Onani og depresjon: det er en forbindelse?

Onani kan forårsake eller behandle depresjon?

Onani er en’sunn og normal seksuell aktivitet. Mange masturerer regelmessig for glede, for seksuell utforskning eller for moro skyld. Masturbation har mange positive fordeler, for å lindre stress, forbedre L’humør og større avslapning.

Men onani er noen ganger forbundet med skyld og depresjon. Dette er ikke fordi onani forårsaker depresjon. I stedet er det sannsynlig fordi religiøse og kulturelle tradisjoner noen ganger forbinder personlig nytelse og onani av følelser som skam og synd.

Onani er ikke umoralsk eller dårlig. Det er et normalt middel for seksuelt uttrykk.

Selv onani bryr seg ikke om depresjon, selv om det kan lette litt og stress. Det er imidlertid en sammenheng mellom depresjon og ditt seksuelle ønske. Les videre for å lære mer.

Depresjon og onani

Få studier undersøkte forbindelsen mellom onani og mental helse. De fleste studier har undersøkt forholdet mellom seksuelle relasjoner og mental helse. Anekdotiske rapporter om onani og psykisk helse er sjelden vist.

De få studier som eksisterer viser at onani ikke forårsaker depresjon. I stedet er forbindelsen mellom de to knyttet til følelsen av skyld og alle 9217; angst. Mange regler og kulturelle og religiøse tro utgjør en stor skam om seksuell oppførsel utenfor tradisjonelle forhold mellom en mann og en kvinne. Dette inkluderer onani.

L’Association mellom onani og skam eller skyld kan føre til følelser av angst. Over tid kan dette føre til depresjon.

Noen depresjon eller angst du føler etter onani er mest sannsynlig resultatet av kulturelle eller religiøse tradisjoner du har absorbert i løpet av livet ditt. En lege eller en terapeut kan hjelpe deg med å finne en balanse og en sunn aksept for denne felles seksuelle aktiviteten.

Hvordan depresjon påvirker ditt seksuelle ønske?

Depresjon kan redusere ditt ønske om sex eller onani. I en studere, Forskere har oppdaget at deprimerte deltakere rapporterte både et lavere seksuelt lyst enn en høyere grad av lyst. En annen studere har oppdaget at de høyere depressive episodene i større ungdommer kan føre til lavere seksuell drift, spesielt hos menn.

Depresjon kan føre til et annet seksuelt problem: Erektil dysfunksjon (DE). En studere Han oppdaget at den vanligste årsaken til de hos menn under 40 år var psykogene problemer. Dette inkluderer depresjon, stress og angst.

Fordeler med onani

Masturbation er en’sunn aktivitet. Den har både fysiske og mentale fordeler. Disse inkluderer:

 • Større seksuell lyst
 • Sensasjoner av glede og tilfredshet
 • Forbedret humør
 • Større avslapning
 • Lindre stress og # 8217; angst
 • Lindre spenning knyttet til stress
 • Frigjør seksuell spenning
 • Sov bedre
 • en større forståelse av kroppen din
 • En bedre forbindelse til dine seksuelle preferanser

Bivirkninger av onani

Onani forårsaker sjelden fysiske bivirkninger. Folk som bruker for mye press, kan prøve smerte. På samme måte kan gutter eller menn som onanere ligge med forsiden ned, trene for mye press på penis og nerver. Dette kan føre til og tap av følsomhet.

Hyppig masturbation kan forårsake irritasjon. L’Bruk av smøring kan forhindre det.

Selv om diagnosen er kontroversiell, tror noen at det er mulig en avhengighet av onani eller sex. Avhengigheten oppstår når kroppen din er å forstå et stoff eller oppførsel til punktet for å forstyrre ditt daglige liv. Folk som er avhengige av denne aktiviteten, finner at ønsket om å onanere forstyrrer deres daglige aktiviteter.

Hvis du har en avhengighet, kan onanere ta deg til:

 • Hopp over arbeidet
 • Ignorer koteletter
 • ellers unngå ditt ansvar

En onaniavhengighet kan også ha en negativ innvirkning på relasjoner. Hvis du tror du er avhengig av onani, spør en profesjonell hjelp.

Når skal du søke hjelp

Hvis du føler deg deprimert, snakk med legen din. Kan forsikre deg om at onani er en Normal og sunn aktivitet. De kunne også jobbe med deg for å bygge et bedre forhold til seksualiteten din.

I noen tilfeller kan legen lede deg til en terapeut eller en psykolog. Noen terapeuter er spesialisert på seksuelle helseproblemer. De kan hjelpe deg med å identifisere hva som forårsaker L’angst og depresjon du føler når du onanerer. De kan også implementere en behandlingsplan som vil bidra til å forhindre disse følelsene i fremtiden.

Hvis depresjon er diagnostisert, kan forskjellige alternativer bidra til å lindre symptomer og bivirkninger. Disse inkluderer:

 • snakk om terapi
 • Medisinsk resept
 • Kognitiv atferdsterapi
 • Situasjonell styringskapasitet

Reseptbelagte legemidler for depresjon kan påvirke ditt seksuelle ønske. Selv om dette kan redusere ditt ønske om å onanere, eliminerer det ikke potensialet for følelser. Det er viktig å ha en bred tilnærming til behandling av onani-relatert depresjon.

Forslag til å håndtere depresjon

I tillegg til narkotika eller terapi, kan du bruke disse ferdighetene til å administrere depresjon eller lindre symptomer. Disse trinnene inkluderer:

 • Skriv ned dine følelser. En dagbok er en fin måte å uttrykke hvordan du føler og jobber gjennom dine følelser og tanker. Selv appene for overvåking av stemningen kan hjelpe deg med å gjøre det.
 • Positiv tenkning. Din terapeut eller lege kan forsikre deg om at onani er normal.
 • Ta vare på kroppen din. En av de beste selvhjelpstiltakene til enhver tid tar vare på seg selv. Sov tilstrekkelig, spis godt og flytt regelmessig. Å ta vare på kroppen din kan hjelpe deg med å ta vare på tankene dine.
 • Tilkobling med venner. L’Person interaksjon til person er hilsen av mange grunner. Søk etter venner eller mentorer som kan være en kilde til oppmuntring og støtte.
 • Finn en støttegruppe. Venner og familie er nyttige. Noen ganger er imidlertid ansvaret for en ekstern kilde nødvendig. Spør legen din, terapeut eller lokalt sykehus for støtte eller ansvarsgrupper.

Ta bort

Masturbation er en normal og sikker seksuell aktivitet normal og sikker seksuell aktivitet. Det er morsomt å gjøre det selv, men det kan også være veldig morsomt med en partner.

Noen mennesker føler skyld og depresjon fordi de onanerer. Dette er ofte resultatet av tradisjoner som bekrefter at onani er dårlig eller umoralsk. Hvis du føler disse følelsene når du masturper, snakk med legen din. De kan hjelpe deg å forstå at onani er sunn.

De kan også hjelpe deg med å takle følelsen av depresjon du føler med onani.