Nyresmerter etter å ha drukket alkohol: Hva kan forårsake det

Beskrivelse

Nyrene er avgjørende for å holde kroppen sunn og fri for skadelige stoffer som alkohol. Filtrer og frigjøre kroppen fra avfall gjennom urinen;. Nyrene opprettholder også den riktige balansen mellom væsker og elektrolytter.

Av disse grunnene er det naturlig at når nyrene dine må jobbe veldig hardt for å frigjøre kroppen din fra overflødig alkohol, kan du prøve smerte. Hyppig vannlating som følger med dette systemet, kan føre til dehydrering. Dette kan forstyrre driften av nyrene og andre organer. Du kan ha symptomer som nyresmerter, sammen med og tilbake.

Symptomer du kan finne

Områdene rundt deg nyrer kan føle smerte etter å ha drukket alkohol. Dette er området på baksiden av # 8217; magen, under brystboksen på begge sider av ryggraden. Denne smerten kan oppfattes som en plutselig, akutt, lakende smerte eller mer en døve smerte. Det kan være mildt eller alvorlig og kan høres på en eller begge sider av kroppen.

Nyresmerter kan advart på toppen eller bunnen av ryggen eller mellom baken og nedre ribber. Smerte kan følges umiddelbart etter å ha brukt alkohol eller etter å ha stoppet drikking. Noen ganger blir det verre om natten.

Andre symptomer inkluderer:

  • Han retched
  • kvalme
  • Smertefull urinering
  • Blod i urinen
  • tap av Appetit
  • søvnforstyrrelser
  • hodepine
  • utmattelse
  • feber
  • frysninger

Årsaker til smerte til nyrer etter alkohol

Det er mange årsaker til nyresmerter. Det er viktig å forstå årsaken til ubehag i tilfelle et tegn på noe seriøst. Fortsett å lese for å lære mer om disse forholdene og hvordan å behandle dem.

Leversykdom

Leversykdom gjør deg utsatt for smerte eller ubehag etter å ha drukket alkohol. Dette er spesielt sannsynlig hvis leveren din er kompromittert på grunn av # 8217; alkoholisme. Sykdommen kan også påvirke blodet til nyrene og gjøre dem mindre effektive i filtrering av blod.

For å behandle leversykdom, kan du bli rådet til å slutte å drikke alkohol, gå ned i vekt og følge en ernæringsmessig diett. Noen tilfeller kan be om narkotika eller kirurgi. Ved leversvikt, kan en levertransplantasjon være nødvendig.

Nyrestein

Nedsatt nyreberegninger kan danne seg på grunn av dehydrering indusert av # 8217; alkohol. Drikk alkohol hvis du allerede har nyresteinene, få dem til å bevege seg raskt. Dette kan bidra og øke nyresmerter.

Du kan være i stand til å behandle små nyrestein ved å øke vanninntaket, Tar dopeller bruke hjemmelagde rettsmidler.

Nyreinfeksjon

A’nyreinfeksjon er en type urinveisinfeksjon (UTI) som starter i # 8217; urinrøret eller blæren og beveger seg til en eller begge nyrene. Symptomene og alvorlighetsgraden av en IVU kan forverres etter å ha drukket alkohol.

Drikk mye vann og kontakt umiddelbart en lege. Du kan bruke smerte eller smerte medisin for å redusere ubehag. Antibiotika vil vanligvis bli foreskrevet. Alvorlige eller gjentagende nyrinfeksjoner kan be om sykehusinnleggelse eller kirurgi.

Dehydrering

L’Alkohol har vanndrivende egenskaper som gjør at du urinerer mer. Dette fører til dehydrering, spesielt når du drikker overflødig alkohol.

L’Alkohol påvirker nyrene evne til å opprettholde den riktige balansen mellom vann og elektrolytter i kroppen. Dette fører til en redusert funksjonalitet i nyrene og øker risikoen for å utvikle nyrestein. Kronisk dehydrering gir deg muligheten for disse bivirkningene.

Behandler dehydrering ved å erstatte væsker og tapte elektrolytter. Du kan drikke en sportsdrink som inneholder elektrolytter og en karbohydratløsning. Unngå sukkerholdige drikker.

I noen tilfeller vil dehydrering kreve et besøk til legen.

Ureteropelvisk kryssobstruksjon (UPJ)

Hvis du har A’UPJ-obstruksjon, kan du ha smerte til nyrer etter å ha drukket alkohol. Denne tilstanden forhindrer at nyrene og blæren fungerer. Noen ganger er smerte følt sammen, i nedre rygg eller i # 8217; Abdomen. Noen ganger reiser den opp til # 8217; lysken. Drikke alkohol kan intensivere smerten.

Noen ganger vil denne tilstanden forbedre seg alene. L’UPP-obstruksjon kan behandles med en minimal invasiv prosedyre. Noen tilfeller kan be om kirurgi.

idronephrosis

Indronephrosisen er resultatet av en eller to hovne nyrer på grunn av en opphopning av urin. En blokk eller A’obstruksjon forhindrer alle «8217; urin å tømme riktig fra nyrene til blæren. Dette kan forårsake hevelse eller # 8217; nyrebøyelig utvidelse. Du kan prøve smerte i siden og smerte eller vanskeligheter under vannlating.

Å ha nyre steiner øker risikoen for å utvikle idronephrosis.

Det er bedre å behandle idronephrosen så raskt som mulig. Kontakt legen din for å behandle nyrestein eller en nyreinfeksjon på 8217 hvis de er årsaken. Dette kan kreve antibiotika.

Gastritt

Drikker for alkohol kan føre til gastritt, noe som gjør mageforingen antenn eller oppblåses. Selv om dette ikke er direkte relatert til nyrene, kan smerte bli advart på toppen av’magen og forbundet med nyresmerter.

Det behandler gastritt som unngår alkohol, smertestillende medisiner og rekreasjonsmedisiner. Du kan ta antacids for å lindre symptomer og smerte. Legen kan foreskrive protonpumpe eller antagonist H2-hemmere for å redusere magesyreproduksjonen.

Alkohol og nyresykdom

Overdreven alkoholforbruk kan ha forskjellige langsiktige helsekonsekvenser, inkludert type 2 diabetes og 1217; hypertensjon. Disse forholdene fører ofte til nyresykdom. Overdreven alkoholforbruk regnes som mer enn fire briller om dagen. Dette dobler risikoen for å utvikle kroniske nyresykdommer eller langvarig nyre skade. Risikoen øker hvis du er en røyker.

Nyrene som har vært overarbeidet på grunn av overdreven alkoholforbruk virker ikke riktig. Dette gjør dem mindre i stand til å filtrere blod og opprettholde riktig vannbalanse i kroppen. Selv hormoner som styrer nyrefunksjonen, kan påvirkes negativt.

Overdreven alkoholforbruk kan også forårsake leversykdommer, som tvinger nyrene til å jobbe mer. Når du har en leversykdom, balanserer kroppen din ikke strømmen og blodfiltrering som den skal. Dette har en skadelig effekt på din generelle helse og kan øke muligheten for komplikasjoner.

Forslag til forebygging

Hvis du føler deg smerte om kidnapping etter å ha drukket alkohol, er det viktig å være oppmerksom på kroppen din og hva du forteller deg. Du må kanskje ta en full pause fra # 8217; alkohol i en viss tidsperiode eller redusere mengden alkohol du forbruker.

Du kan erstatte åndene med øl eller vin, siden de har et lavere alkoholinnhold. Uansett dette, bør du unngå å drikke overflødig. Hold styr på dine drinker ved hjelp av A’app eller dagbok, slik at du kan overvåke fremdriften din.

Drikk rikelig med vann for å holde seg hydrert. Prøv å erstatte alkoholholdige drikker med alternative drikker som juice og te. Kokosnøtt vann, drikke alle’Apple eddik og varm sjokolade er gode alternativer. Du kan lage alkoholfrie cocktailer i et elegant glass hvis du vil drikke noe spesielt, spesielt i sosiale situasjoner.

Følg et sunt og fettfattig diett, rik på frisk frukt og grønnsaker. Begrense sukker, salt og koffeininntak.

Tren regelmessig og ta en tidsfordriv som inspirerer deg til å drikke mindre.

Kontakt lege eller en terapeut hvis du tror du er avhengig av alkohol eller hvis det forstyrrer på en eller annen måte med livet ditt. Legen din kan foreskrive medisiner for nyrer eller gi råd til programmer i ditt område for å hjelpe deg.