Omega-3 kan bidra til å kurere psoriasis?

Omega-3 og psoriasis

Psoriasis er en autoimmun tilstand som forårsaker betennelse. Det vanligste symptomet på psoriasis er tørre og squamousplaster av pruriginøs hud. Det er flere behandlingsmuligheter for psoriasis, men det er ingen kur for dette.

Å ha psoriasis er en risikofaktor for hjertesykdom og # 8217; psoriasis artritt. Det er viktig at psoriasisene dine er riktig diagnostisert før du starter tradisjonell eller helhetlig behandling.

Hvis du har blitt diagnostisert med psoriasis, har du kanskje hørt at noen diettjusteringer kan redusere symptomene. Omega-3 er en av de mest testede og populære kostholdene som leger anbefaler for psoriasis.

Hva er omega-3?

Omega-3 fettsyrer er fettene som påvirker mange kroppsfunksjoner, blodproppene Alle & # 8217; betennelse. Omega-3 fettsyrer er næringsstoffer som du bare kan få gjennom visse matvarer. Menneskekroppen produserer ikke disse næringsstoffene.

Det er tre typer omega-3 fettsyrer:

  • Alfa-linolsyre (vinge): Den ligger i oljer, grønnsaker og valnøtter
  • Eicosapentaenoinsyre (EPA): Det er funnet hovedsakelig i fisk
  • Docosaeanksyre (DHA): Den ligger i fisken og i krepsdyrene

Wing, EPA og DHA er polyunsaturerte fettstoffer. Umettede fettstoffer kan ikke bidra med alle Akkumulering av plakett i veggene i arteriene. Fremme et sunt hjerte fordi de senker nivåene av triglyserider og blodtrykksnivåer i noen mennesker.

Omega-3 lang kjede

De to omega-3 kjente som & # 8220; marine & # 8221; De er EPA og DHA. De er hovedsakelig funnet i fisk og krepsdyr. De kalles langkjede på grunn av strukturen til deres kjemiske sammensetning. Omega-3 Marini er av særlig interesse for forskere for deres fordeler for hjernens vekst og for deres antiinflammatoriske egenskaper.

Omega-3 og psoriasis

Omega-3 hjelp psoriasis symptomer ved å redusere betennelse. Når de kommer inn i blodet, smører kroppscellene. Denne smøring kan ha en helbredende effekt på celler som er spesielt nødvendige, for eksempel hjerneceller og celler som utgjør ledd. Denne smøring kan også redusere betennelsen.

Når en person har psoriasis, forteller immunforsvaret hudcellene å vende seg til en unormalt rask hastighet. Ingen vet hvorfor dette skjer nøyaktig. Resultatet er rødhet, betennelse og flekker av tørr og skumlet hud som kan dekke nesten alle deler av kroppen. L & # 8217; ved hjelp av omega-3 kan gjøre denne betennelsen mer håndterlig og mindre irriterende.

Omega-3 brukes ofte sammen med medisinsk behandling for en lang liste over forhold, hvorav mange autoimmune og inflammatoriske sykdommer, inkludert:

  • Revmatoid artritt: En annen type autoimmun sykdom
  • Crohns sykdom: en intestinal inflammatorisk tilstand
  • Ulcerøs kolitt: Betennelse i fordøyelseskanalen
  • Lupus: En autoimmun sykdom
  • Atopisk dermatitt: en hudtilstand

Omega-3 kilder

Frukt og grønnsaker

En rekke matvarer, inkludert bær, grønne grønnsaker og tofu, inneholder omega-3 vinge. Selv chia frø, valnøtter, linfrø og hampfrø er rike på omega-3 vinge. Alger og sjøgrønnsaker er også høy i omega-3.

kjøtt

To av de tre typer omega-3 fettsyrer finnes hovedsakelig i fisk og krepsdyr. For de som elsker sjømat, øker forbruket av dette essensielle næringsstoffet, kan være enkelt. Laks, torsk og makrell er fisken kjent for å ha de høyeste nivåene av DHA og EPA Omega-3. Selv sardiner og sild er rike på omega-3.

Kosttilskudd

Blant alle kosttilskudd designet for deres effekt på psoriasis, American Academy of Dermatology Erklærte fiskeolje Å være den mest lovende. Snakk med legen din eller ernæringsfysiologen på å ta fiskeolje kosttilskudd hvis dietten mangler omega-3.

Ta bort

Omega-3 i hvilken som helst form er en viktig del av noe sunt kosthold. Fremme veksten av hjerneceller og minnefunksjon. De er også nyttige for å regulere innholdet i blodstrømmen. Den ekstra fordelen med deres antiinflammatoriske egenskaper er noe som folk med psoriasis bør vurdere. Det er verdt å prøve omega-3 som et supplement til enhver psoriasisbehandlingsplan, med legenes samtykke.

Spørsmål:

Det er advarsler eller bekymringer for å være oppmerksom på når du antar omega-3 kosttilskudd?

TIL:

Det kan være en økning i blødningsrisiko med omega-3 og aspirin eller klopidogrel. Omega-3 bør unngås i tilfelle fiskallergier. En overdreven dosering av omega-3-basert fisk kan øke konsentrasjonen av toksiner (kvikksølv) i kroppen.

Mark R. Laflame, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.