Nuclum fruktallergi: reaksjoner, årsaker og omsorg

Beskrivelse

Hvis du er allergisk mot direre eller frukt som inneholder hasselnøtter, kan du føle en liten kløe i munnen eller magesmerter. For mer alvorlige allergier kan kroppen din svare på en måte som krever nødhjelp.

I alle disse tilfellene reagerer immunsystemet for mye på et stoff som identifiserer som en trussel.

Fortsett å lese for å lære mer om drvapanallergi og hvordan de kan diagnostiseres og administreres.

Hva er drvapes?

Fruktene som har et hardt frø, eller kjernen, i midten kalles ofte droppe. De er også kjent som drupe. Noen eksempler på driphane inkluderer:

 • aprikos
 • kirsebær
 • nektariner
 • ferskener
 • plomme

Symptomer på fruktallergi i Hazel

Vanligvis vil du legge merke til allergi symptomer umiddelbart etter å ha brukt en hasselnøtt frukt, men i sjeldne tilfeller kan en reaksjon forekomme til en’nå etter.

Symptomene på den vanligste typen allergi mot direre inkluderer kløe og hevelse etter å ha brukt rå drvapee. Dette kan oppstå på følgende områder:

 • gjøre
 • leppe
 • munn
 • hals
 • Språk

I de mest alvorlige reaksjonene kan det være et hudposisjon, luftveiene eller fordøyelseskanalen, som kan inkludere symptomer som:

 • hoste
 • diaré
 • kløende eller nese som kjører
 • kutan utslett
 • Han retched

Mesteparten av tiden, drvapes som har blitt tilberedt, hermetisert eller forvandlet til juice eller sirup, forårsaker ikke noen reaksjon. Men for noen mennesker med alvorlige allergier til kantaier, kan forbruket av enhver type dråpeprodukt forårsake en reaksjon.

Anafylaksi

Den mest alvorlige typen allergisk reaksjon er anafylaksen. Symptomer på’Anafylaksi skjer vanligvis innen få minutter fra forbruket av en mat og kan omfatte:

 • svimmelhet
 • svime av
 • Rød eller blek hud
 • urticaria og kløe
 • Hypotensjon (lavt blodtrykk)
 • kvalme eller oppkast
 • Rask håndledd som kan være svak
 • Hevelse i luftveien, halsen eller språket som kan forårsake pustevansker

Hva forårsaker en’drvapanallergi?

En allergisk reaksjon oppstår fordi immunforsvaret i kroppen din utveksler matkomponenter som skadelige og reagerer overdrevet. Denne reaksjonen fører til frigjøring av stoffer som histamin, som kan forårsake allergi symptomer.

Allergiske matreaksjoner kan variere i tyngdekraften fra mild til farlig for livet. Den vanligste årsaken til allergiske reaksjoner på kantaier er oral allergi syndrom.

Oral Allergy Syndrome

Hvis du har en’sløyfe til hasselnøttfrukt, kan du merke at munnen eller halsen prude etter å ha spist råfrukten. Dette kalles oral allergi syndrom (OAS), også kjent som pollen-frukt eller pollen-matsyndrom. Symptomene på’oas er generelt milde og forsvinner raskt når du har inntatt mat, eller du er ikke lenger i kontakt med den.

L’OAS er en type sekundær matallergi. Mens primære allergier kan utvikle seg veldig tidlig i livet, forekommer sekundære allergier oftere hos barn eller voksne som har en «8217; primærallergi til noe som pollen eller latex.

L’OAS oppstår hos personer med pollenallergi. Det skjer fordi proteinene som finnes i noen rå frukt eller grønnsaker, ligner proteiner i pollen. Av denne grunn forvirrer immunsystemet og reagerer på fruktproteiner. Dette kan defineres korsfarer-reaktivitet.

Allergier mot bestemte pollen typer kan føre til korsfarerreaktivitet til spesifikke frukter eller grønnsaker. Noen typer pollen assosiert med OAS inkluderer:

 • Alder pollen
 • Bjørk pollen
 • Pollen av gress
 • Pollen av Artemisia
 • Pollen av Ambrosia

Bjørk pollenallergi eller alder

Folk med alder eller bjørk pollenallergi kan manifestere Oas etter å ha spist en nektarin eller en lignende frukt.

Hvis du har A’Alert til Alder eller Birch Pollens, andre matvarer som kan forårsake OAS inkluderer:

 • Andre typer frukt, som epler, kiwi og pærer
 • Grønnsaker, som gulrøtter, selleri og rå poteter
 • Valnøtter, som mandler, hasselnøtter og peanøtter
 • urter eller krydder, som anis, cumin, koriander, fennikel og persille

Faktisk, ifølge American Academy of Allergy, Asthma, og Immunology (AAAAAI), opp til 50 prosent 75 av voksne med A’Birch Pollenallergi kan eksperimentere OAS etter å ha konsumert en korsfarerreaktivitetsmat, som drvapes.

Latex-Food Syndrome

Ligner på’OAS, folk som har en’latexallergi kan oppleve en reaksjon etter å ha spist spesifikke matvarer. Dette skyldes at noen proteiner tilstede i latex ligner de som finnes i noen frukter.

Matvarer som har vært fast bestemt på å forårsake en høy eller moderat reaksjon hos personer med latexallergi, inkluderer ting som epler, avokado, kiwi og selleri.

Hvordan A & # 8217 er diagnostisert; Nuclum Fruit Allergi?

En allergist kan hjelpe deg med å diagnostisere allergi på Drrupee. En allergiker er en type lege som spesialiserer seg på diagnose og behandling av forhold som allergier og astma.

Din allergolog vil først ta medisinsk historie og utføre en fysisk undersøkelse. De vil spørre deg om dine symptomer og hva du spiste når de dukket opp.

De kan også bestille en allergisk test for å gjøre en diagnose, selv om disse testene ikke kan diagnostisere oral allergi syndrom. Mens de fleste med OAS vil ha en positiv allergisk pollen test, er maten allergologisk test generelt negativ.

Allergologiske tester kan bestå av en hudtest eller blodprøve.

Hud test

Hudpunkturetesten tillater en liten mengde matallergen å passere under huden. Hvis du har en Primær allergi til den maten, vises en hudreaksjon som ligner på en myggpunktur. Resultatene av hudtesten kan oppnås på ca. 20 minutter.

Blodanalyse for allergi

En blodprøve måler de spesifikke antistoffene mot et matallergen som er tilstede i blodet. En blodprøve vil bli tatt fra en vene av armen og sendt til et laboratorium for analysen. Resultatene er generelt tilgjengelige i omtrent en uke.

Oral mat utfordring

I tilfeller der hud- og blodprøver ikke er avgjørende, kan din allergikerne ønske å utføre en oral matutfordring.

Under denne testen vil du bli bedt om å spise en liten mengde mat du kan være allergisk. Du vil bli observert i flere timer for å se om du har en reaksjon på mat. Oral Food Tests utføres alltid under streng medisinsk kontroll i tilfelle en alvorlig reaksjon.

Behandle og forhindre reaksjonen av droppene

Den viktigste måten å styre en’allergi mot drvapes og forhindre en’annen reaksjon er å unngå å spise rå drvapes. I tillegg til dette kan plan på forhånd hjelpe deg hvis en reaksjon oppstår.

Hvis du tror du har en’allergi, finn ut med sikkerhet ved å konsultere en lege for en diagnose. I mellomtiden kan noen grunnleggende praksis hjelpe. Her er noen strategier:

Lastet

Skyll produktene dine. Skyll og tørk fruktene før de spiser dem. Hvis du er allergisk mot fruktproteiner, vil vasken ikke endre situasjonen. Men kan redusere sjansene dine for å komme i kontakt med andre allergener hvis du er følsom for dem. De fleste fruktene kjører kilometer før du ankommer i kjøkkenene våre, og selv om du samler en frukt direkte fra et tre i hagen din, kan pollen og andre partikler hvile på overflaten av frukten.

Vask huden. Hvis du finner en liten reaksjon på huden, vask områdene i ansiktet og hendene der frukten er berørt og drikk litt og vann. Vann skal hjelpe.

Unngår utløsningsfaktoren til’allergi

Spise kokt eller forberedt frukt. For mange mennesker, konsumere kokte direre ikke forårsaker en allergisk reaksjon, så hvis du må spise dråper, sørg for at den er kokt eller hermetisert.

Lær ingredienser. Du bør alltid sjekke matetikettene for ingrediensene for å se om en mat inneholder frukt du er allergisk. Selv om dette kan bli komplisert, kan du kanskje finne spesielle merker som du kan stole på ingredienser eller produksjon og emballasje praksis.

Hvis du går ut å spise, sørg for at du informerer servitøren til allergi slik at den kan snakke med kokken.

En allergiker eller ernæringsfysiolog kan også samarbeide med deg for å gi forslag til hvordan du kan unngå dirkere og foreslå alternative frukter.

Ikke spis hasselnøttfrukt når Pollen sesongmessige telle er høyt

Vet typer pollen i ditt område. Siden maten som forårsaker at våger er forbundet med pollenallergi, bør du forsøke å unngå å spise drvapee i perioder av # 8217; året hvor alderen eller bjørkpollen er utbredt. Å spise frukt i kjernen i løpet av denne tiden kan forverre symptomene.

Værvarsel i ditt lokale område kan inkludere pollen nivåer.

Hold det rette stoffet klart

Bruk det beste antihistaminet for deg. Hvis du tilfeldigvis kommer i kontakt med drvapee, kan bench-top antihistaminprodukter hjelpe deg med å lindre små allergi symptomer. Ulike typer antihistaminer er tilgjengelige og bidrar til å vite hvilket best vil fungere. Informert om antihistaminkarakterene.

Få akutt omsorg om nødvendig. Hvis du har en alvorlig allergisk reaksjon på drvapes, trenger du en nødsituasjon med adrenalin og en tur til beredskapsrommet.

Finn ut om du trenger en Epipen, og du har en tilgjengelig. Hvis du allerede er klar over å være i stand til å ha en alvorlig allergisk reaksjon på dråpere, kan allergikeren din foreskrive en epinefrin autoinjektor (som en epypen) som du kan bære med deg i tilfelle reaksjon.

L & # 8217;

Hvis en allergisk reaksjon oppstår etter å ha spist en frukt med en kjerne, gjør en avtale med en allergiker for å motta en diagnose, om mulig. Med en korrekt diagnose kan du unngå og administrere allergiske reaksjoner på spesifikke matvarer på en mer effektiv måte.