Oppførsel av et 4 år gammelt barn: det er normalt?

Del på Pinterest

Jeg blir klar til å feire den fjerde bursdagen til min sønn søken’sommer. Og jeg lurer ofte på, alle foreldrene har en så vanskelig tid med sine 4 år gamle barn?

Hvis du er på samme båt, kan du være sikker på at fasene på & # 8220; forferdelig to & # 8221; O & # 8220; threenager & # 8221; de er skjult fra de fire grusomme.

Men den gode nyheten er at, mens barnet ditt går som et barn til førskolebarn på nesten en student i barnehagen, kan du bli overrasket over hvordan voksen din baby kan være.

Her er hva du kan forvente fra 4 års oppførsel.

Hva regnes som en vanlig oppførsel for et 4 år gammelt barn?

Det kan virke som om barnet ditt stadig utfordrer deg. Men du oppfører seg sannsynligvis på riktig måte for aldersgruppen på 4 år.

Når sønnen din nærmer seg og # 8217; barnehage, er det mer sannsynlig å være oppmerksom og godta reglene.

Ifølge L’American Academy of Pediatrics (AAP), normal oppførsel i et 4 år gammelt barn kunne inkludere:

  • Ønsker å behage og være som venner
  • Viser mer uavhengighet
  • Å vite hvordan man skiller fantasi fra virkeligheten
  • Være krevende noen ganger, samarbeidende noen ganger

Hva er normal seksuell oppførsel i et 4 år gammelt barn?

Du kan ikke være noe du liker å tenke på som en forelder, men seksualitet er en del av livet, uansett hvor gammel du er.

L’AAP har en fortjeneste grafikk Å senke nøyaktig hva som er normal seksuell oppførsel hos barn.

Ifølge AAP, hvis barnet ditt viser interesse for kjønnsorganene hans, kjønnsorganene i en bror eller onanerer du i privat, har du ingenting å bekymre deg for. Men vedvarende seksuell oppførsel med jevnaldrende eller barn i forskjellige aldre som er motstandsdyktige mot distraherende foreldre eller forårsaker angst hos andre barn, er ikke normalt. Denne oppførselen kan rettferdiggjøre en diskusjon med barnets lege.

Du bør innebære barnelege?

Det er bedre å snakke med barnelege eller spesialist hvis barnet ditt viser konstant uønsket oppførsel som setter ham eller andre barn i fare eller gjør sosiale situasjoner umulig.

Ditt barn kan trenge en profesjonell vurdering eller ha spesielle behov som må adresseres. Mange foreldre og barn reagerer godt på atferdsterapi, selv uten spesielle behov, for å hjelpe deg med å lære passende atferd og svar i en spenningssituasjon.

Hvordan disiplinere din 4 år gamle sønn

Å håndtere et utfordrende 4 år gammelt barn kan være frustrerende. Kan få deg til å spørre om noen av dine handlinger faktisk gjør en forskjell for barnet ditt. Men det er viktig å være klar over hvordan dine disiplinære teknikker kan hjelpe eller skade sønnen din.

pause

I førskolebarn har det vist seg at timeouts endrer oppførsel opp til 80 prosent vær. Timeouts er mer effektive for å endre spesifikk langsiktig oppførsel.

Nøkkelen til timeout er at de må føre til sikkerhet at du som en forelder, du flytter også bort fra barnet ditt. Det er ikke så mye tidsavbrudd som gjør jobben, men det faktum at barnet ditt blir fjernet fra din oppmerksomhet som gjør tidsavbruddene så effektive.

Du må også være sikker på å snakke om oppførselen etter timeout i en snill og kjærlig måte. Innse at når du prøver tidsavbruddene for første gang, kan barnets oppførsel i utgangspunktet forverre mens du prøver en ny grensen.

Verbal forakt

Det er nødvendig å bruke verbale forskyvninger når det gjelder førskolebarn som stadig prøver å komme i trøbbel. Men nøkkelen til å bruke verbale reproas er å holde dem noen få og bortsett fra hverandre. Dette betyr ikke å gjenta seg 1000 ganger. Når du gjør det, vil sønnen din ikke ta deg på alvor.

Du bør også alltid være sikker på å innramme forkastet til barnets oppførsel, ikke barnet. For eksempel kan du si: Johnny, jeg liker ikke at du rømte fra meg på parkeringsplassen & # 8221; istedenfor å si: Johnny, du er dårlig fordi du har rømt fra meg på parkeringsplassen & # 8221;.

Tips for å administrere ditt 4 år gamle barns oppførsel

Mens du lærer å hjelpe deg med å håndtere den utfordrende oppførselen til ditt 4-årige barn, prøv å holde disse forslagene i tankene:

  • Opprettholde en positiv følelsesmessig tone
  • Opprettholde en positiv adferds syklus (roser oppføringene du vil ha barnet ditt flere monstre og ikke gi dem en negativ oppmerksomhet for uønskede handlinger)
  • Hold et vanlig program for å våkne, aktiviteter og # 8217; nå å gå til sengs
  • etablere disiplinære strategier konsistent blant omsorgspersoner
  • Gi din sønn valgene når det passer

Kommende trinn

Det er ingen tvil om at noen ganger 4 år gamle barn kan være utfordrende. Men så mange deler av foreldre, vil dette også passere.

Det kan være nyttig å tenke på oppførselen til ditt 4-årige barn som en normal utvikling som bare vil hjelpe ham med å vokse i et sunt og arbeidende barn. Snakk med barnelege Hvis du og ditt barn du sliter med spesifikk oppførsel eller trenger en guide.

Del på Pinterest