Omskåret vs ikke omskåret: størrelse, utseende, seksuell funksjon og mer

C’Det er virkelig en forskjell?

Hovedforskjellen mellom en omskåret penis (kuttet) og ikke omskåret (ikke kuttet) er tilstedeværelsen av det dyrebare rundt penishodet.

Selv om det egentlig avhenger av personlige preferanser, tilstedeværelse eller mangel, har forskinnet noen effekt på # 8217; hygiene og generell helse.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan omskjæring kan påvirke utseendet på penis, seksuell funksjon og mer.

1. Påvirker størrelsen på penis?

Ikke omskåret (ikke kuttet): En forhuden kan gjøre penis litt mer voluminøs når den er flaccid. Under ereksjonen tar forhuden tilbake og forsvinner nesten, så det vil ikke påvirke penisstørrelsen når den er reist.

Omskåret (kuttet): Størrelsen på penis er hovedsakelig basert på dine gener. Disse bestemmer fenotypen, eller det fysiske uttrykket av penis.

Penisstørrelsen er også basert på blodstrømmen til penisvev. Fjernelsen av et lag med hudvev, forhuden, har ingen innvirkning på andre penis stoffer eller størrelsen på penis når den er reist. Det kan imidlertid ha litt & # 8216; mindre & # 8220; volum & # 8221; når det er flaccid.

2. Påvirker på’generelt utseende?

Ikke kutt: I en ikke-kuttet penis, driver forhuden på hodet (glans) av penis som en hette når du ikke er reist. Penishodet er i stor grad ikke synlig. Når du er oppreist, trekker forhuden og utsetter glansene. Forskinnet virker vanligvis krøllet opp.

Klipp: I en kuttet penis er precouration fraværende. Dette forlater glansene alle, som helst, som du er reist eller ikke. Du kan legge merke til en liten forskjell i konsistensen av huden der forecrive har blitt fjernet.

Den nærmeste huden til kroppen din kan virke vanskeligere og tykk. Den nærmeste huden til glans kan være tynnere og mer følsomme.

3. Påvirkninger på din tilnærming alle’hygiene?

Ikke kutt: En ikke-kuttet penis krever mer oppmerksomhet til # 8217; hygiene. Hvis du ikke rydder opp forhuden, kan bakterier, døde hudceller og olje forårsake lagring av smegma.

Smegma kan gjøre din penis sta og til og med føre til betennelse i glans og foreclosure (balanitt). Dette kan gjøre det vanskelig eller umulig å trekke forhuden tilbake. Hvis dette skjer, er det kjent som fimose. Fimosis og balanitt kan både be om medisinsk behandling hvis ikke behandlet.

Merk: Disse instruksjonene er bare for voksne. Før puberteten, kan det være vanskelig å helt trekke tilbake forhuden. Det bør aldri trekkes tilbake med kraft, ikke engang for rengjøring.

Klipp: En kuttet penis krever ikke en ekstra hygiene på 8217;. Pass på at du bare vasker den regelmessig når du bader.

Imidlertid er penishuden mer sannsynlig å tørke, unravel eller unravel uten store. Du kan bidra til å forhindre dette problemet ved å ha på seg omfattende undertøy og unngå tette bukser.

4. Påvirker seksuell følsomhet?

UNCUT: A 2016 studio Han oppdaget at for ikke-kuttet skiver, var forhuden den delen av penisen som er mer følsom for stimulering til berøring. Men studien klargjør imidlertid at dette ikke betyr at din erfaring med glede under sex er annerledes hvis du er kuttet eller ikke kuttet.

Klipp: A 2011 studie sier at menn med kuttet penis har selvreferert mer & # 8220; Vanskelighetsgrad i # 8217; orgasme & # 8221;. Men A 2012 Svar På Studio spørsmålet denne erklæringen.

Forfatterne påpeker at studien 2011 viste ingen direkte sammenheng mellom omskjæring og seksuell tilfredsstillelse. De fremhevet også flere faktorer som kunne forvride resultatene av studien.

5. Påvirker smøring?

Uncut: Foreskinnet gir en naturlig smøring til penis. Imidlertid er det ikke noe avgjørende bevis på at kuttet krever ekstra smøring for samme mengde seksuell tilfredshet som føler de som ikke er kuttet.

Klipp: Å bli kuttet kan bety at av og til du trenger ekstra smøremiddel når smøring er nødvendig, som under analsex. Ingen bevis tyder på ingen forskjell i penis helse eller seksuell tilfredshet uten den naturlige smøringen som tilbys av Forseen.

6. Påvirker produksjonen av sæd eller generell fruktbarhet?

Ikke kutt: å være ubetalte har ingen direkte effekt på fruktbarheten din. Produksjonen av sæd er basert på testiklene, ikke på penis. Din diett, livsstil og generell helse har mye større innvirkning på fruktbarheten din.

Klipp: Klippet eliminerer nesten alle risiko for fimose og balanitt. Begge kan forårsake betennelse og infeksjoner. Det er imidlertid ingen bevis på at omskjæring påvirker fruktbarheten.

7. Påvirker risikoen for infeksjon?

Ikke kutt: Store tester viser at det ikke er kuttet Øke risikoen å utvikle en virksomhetsinfeksjon (UTI), hovedsakelig i det første året av livet. L’Lagring av smegma kan også øke risikoen for infeksjon som fører til fimosi og balanitt. Øvelse av god hygiene kan bidra til å forhindre disse infeksjonene.

Klipp: Klipp menn kan ha en fil Redusert risiko å kontrakt noen seksuelle overføringsinfeksjoner (IST) som L’genital herpes. De er også 50 prosent 60 mindre sannsynlig å kontrakt viruset til’human immundefekt (HIV) fra kvinnelige partnere.

Det er ingen sammenlignbare tester for å støtte eller nekte denne reduksjonen i risiko hos menn som har sex med menn.

8. Påvirker risikoen for penis kreft?

Unclouded: Uncuted menn er generelt en Høyere risiko å utvikle penis kreft fordi de er mer utsatt for smegma og fimose. Begge er risikofaktorer for penis kreft. Ikke-kuttet menn De kan redusere risikoen Nesten helt vedlikehold av god penis hygiene.

Klipp: Selv om søket fortsatt er i gang, kan kvinner hvis partnere kuttes mindre sannsynlig å utvikle livmorhalskreft. Hovedrisikofaktoren for livmorhalskreft er human papillomavirus (HPV).

Bunnlinjen

Bli kuttet eller ikke kuttet har ikke tilstrekkelig risikovirkning for de fleste betingelsene for å være universelt anbefaler prosedyren. Påvirker ikke din generelle seksuelle helse.

Hovedforskjellen er at hvis du ikke er kuttet, må du vaske deg regelmessig under forkrysningen for å redusere risikoen for infeksjoner og andre forhold.

Vedta tiltak for å redusere risikoen for seksuelt overførbare sykdommer, som for eksempel bruk av kondom under kjønn, er viktig uansett om du er omskåret.