Optisk nevromyelitt (NMO) vs sm: Hvordan sammenligne disse forholdene

To nervesituasjoner

Multiple sklerose (SM) er en sykdom der kroppens immunsystem angriper myelin, det ytre laget av nerveceller.

Optisk Neuromyelite (NMO) er også et angrep av immunsystemet. Men i denne tilstanden konsentrerer angrepet bare på sentralnervesystemet (SNC). Noen ganger kalles det bare nevromyelitt eller devisske sykdommer.

Gjenkjenne optisk nevromyelitt (NMO)

NMO er en sjelden sykdom som ødelegger den optiske nerven, den encefaliske kofferten og ryggmargen. Årsaken til NMO er et angrep av immunsystemet til et protein av sentralnervesystemet kalt Aquaporina-4.

Fører til optisk neuritt, som forårsaker øye smerte og syn tap. Andre symptomer kan omfatte muskel svakhet, nummenhet og blærekontrollproblemer.

For å diagnostisere NMO, bruker legene MR-skanninger eller kontrollere spinalvæske. NMO kan diagnostiseres med en blodprøve for Aquaporine-4-antistoffet.

Tidligere trodde legene at NMO ikke angrepet hjernen. Men som de lærer mer om NMO, tror de nå at hjerneangrep kan forekomme.

Forstå flere sklerose (SM)

Sm angriper hele SNC. Det kan slå den optiske nerve, ryggmargen og hjernen.

Symptomer inkluderer nummenhet, lammelse, synstap og andre problemer. Gravity varierer sterkt fra person til person.

For å diagnostisere SM brukes forskjellige tester.

Selv om det for tiden ikke er noen kur, kan stoffer og behandlinger bidra til å håndtere noen symptomer. MS påvirker vanligvis ikke’forventet levealder.

Neuromyelitt er en form for SM?

Fordi NMO er så lik MS, trodde forskerne tidligere at det kunne være en form for SM.

Den vitenskapelige konsensus skiller imidlertid nå NMO fra SM og grupperer den med korrelerte syndrom under Unifying Term & # 8220; optisk neuromyelittspektrumforstyrrelser (Niss) & # 8221;.

De Cleveland Clinic Rapporterer at NMO-angrep gjør mer skade enn MS ikke gjør visse deler av kroppen. Klinikken peker også på at NMO ikke reagerer på noen av stoffene som bidrar til å lindre SM-symptomer.

Effekter av akutte angrep

MS og neuromyelitt varierer i # 8217; påvirker at episodene har på kroppen.

Symptomene på MS-angrep er mindre alvorlige enn NMO-angrep, spesielt i de tidlige stadiene av sykdommen. De kumulative effektene av disse angrepene kan bli veldig alvorlige. Imidlertid kan de også ha en begrenset innvirkning på evnen til å drive en person.

NMO-angrep, D’Andre deler, kan være seriøs og føre til helseproblemer som ikke kan løses. Tidlig og aggressiv behandling er viktig for å redusere skader forårsaket av NMO.

Natur av sykdommer

Kurset av begge sykdommene kan være ganske like. Noen mennesker med SM-opplevelse Remisjon episoder, de som symptomene går og kommer. Den vanligste formen for NMO forekommer også i angrep som fortsetter regelmessig.

Men selv de to forholdene kan variere.

NMO kan treffe en gang og sist i en måned eller to.

Noen typer SMS har ingen perioder der symptomene går til remisjon. I disse tilfellene forverres symptomene rett og slett over tid.

NMO har ingen progressivt kurs som SM. Symptomene i NMO er bare på grunn av angrep.

Utbredelse

MS er mye mer vanlig enn NMO. Nesten 1 million mennesker I USA har de MS, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Personer med SM har en tendens til å konsentrere seg i områder langt fra Equator. Equator.

NMO kan bli funnet i ethvert klima. Ifølge National Multiple Sclerosis Society, er det Omtrent 250 000 tilfeller over hele verden, hvorav ca 4000 i USA.

Både SM og NMO er vanligere hos kvinner enn hos menn.

Behandlinger

Både MS og NMO er uhelbredelige. Ikke C’Det er ikke engang en måte å forutsi de som vil utvikle noen av sykdommene. Imidlertid kan narkotika bidra til å behandle symptomer.

Fordi det er sannsynlig at NMO returnerer etter den første episoden, er folk vanligvis foreskrevet medisiner for å undertrykke kroppens immunsystem. Randomiserte kliniske studier begynner å evaluere effektiviteten og sikkerheten til en rekke immunterapier i behandlingen av NMO.

De nye stoffene for MS har formålet med å redusere rehancies av symptomer og behandle årsaker ved foten av sykdommen.

NMO og MM-angrep kan behandles med kortikosteroider og plasmaids.

L & # 8217;

Hvis du mistenker at du har en av disse nervesituasjonene, kontakt legen din for riktig diagnose. Først blir du diagnostisert med det, før du kan starte behandlingen for å løse eventuelle symptomer og potensielle komplikasjoner.

Begge forholdene er uhelbredelige, men heller ikke dødelig. Med tilstrekkelig omsorg kan du ha et sunt og aktivt liv.