Nyfødt grunt: fordi det skjer?

Og & # 8216; normal?

Det kan virke rart for deg, men sporadisk grunts fra din nyfødte er helt normale.

Som en ny forelder, hør på hver liten lyd og bevegelse som gjør babyen din. Mesteparten av tiden virker de boblende lydene og døende av din nyfødte så søte og maktesløse. Men når du er grunting, kan du begynne å bekymre deg for at de lider eller trenger hjelp.

Nyfødte grunt er vanligvis relatert til fordøyelsen. Ditt barn er bare vant til morsmelk eller formel. De kan ha gass eller trykk i magen som får dem til å føle seg ubehagelige, og har ennå ikke lært å passere ting.

Selv om de fleste grunts er normale, hvis barnet ditt vokser hvert pust, har han feber eller synes å være i trøbbel, konsultere legen din.

Denne grunt kan være et tegn på et mer alvorlig åndedrettsproblem og krever en’umiddelbar oppmerksomhet.

Årsaken til den nyfødte grunt

Når barnet ditt går, betyr det vanligvis at han lærer å ha en tarmbevegelse. De har ennå ikke forstått hvordan de kan slappe av bekkenbunnen mens de også bruker abdominaltrykk for å flytte avføringen og gassen gjennom systemet. Deres abdominale muskler er svake og må trykke på membranen mot deres lukkede taleboks (glottis). Denne døren til en grunt.

De vil grunne til de kan forstå det, så det kan ta noen måneder før din nyfødte gir en tarmbevegelse eller utstede gass uten å få. Noen kaller dette voksne barns syndrom (GBS). Ikke bekymre deg, det er ganske vanlig, og det er sjelden et tegn på noe alvorlig.

Barn kan også virke avhandling og et nyfødt hode kan bli lilla eller rødt. Dette kan vare i flere minutter, ifølge en artikkel av Journal of Pediatric Gastrenterologi og ernæring (JPGN).

Dette bør ikke forveksles med forstoppelse. Ditt nyfødte system fungerer riktig for å produsere ekskrement. Barnet ditt har ennå ikke forstått hvordan du beveger det. Mens grunt er ubehagelig, trenger din nyfødte bare å bli vant til sin nye verden.

Rettsmidler

Du bør bekrefte med legen din at barnets granitt er normalt.

Hvis ditt voksne barn bare lærer å ha en tarmbevegelse, er den eneste virkelige omsorg at babyen din lærer å slappe av # 8217; anus mens du kjører med # 8217; Abdomen. Dette er noe barnet ditt vil lære med tiden gjennom forsøk og feil.

Noen leger anbefaler foreldrene til å hjelpe deres nyfødte ved å gi anal stimulering. Dette innebærer bruk av et anal termometer eller et stykke bomull for å stimulere tarmen. Selv om denne metoden vanligvis fungerer for å hjelpe barnet ditt, har en langsiktig tarmbevegelse, kan ha negative bivirkninger. Barnet ditt kan etter hvert bli avhengig av denne metoden for å få en tarmbevegelse. Sekund Jpgn, L’Gjentatt bruk av denne metoden vil forsinke barnets evne til å lære den riktige prosessen for passasjen av avføringen.

I de fleste tilfeller begynner grunt i de første månedene av livet og er løst alene etter noen uker. Hvert barn er annerledes. Alt avhenger av hvor lenge babyen din tar for å mestre koordinasjonen av tarmbevegelsene.

Når skal være bekymret

Den grunt av et sunt barn som lærer å håndtere fordøyelsen, er forskjellig fra grunt av et sykt barn.

Grunge til hvert åndedrag er aldri normalt. Grunniti på slutten av hvert pust kan være et tegn på respiratorisk vanskelighet.

Hvis barnet ditt ofte griper og også har andre tegn på sykdom, som feber, eller synes å være i trøbbel, kontakt legen din. Dette kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand og krever en’øyeblikkelig oppmerksomhet.

Gruniti Puste kan være et tegn på:

Verifiserer tilstedeværelsen av andre tegn på respiratorisk vanskelighet eller sykdom for å avgjøre om barnets granitter er normale eller et tegn på et annet problem. Andre tegn på respiratoriske problemer inkluderer:

L & # 8217;

Se og følg barnets kamp kan være vanskelig, men til slutt er det viktig å la det forstå det alene.

Den grunt kan virke som en bit & # 8216; skummelt, men tjener vanligvis et veldig nyttig og sunt hensikt for barnet ditt. Hvis barnet ditt er sunt, aktivt, ser det lykkelig ut og spiser godt, Grunt er sjelden et tegn på sykdom.

Kontakt legen din for en sjekk hvis du har spørsmål eller tvil om barnet ditt grising.

Og behandler grunts ved hvert pust som en, medisinsk nødsituasjon.