Omfavne og slappe av (vitenskapen sier at det virkelig fungerer)

Du visste at vår hud er vårt største organ? Jeg husker å høre det på den midterste skolen av biologi og bli sett på bunnen høy. C’Det var så mye hud. Jeg har aldri følt meg mer utsatt og sårbar. Del på Pinterest

Det har vært mange andre ganger jeg følte meg utsatt og sårbar. Vanligvis involvert min angst. Noen ganger virket det som om jeg ble svelget i sin helhet. Jeg ville prøve å krølle meg for å beskytte min eksponerte jeg. Jeg visste at det ville ha kommet et panikkanfall hvis jeg ikke hadde gjort noe med det. Noen ganger prøvde jeg å lese for å distrahere meg; Andre ganger gikk jeg rundt for å trekke ut energien;. Mesteparten av tiden spurte jeg moren til å sitte med meg. Selv som en voksen, prøver min mor en stor følelse av komfort. Selv bare sitte side om side, holder hender og ikke snakker, hjalp han alltid.

Kraften til klemmer

Selv om jeg personlig alltid har følt kraften i klemmen, hadde jeg ingen anelse om at det var en fysiologisk forklaring. Huden har små reseptorer som absorberer alt, fra minimumsbrisen til et kutt i huden. Så når vi holder noen med hånden eller omfavner ham, føler vi det og vår hjerne reagerer.

Når vi strekker seg ut, kalt en kjemikalie kalt oksytocin, kallenavn også & # 8220; # 8217 hormon; kjærlighet og gjør oss til å føle seg varme og indistinske. Effektene av en varm omfavnelse kan fortsette lenge etter klemmen: Oxytocin fremmer følelser av tillit, næring og ro. En klem kan også forbedre Din fysiologiske stabilitet. Dette er kraftige ting!

Gjelder berøring

Så nå vet du at C’det er makt i klemmen, men det stopper ikke her. C’er et fenomen kjent som Lær sult, som forklarer videre fordi vi er koblet til å reagere positivt på klemmen og å trykke generelt. Hvis du noen gang har prøvd det uforklarlige ønske og ønsket om å være fysisk nær noen & # 8211; Akkurat som jeg alltid har gjort med min mor & # 8211; SAI av lær sult.

Fra det øyeblikket vi født, vil vi føle oss nær en annen varm kropp. Disse følelsene forsterkes i øyeblikkene som vi er stresset, og vi føler oss veldig sårbare. Lær sult Forklarer hvorfor premature barn & # 8211; Som mine tvilling barnebarn, født seks uker før omtrent tre pund hver & # 8211; Reagere positivt fysisk nærhet. Ikke bare kan det bidra til å fremme hjernens utvikling for barn, L’Lær hud interaksjon har potensial til å helbrede.

En gang så liten, ligger på søsterens nakne bryst og hennes mann, er barnebarnene mine nå nesten 3 år gamle. De er så fulle av energi og knyttet til foreldrene sine. Mens en million andre ting har bidratt til denne nærhet, kan jeg ikke hjelpe, men antar at deres første dager med Cuddles med mor og pappa har hjulpet. Unødvendig å si, jeg tror på det helbredende kreftene i berøring, etter å ha opplevd dem i person og sett på jobb med barnebarnene mine.

I tvilstilfeller, klem det!

Når folkene vi ønsker å lide, være det fysisk, følelsesmessig eller mentalt, er det vanskelig å vite hva de skal gjøre. Jeg følte meg selv hjelpeløs som jeg ser på noen jeg elsker å kjempe for noe. Uten å tenke to ganger, omfavner jeg dem med all min styrke. I situasjoner med usikkerhet tilbød jeg et vedvarende klapp på skuldrene. I mine øyeblikk av sårbarhet, føler han perfekt at min sult av hud har overhånden og husker vakre minner fra min mor som trøster meg.

Hugs er kraftige. Touchen er helbredelse. Nå vet du.

Du føler deg blå?

Prøv dette

  • lage en massasje
  • Kuddler (dyr teller!)
  • holde hverandre i hendene
  • Få (eller gi) en ryggmassasje
  • Få (eller gi) en fotmassasje

Erynn Porter har en kronisk sykdom, men dette har ikke forhindret det i å få en grad i kunst i kreativ skriving på det nye Hampshire Institute of Art. For tiden er det en redaktørassistent for Quail Bell-magasinet, i tillegg til å være en bokanmeldinger for Chicago gjennomgang av bøker og elektrisk litteratur. Har blitt publisert eller arbeid kommer til bust, brøl, entropi, Brooklyn May og ravishly. Du kan ofte finne det å spise godteri mens du endrer arbeidet ditt; sier at candies er den perfekte maten for montering. Når erynn ikke monteres, leser han med en katt krøllet opp ved siden av henne.