Når leger belyser sine pasienter med gass, er han traumatisk

Noen ganger tror jeg fortsatt på legene som sparket meg.

Del på Pinterest

Hver gang jeg går til legen, sitter jeg på barneseng og jeg forbereder dem mentalt ikke å bli trodd.

Føler å si at de bare er normale smerter og vondt. Være nedlatende eller til og med hitted. Føler å si at jeg faktisk er sunn og min oppfatning av kroppen min er forvrengt av psykiske lidelser eller ukjente stress.

Jeg forbereder meg fordi jeg allerede har vært her.

Jeg forbereder ikke bare fordi du forlater uten svar, er skuffende, men fordi en 15-minutters foraktig avtale kan spore alt arbeidet jeg gjorde for å validere min virkelighet.

Jeg forbereder meg på at det å være optimistisk betyr å risikere å tippe mot den interne L’Disbelief til en lege.

Fra middelskoler kjempet jeg med angst og depresjon. Men jeg var alltid fysisk sunn.

Alt har endret seg under mitt andre år på college, da jeg hadde ondt i halsen og en svekkende tretthet som har overveldet mine vondt muskler. Legen jeg så på universitetets klinikk, brukte lite tid til å undersøke meg.

I stedet, etter å ha sett antidepressivaene som ble oppført i mappen min, bestemte han seg for at symptomene mine sannsynligvis var forårsaket av en psykisk lidelse.

Han rådet meg til å be om råd.

Ikke l’det gjorde jeg. I stedet så jeg min base lege hjemmefra, som fortalte meg at jeg hadde lungebetennelse.

Skolens lege var galt, siden symptomene mine fortsatte. Dessverre var de fleste spesialistene jeg så det følgende året ikke bedre.

De fortalte meg at alle bekymringsfulle symptomer jeg hadde & # 8211; migrene, ledd tap, brystsmerter, svimmelhet, etc. & # 8211; Det var forårsaket av en dyp psykologisk smerte eller bare ved presset av å være universitetsstudent.

Takket være noen eksepsjonelle medisinske fagfolk, har jeg nå en forklaring i form av 2 diagnose: Hypermobility Spectrum Disorder (HSD) og postural ortostatisk takykardi syndrom (Potter).

Når jeg forteller denne historien til venner og slektninger, legger jeg meg selv i en bredere fortelling om medisinske fordommer.

Jeg sier at min erfaring er det logiske resultatet av en institusjon som ikke er blitt forhindret mot marginaliserte grupper.

Kvinner er mer sannsynlig å se deres smerte beskrevet som & # 8220; emosjonell & # 8221; O & # 8220; Psychogen & # 8221; og derfor er det mer sannsynlig å bli administrert beroligende midler i stedet for smertestillende medisiner.

Fargepasienter lider fordommer og undersøkes mindre i dybden enn deres hvite kolleger, som kan forklare hvorfor mange lenger venter lenger før du ser etter omsorg.

Og pasienter med mer vekt blir ofte plutselig sett som lat og ikke-kompatibel.

Ser på det større bildet, jeg er i stand til å distanse avstandene fra den svært personlige naturen til medisinsk traumer.

I stedet for å spørre & # 8220; fordi jeg?& # 8221; Jeg kan identifisere de strukturelle manglene i en institusjon som skuffet meg, ikke motsatt.

Jeg kan trygt si at leger hopper for å tilskrive pasientens fysiske symptomer på psykisk lidelse for ofte, de er seriøse seriøst.

Men leger har en stor makt i # 8217; å ha det siste ordet i pasientens sinn, enda lang tid etter slutten av en avtale. Jeg trodde at mottak av tilstrekkelig diagnose og behandling ville ha tatt vare på min usikkerhet.

Likevel senere, hver gang jeg følte mitt hjerte, slå sterkt eller leddene mine smertefulle, lurte en del av meg: Det er denne virkelige smerten? Eller det er bare alt i hodet mitt?

For å være tydelig, Gaslighting & # 8211; Den gjentatte fornektelsen av noens virkelighet i et forsøk på å ugyldiggjøre det eller avvise det & # 8211; Det er en form for følelsesmessig misbruk.

Når en lege bringer en person til å stille spørsmål til hans helsevesen, kan dette være like traumatisk og støtende.

Og siden han involverer avskedigelse av folks kropper & # 8211; Oftere, de som ikke er hvite, cisgender, heteroseksuelle eller dyktige & # 8211; Effektene er også fysiske.

Når leger feilaktig konkluderer med at symptomer på en person er & # 8220; alle i hodet hans & # 8221; forsinker en korrekt fysisk diagnose. Dette er spesielt avgjørende for pasienter med sjeldne sykdommer, som allerede venter på et gjennomsnitt på 4.8 år diagnostisere.

Å få en feil psykologisk diagnose kan forsinke diagnosen sjeldne sykdommer 2.5 til 14 ganger lengre, Ifølge A’undersøkelse av 12.000 europeiske pasienter.

Noen undersøkelser viser at dårlige medisinske pasientforhold har en uforholdsmessig negativ effekt på kvinners omsorg.

En studio i 2015 Han intervjuet kvinner som var innlagt på sykehus, men var motvillige til å søke medisinsk hjelp, citerering’bli oppfattet som klager om mindre bekymringer & # 8221; og «føler seg avvist eller behandlet med mangel på respekt & # 8221;.

Frykten for feil om mine fysiske symptomer, og deretter kleplasset og avvist, fortsatte måneder etter at to kroniske forhold ble diagnostisert.

Jeg kunne ikke stole på medisinske fagfolk. Og så, jeg sluttet å se dem så lenge som mulig.

Jeg har ikke søkt behandling for det jeg ville ha lært senere, det var ustabiliteten til cervical ryggraden til jeg begynte å ha pusteproblemer. Jeg gikk ikke til gynekologen for min endometriose til jeg kunne gå til leksjonen til fots.

Jeg visste at forsinkelsesbehandling var potensielt farlig. Men hver gang jeg prøvde å gjøre en avtale, fortsatte jeg å høre ordene til legene fra fortiden i hodet mitt:

Du er en sunn ung kvinne.

Ikke c’det er ingenting som ikke er fysisk i deg.

Det er bare stress.

Svinget mellom å tro at disse ordene var sanne og # 8217; å være så såret av # 8217; urettferdighet av dem som jeg ikke kunne bære ideen om å være sårbar igjen på et medisinsk kontor.

For noen måneder siden gjennomgikk jeg terapi for å finne sunne måter å håndtere min medisinske traumer. Som en person med kroniske sykdommer, visste jeg at jeg ikke kunne være redd for helsefasiliteter for alltid.

Jeg lærte å akseptere at det å være en pasient har en viss grad av impotens. Innebærer levering av svært personlige detaljer til et annet menneske som kan eller ikke kan tro på deg.

Og hvis de «8217 menneskene ikke synes å se utover deres fordommer, er det ikke en refleksjon av verdien din.

Selv om det ikke tillater traumer fortiden å kontrollere meg, validerer jeg kompleksiteten til å måtte navigere i et system med potensialet til å skade så vel som helbredelse.

Jeg forsvarer meg fast for meg selv i medisinske studier. Jeg støtter mine venner og familie når avtalene ikke er gode. Og jeg husker meg selv at jeg autoritet om hva C’det er i hodet mitt, ikke på legen som sier at det er derfra som kommer min smerte.

Det får meg til å håpe å se så mange mennesker som snakker om gaslykter for den nylige helsevesenet.

Pasienter, spesielt de med kroniske sykdommer, er bra gjenopptatt kontrollen av fortellinger på deres kropper. Men det medisinske yrket må ha en lignende vurdering om behandling reservert for marginaliserte personer.

Ingen av oss burde med godt få medfølende omsorg vi fortjener.

Isabella Rosario er en forfatter som bor i Iowa. Hans essays og reportages dukket opp på Jountist, Zora Magazine av Medium og Little Village Magazine. Du kan følge den på Twitter @irosarioc.