Nyresysplasi: Diagnose, behandling og prospekter

Del på Pinterest

Beskrivelse

Hvis du er gravid eller du fødte nylig, er du veldig sannsynlig veldig oppmerksom på barnets helse vokser.

Renal Dysplaia er en føtal tilstand som legen kan ha snakket på. Fortsett å lese for å lære om årsakene, behandlingen og utsiktene til barn med nyre dysplasi.

COS’Er Renal Diplassia?

Renal dysplaia oppstår når en eller begge nyrer ikke vokser som de burde mens fosteret vokser i # 8217;. Noen ganger kalles det multicistisk dysplastisk nyre eller nyre dysplaisia.

En typisk voksen har to nyrer. Alle har størrelsen på en knyttneve. Nyrer filtrerer de tingene kroppen din ikke kan bruke fra blodet, inkludert ekstra vann;. Dette skjemaet L’urin, som deretter transporteres til blæren.

Nyrene dine bidrar til å holde kroppen din i balanse. Uten dem, risikerer at deler av kroppen din ikke fungerer som den skal.

Med nyre dysplasi, C’Det er et problem med utviklingen av nyrer i utero. Flere cyster erstatter det normale nyre stoffet og kan ikke filtrere blod.

Nyrens dysplaia forekommer i 1 hver 4.300 levefødte, Estimate L’Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsessystemer og nyre sykdommer.

Hvordan nyre dysplasi er diagnostisert?

Legene kan diagnostisere nyre dysplasi under ultralyd graviditet. A & # 8217 utføres; ultralyd for å vise bilder og kontrollere utviklingen av fosteret i livmor.

Noen ganger vil legen som spiller ultralydbilder legge merke til en uregelmessigheter i nyren nyrene.

Men L’ultralyd ikke alltid oppdaget nyre dysplasi før barnets fødsel. Legen kan finne nyre dysplasi under A’rutinemessig ultralyd eller under en kontroll for en annen tilstand for A & # 8217.

Generelt skjer nyre dysplasi i en nyre. I dette tilfellet vil barnet ha symptomer og problemer begrenset under vekst. Hvis nyre dysplaia er tilstede i både nyrer, vil behandling og overvåking være nødvendig. C’Det er også muligheten for at fosteret ikke overlever graviditeten.

Hvordan nyre dysplasi er behandlet?

Hvis bare en nyre er interessert, kan ingen behandling være nødvendig. Sunn nyre vil generelt ta over og gjøre nyresjobben som ikke virker.

Regelmessige sjekker er fortsatt nødvendig for å sikre at nyrer fungerer riktig. Legene vil overvåke:

Et barn med nyre dysplasi i en nyre kan være mer sannsynlig å utvikle:

Hvis begge nyrene er interessert, er det nødvendig med nøye overvåking for å bestemme funksjonaliteten til nyrene. Hvis nyrene er helt ikke-funksjonelle, trenger barn som overlever graviditeten en nyre eller dialysetransplantasjon for å holde seg frisk.

Renal dysplasi kan forebygges?

For øyeblikket er det ingen bevist måte å forhindre nyre dysplasi på nytt. Opprettholde et godt kosthold og avstå fra visse stoffer under graviditet kan bidra til å forhindre utvikling av medisinske forhold, for eksempel nyre dysplasi, i barnet.

De som er mer sannsynlig å utvikle nyre dysplasi, inkluderer:

Outlook

Hvis barnet ditt har nyre dysplasi i en nyre, er hans perspektiv generelt bra. Barnet kan ha noen helseproblemer, som en økning i risikoen for urinveisinfeksjoner, men mest sannsynlig vil leve et normalt liv.

Hvis barnet ditt har nyre dysplasi i både nyrer, kan han trenge dialyse og nyretransplantasjon, samt forsiktig overvåking.