Nyfødt poop: hva er normalt

Del på Pinterest

Blant foreldrene til nyfødte, noen få ting genererer mange diskusjoner som poop. På kontoret mitt, foreldrene dokumenterer og har spørsmål om deres barns avføring: frekvens, kvantitet, farge, tekstur, lukten og noen ganger følelsen.

Men til tross for deres obsessivitet, er foreldre klokt å fokusere på avføring. Kan fortelle dem en fin po & # 8216; på barnets helse.

Den viktigste leksjonen er at C’er en bred variasjon i poten av nyfødte, ikke bare som barn til barn, men også dag for dag i samme barn. Den lille Laura som har ni gule flekker, sennep og litt duftende hver dag er normal. Men det er også hans nabo, baby Luke, som har en grønn avføring, lukt, mer løs enn Laura og fyller bleie.

Så de fleste baby poop beskrivelser faller til slutt inn i det normale området. Nøkkelen er å identifisere de unormale avføres og diskutere det med barnets lege. La oss ta en titt på hver av disse funksjonene som er nevnt ovenfor.

1. Frekvens

Dette er den mest nevnte karakteristikken av foreldrene og den mest variabelen. Jeg sier til foreldrene som sjelden interesserer meg frekvensen som deres nyfødte er poop, så lenge det er mykt og smertefritt. Ok hvis de går syv ganger om dagen eller en gang hver syv dager. Så lenge avføringen er myk og smertefri, er det greit.

Breastfed babyer har en tendens til å poop oftere i de tidlige dagene etter fødselen, men selv ammende barn kan ha liten hyppig. Hvis det nyfødte ikke har smerte, og avføres er myke, bør du ikke prøve noen endringer i morens diett eller i # 8217; terapeutisk handling på barnet.

2. Beløp

På samme måte er mengden mye variabel. Det er imidlertid sjeldne lidelser som kan redusere eller til og med forhindre normal passasje av avføringen. Den svært forsinkede passasjen av barnets første avføring kan indikere noen medisinske problemer. Hvis dette skjer, sørg for at du spør barnets lege.

Etter de første dagene er mengden avføring vanligvis direkte relatert til mengden mors eller kunstig melk som barnet antas. Hvis du er bekymret for at 8217; Innkommende beløp ikke er korrelert med utgangsbeløpet, er bunnlinjen alltid vekst. Hvis barnet vokser godt, ser det lykkelig ut, det har ikke en stadig stigende underliv, det virker fornøyd etter å ha spist og utvikler seg normalt, så er alt bra.

3. Farge

I de første dagene etter fødselen kan avføringen fortsatt være hovedsakelig meconium. Det er de svarte, tjære og klissete avføringen som barnet gjør mens det er i # 8217;. Men disse endres raskt i en mer farge & # 8220; normal & # 8221; gul eller brun.

Foreldre synes å være veldig bekymret når avføringene er grønne eller mørkebrune. Men jeg sier til foreldrene at det bare er tre farger av avføring å bekymre seg for de nyfødte: rød, svart og hvitt.

De røde avføringene indikerer blødning, som kan utlede fra A’allergi mot melkeproteiner eller et problem som hemorroider eller analfissurer, som er små overfladiske kutt på # 8217; anus.

De svarte avføringene indikerer eldre blod, fra en høyere kilde i mage-tarmkanalen, som blødning fra # 8217; esophagus eller til og med blod inntatt av mors brystvorte.

De hvite (eller grå eller leirefargede) avføring kan indikere et problem i leveren. Barn med leverproblemer er vanligvis også online (gul skinn). Siden dette kan være vanskelig å se hos barn med mørkere hud, og siden mange barn fortsatt skriver, er det hvite avføringen vanligvis nøkkelen tegn på at noe er galt. Pass på at du ringer til legen din umiddelbart hvis nyfødte produserer hvite avføringer.

4. Konsistens

Etter at meconiumfækene er eliminert, beskrives de nyfødte avføringene oftere som å ha konsistensen av sennep. Med tiden blir avføring bli mer dannet.

Breastfed barn har vanligvis mykere avføring enn sykepleie med kunstig melk. Deres avføring kan også være flere frø. Disse lille & # 8220; frøene & # 8221; De er fete fordøyd melk, som er helt normalt. Feces of Children Fed med kunstig melk er vanligvis litt & # 8216; Mer Sode, ofte av konsistensen av peanøttsmør.

Ekstremt løs og vandige avføring kan indikere at barnet ikke absorberer næringsstoffer som de burde. Dette kan forekomme i tilfelle allergi mot melkeproteiner eller andre alvorlige forhold. Noen ganger skyldes dette en infeksjon i mage-tarmkanalen i mage-tarmkanalen. Disse infeksjonene er generelt virale og løser uten medisin, men i disse tilfellene kan en nyfødt være gjenstand for dehydrering. Pass på at du ringer til legen din hvis babyen din ser syk ut.

Veldig harde avføring kan indikere en reell forstoppelse. Dette kan skyldes et medisinsk problem, men mest sannsynlig er det forårsaket av noe godartet som en feilaktig formel.

På samme måte kan slim i avføring være et tegn på feil infeksjon eller fordøyelse eller kan skyldes en ubehagelig formel. Ring din barnelege hvis du ser slimet i barnets poop.

Hvis du ser et av disse advarselsskiltene, eller du er fortsatt bekymret for barnets avfører, snakk med barnelege. Ta et bilde av avføringen i bleien for å demonstrere hvor bredt eller hardt, eller bruk en bleie frisk fra legen din.

5. Lukt

I de tidlige dagene har spedbarnene til nyfødte veldig lite lukt. Når deres tarm er kolonisert av bakterier, blir avføringen lukt. Dette er en normal prosess. Breastfed barn har vanligvis ikke veldig stinkende, mens ammende barn ofte har en mer skarp lukt. Generelt, Poop lukter og ikke C’Det er mye vi kan gjøre med det.

I noen tilfeller kan de ekstremt stinkende avføringene være en indikasjon på en utilstrekkelig absorpsjon av næringsstoffer. Men hvis barnet vokser godt og fargen og konsistensen av avføring er normal, så kan det være normalt.

6. Høre

Det er ikke nødvendig å høre avføringen.

Men vi kan konsentrere oss om hvordan barnet føles, ikke hvordan avføringen føles. Alle barn vil grimace og bli rødt i ansiktet noen ganger når en avføring passerer, spesielt i de første månedene. Og & # 8216; normal. Men hvis barnet virkelig gråter til hver avføring, og dette vedvarer, ring legen. Det kan bare være et tegn på vanskeligere avføring, men kan bety et problem med endetarmanatomien.

Ta bort

C’Det er en stor variasjon i de nyfødte avføringene. Hvis du er bekymret, snakk med barnets lege.