Ny behandling og forskning for revmatoid artritt

L’reumatoid artritt (RA) er en kronisk tilstand som forårsaker hevelse, stivhet og leddsmerter. Det er ingen kjent kur for L’men behandlinger er tilgjengelige for å lindre symptomer, begrense skade på ledd og fremme god generell helse.

Mens forskere fortsetter å utvikle og forbedre behandlinger for L’legen kan anbefale endringer i behandlingsplanen.

Les videre for å lære om noen av de nyeste forskningen og de nyeste behandlingsalternativene for denne tilstanden.

Jakinhibitorer tilbyr lettelse

Mange mennesker med AR bruker en type antirifuriserende stoff som modifiserer sykdommen (DMARD) kjent som metotrexato. Men i noen tilfeller er behandling med metotrexat alene ikke nok til å kontrollere symptomene.

Hvis du tar metotrexat og du fortsatt opplever moderat til alvorlige symptomer på RA, kan legen din anbefale å legge til en Janus Kinase (JAK) -hemmer til behandlingsplanen din. Jakinhibitorer bidrar til å stoppe kjemiske reaksjoner som forårsaker kroppen betennelse. Også metotrexatet gjør dette, men annerledes. For noen mennesker jobber jakinhibitorer mer effektivt.

Til dags dato godkjente mat- og narkotikakontrollen (FDA) tre typer JAK-hemmere for behandling av AR:

  • Tofacitinib (XELJANZ), godkjent i 2012
  • Baricitinib (Olumiant), godkjent i 2018
  • Upadacitinib (Rivvoq), godkjent i 2019

Forskere fortsetter å studere disse stoffene for å lære å sammenligne hverandre og med andre behandlingsalternativer. For eksempel, forskerne Nylig oppdaget at en kombinasjon av metotreksat og Upadacitinib var mer effektiv enn metotrexat og adalimumab for å redusere smerte og forbedre funksjonen hos personer med AR. Mer enn 1600 personer med AR deltok i denne studien.

Kliniske studier er også på vei for å utvikle nye JAK-inhibitorer, inkludert et eksperimentelt stoff kjent som Filgotinib. I en nylig Fase III klinisk eksperimentering, Filgotinib viste seg å være mer effektiv enn en placebo for behandling av Ar i de som tidligere har prøvd en eller flere DMARD. Flere søk er nødvendig for å studere sikkerhet og den langsiktige effektiviteten av dette eksperimentelle stoffet.

Finn ut mer om de potensielle fordelene og risikoen for # 8217; ansette en jakinhibitor, snakk med legen din. Kan hjelpe deg å forstå om denne typen stoff kan være et godt valg for deg.

BTK inhibitor i utvikling

Bruton Tyrosine Kinase (BTK) er et enzym som spiller en rolle i utviklingen av betennelsen. For å blokkere BTK-handlingen har forskerne utviklet seg og testet en BTK-inhibitor kjent som fenebrutinib.

De første studiene tyder på at fenebrutinib kan gi et annet – 8217 behandlingsalternativ for L & # 8217;. En internasjonal gruppe forskere har nylig fullført en Fase II klinisk eksperimentering Å studere sikkerhet og # 8217; fenebratinibs effektivitet i behandlingen av denne tilstanden. De oppdaget at fenebritinib var akseptabelt trygt og beskjedent effektivt.

Studien fant at når kombinert med metotreksat var feneebratinib mer effektiv enn en placebo for behandling av symptomer på # 8217; AR. Feneebratinib viste effektivitetshastigheter som ligner på de av adalimumab.

Mer forskning er nødvendig for å studere sikkerhet og # 8217; Fenebratinibs effektivitet.

Neurostimulering er lovende

Noen mennesker prøver flere stoffer for å behandle AR, uten suksess.

Som et alternativ til narkotika studerer forskere potensielle fordeler og risiko for vag nervestimulering for behandling av # 8217;. I denne terapeutiske tilnærmingen brukes elektriske impulser til å stimulere den vage nerve. Denne nerveen bidrar til å justere L’betennelse i kroppen din.

Forskere har nylig utført den første Studio pilot på’mann stimulering av vag nerve for behandling av # 8217; AR. De implanterte en liten neurostimulator eller en fiktiv enhet i 14 personer med AR. Seks av disse menneskene ble behandlet med vag nervestimulering en gang om dagen i 12 uker.

Blant deltakerne som fikk daglig stimulering av den vage nerve, har fire på seks deltakere opplevd forbedringer i symptomene på # 8217;. Noen deltakere har opplevd bivirkninger under behandlingen, men ingen av de rapporterte hendelsene har vært alvorlig eller permanent.

Omega-3 fettsyrer kan hjelpe

I tillegg til å ta foreskrevne stoffer, tyder studier at 8217 tilsatt et omega-3-supplement til din daglige rutine, kan bidra til å begrense symptomene på # 8217;.

Forbruket av omega-3 fettsyrer har vært knyttet til redusert betennelse i kroppen. Når etterforskere av # 8217; Houston University revidert søket På # 8217; integrering av omega-3, funnet 20 kliniske studier fokusert spesielt på # 8217; AR. I 16 studier ut av 20, L’omega-3 integrasjon har vært knyttet til betydelige forbedringer i symptomene på # 8217;.

Nylige observasjonsundersøkelser har også funnet en sammenheng mellom omega-3-integrasjonen og den reduserte aktiviteten til sykdommen hos mennesker med AR. ALL’ACR / ARP 2019 årsmøte, forskere rapportert Resultatene av en studie av det langsgående registeret på 1.557 personer med AR. Deltakerne som rapporterte å ta omega-3 kosttilskudd, hadde lavere sykdomsresultater, mindre hovne ledd og mindre smertefulle ledd i gjennomsnitt enn de som ikke antok omega-3 kosttilskudd.

Narkotika for L’AR knyttet til helsemessige fordeler av hjertet

Noen stoffer for L’Ar kan ha nytte for hjertet ditt og for leddene dine. Ifølge to nye studier som presenteres ved 2019 ACR / ARPs årsmøte, inkluderer disse legemidlene metotrexat og hydroksylorochin.

I en studie, Forskerne fulgte 2.168 veteraner med AR fra 2005 til 2015. De har oppdaget at deltakerne som mottok behandling med Methotrexato, hadde mindre sannsynlig å eksperimentere med kardiovaskulære hendelser, for eksempel hjerteinfarkt eller slag. Deltakere som fikk metotrexato, hadde også mindre sjanse til å bli innlagt på sykehus for hjertesvikt.

I en annen studie, Kanadiske forskere analyserte dataene i registret samlet av tre grupper: personer med AR, personer med systemisk erythematosus lupus (les) og sunne kontroller med ingen av de to forholdene. Personer med Ar eller Les som har blitt behandlet med hydroksyklorochin, hadde en redusert risiko for kardiovaskulære hendelser, som for eksempel infarkt eller slag.

L & # 8217;

Oppdagelser i medisinsk vitenskap kan også hjelpe forskere optimalisere eksisterende behandlinger og utvikle nye terapeutiske tilnærminger for styringen av # 8217; AR.

For å lære mer om de nyeste behandlingsalternativene for L & # 8217, snakk med legen din. Kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen for behandlingsplanen din. De kan også anbefale endringer i livsstil, som ikke røyking eller Svapo, for å hjelpe deg med å nyte den beste helsen og livskvaliteten som er mulig med denne tilstanden.