det fem faser av utvikling:

Oral fase (fra fødsel til 18 måneder)

I muntlig fase er et barn mer stimulert av munnen. De kunne utvikle negativ muntlig oppførsel i voksen alder hvis disse behovene ikke er fornøyd.

Anal fase (fra 18 måneder til 3 år)

Gleden av et barn kommer fra kontrollen av deres avføring. Hvis potten er for stiv eller en lassist, kan de ha problemer med kontroll og organisasjonen i voksen alder.

Faldiker Stadium (fra 3 til 5 år)

I den falske fasen er fulgfruen på kjønnsorganene.

Ifølge Freud, dette er når et barn er ubevisst tiltrukket av foreldrene i motsatt kjønn. Dette kalles Oedipus kompleks i guttene og komplekset av Electra i jentene.

Latensperiode (fra 5 til 12 år)

Latency perioden er når seksuell interesse for et barn for det motsatte kjønn er # 8220; dormient & # 8221;. Barnet er mer interessert i å samhandle med barn av samme kjønn.

Genitalstadion (fra 12 til voksne alder)

Dette markerer starten på puberteten. Freud sa at ungdom er mer stimulert av kjønnsorganer og motsatt kjønn.

Ta bort

I freudianpsykologi er oral fiksering forårsaket av ikke-fornøyde muntlige behov i tidlig barndom. Dette skaper et vedvarende behov for oral stimulering, noe som forårsaker negativ muntlig atferd (for eksempel røyking og spising av negler) i # 8217; voksenlivet.

Selv om denne teorien er kjent, mottok kritikk fra moderne psykologer. Det er ikke engang nylige søk etter oral fiksering.

Men hvis du tror du har en muntlig fiksering, se en psykisk helsepersonell. De kan hjelpe deg med å håndtere dine muntlige vaner.