Når jeg må gjøre en PAP-test?

PAP TEST

En PAP-test, også kalt PAP-test eller cervical Smør, verifiserer tilstedeværelsen av unormale celler i livmorhalsen. PAP-testen kan også identifisere infeksjoner og vaginal betennelse. De brukes hovedsakelig til cervikal kreft screening.

I mange tiår var livmorhalskreft hovedårsak av dødsfall for kreft for kvinner i USA. L’forekomsten av livmorhalskreft har redusert av 60 prosent Siden Pap Test er blitt tilgjengelig i årene og # 8216; 1950.

Når livmorhalskreft oppdages tidlig, er det en mye større sannsynlighet som kan behandles. Eksperter har etablert et program for når og hvor ofte du bør ha en PAP-test.

Når du gjennomgår en PAP-test

De Helseavdeling og amerikanske Human Services, Office on Women’S Helse gitt følgende anbefalinger for kvinner som ikke har kjent risiko.

Agepap Smear Frequency <21 år, ikke nødvendig 21-29 hver tredje år 30-65 hvert tredje år; eller en HPV-test hvert 5. år, eller en PAP-test og en HPV-test sammen (kalt co-test) hver 5 år 65 og eldre snakker med legen, kan ikke lenger være nødvendig

Og hvis jeg hadde en’hysterektomi?

Spør legen din om du må fortsette å lage PAP-testen. Vanligvis kan tester avbrytes hvis livmorhalsen er fjernet under hysterektomi og ingen historie om livmorhalskreft.

Forbered deg på PAP TEST

For å øke nøyaktigheten av PAP-testen, er det mange ting du bør unngå å gjøre i 48 timer før testen. De inkluderer:

 • kjønn
 • irrigasjon
 • Bruker tamponi
 • Bruke smøremidler eller vaginale legemidler
 • Bruker sprayer eller vaginale pulver

Videre bør du ikke sende inn en PAP-test når du har syklusen.

Q&A: PAP Test og Graviditet

Spørsmål:

Jeg trenger en PAP-test under graviditet? Det er trygt å ha en?

TIL:

Det er trygt. I kraft, C’Undersøkelser Det viser ingen sammenheng mellom positiv HPV-test med PAP-tester og obstetriske komplikasjoner. Det er tilrådelig å gjennomgå en PAP-test under graviditet. Det utføres vanligvis alle graviditetsbegynnelsen, slik at hvis en & # 8217 oppdages; anomali, kan du bestemme den beste behandlingen.

Hormonelle endringer Associates graviditeten kan påvirke testen og årsaken unormale resultater. Det kan være nyttig å få en HPV-test i tillegg eller som en fil alternativ en PAP-test.

Hvis du må lage en Pap-test, og du er gravid, kan du ha en opptil 24 uker fra # 8217; begynnelsen av graviditeten. Etter den sjette måneden og opptil 12 uker etter fødselen, bør du ikke utsette deg for en PAP-test. I løpet av de siste tre månedene av graviditeten kan en PAP-test være ubeleilig. Etter fødselen kan du få upålitelige resultater på grunn av inflammatoriske eller utilstrekkelige celler til stede etter fødselen.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Hva skjer under en testpap

Når du har en PAP-test, blir du bedt om å ligge på sengen med knærne hevet. Finn føttene i parentesene som ligger på hver side av bordet. Du må ta med å sitte på slutten av bordet.

Legen vil plassere et metall- eller plastspekulum i skjeden for å holde den åpen. De vil derfor bruke en buffer for å skrape litt av cellene og slim fra livmorhalsen.

De fleste kvinner føler ikke smerte under testen, men du kan føle en liten klemme eller trykk.

Legen vil sende prøvene til et laboratorium for en mikroskopvurdering. Legen din kan også bestille en test for Human Papillomavirus (HPV). HPV-tester brukes til kvinner i alderen 21 eller mer enn har hatt unormale resultater av PAP-tester og for kvinner i alderen 30 år eller eldre.

PAP testresultater

Pap Test er ment som en screening test som advarer behovet for ytterligere eksamener. Det regnes som en pålitelig test. EN 2018 Studio Det viste at Pap Test Rutine Screening har oppdaget 92% av Cervical Cancer Cases.

Det er imidlertid tilfeller av falske negative og falske positive resultater, som beskrevet i en 2017 Studio.

De fleste PAP-testresultater returnerer normalt. Dette betyr at du har gitt deg en avklaring, og du bør fortsette å følge det anbefalte programmet for fremtidige tester. Det er mulig at disse resultatene er definert som tester & # 8220; negative & # 8221;. Dette betyr at du var et negativt resultat for uregelmessigheter.

Utilfredsstillende

Noen ganger returnerer resultatene av PAP-testen som utilfredsstillende. Dette er ikke nødvendigvis alarmårsaken. Det kan bety forskjellige ting, inkludert:

 • Ingen ganske livmoderhalsceller har blitt samlet for å utføre en nøyaktig test
 • Cellene kan ikke evalueres på grunn av blod eller slim
 • En feil i testadministrasjonen

Hvis resultatene ikke er tilfredsstillende, kan legen kanskje gjenta testen umiddelbart eller få deg tilbake før du gjentar den normalt programmerte testen.

Unormal

Få resultater som PAP-testen din er unormal, betyr ikke nødvendigvis at du har en livmorhalskreft. I stedet betyr det at noen celler var forskjellige fra andre celler. De unormale resultatene faller vanligvis i to kategorier:

 • Lavdrakt endringer i cervical celler betyr ofte at du har HPV.
 • Høykvalitetsendringer kan tyde på at du hadde en [8217 HPV-infeksjon i en lengre periode. De kan også være forekomst eller kreftformet.

Livmorhalskreft

Når endringer oppstår i den livmorhalske cellestrukturen, som er den nedre delen av livmoren som forbinder skjeden, anses å være forutsetninger. Disse precancene kan vanligvis fjernes i legenes studio ved hjelp av flytende nitrogen, en elektrisk strøm eller en laserstråle.

I en liten prosentandel kvinner vil disse precancene begynne å vokse raskt eller i store mengder og danne kreftformige svulster. Ubehandlet, kreft kan spre seg til andre deler av kroppen.

Nesten alle tilfeller av livmorhalskreft er forårsaket av forskjellige typer HPV. L’HPV overføres gjennom vaginal sex, oral eller anal.

L’HPV-infeksjon er svært vanlig.

Det anslås at sannsynligheten for å inngå HPV på et tidspunkt i livet, hvis du har minst en seksuell partner, er det større enn 84 prosent for kvinner og 91 prosent for menn. Du kan bli smittet hvis du bare har hatt en seksuell partner. Du kan få infeksjonen i mange år uten å vite det.

Selv om det ikke er noen behandling for infeksjoner med HPV-typer som forårsaker livmorhalskreft, går de vanligvis bort fra solskinn innen ett eller to år.

Symptomer

Mange kvinner har ingen livmorhalskreft symptomer, særlig smerte, til den har utviklet seg til et mer avansert stadium. Vanlige symptomer inkluderer:

 • vaginal blødning når du ikke har syklusen
 • tunge perioder
 • Uvanlige vaginale tap, noen ganger med dårlig lukt
 • smertefull sex
 • Bekken eller ryggsmerter
 • smerte under urinering

Risikofaktorer for livmorhalskreft

Noen faktorer legger deg til størst risiko for å kontrahere livmorhalskreft. Disse inkluderer:

 • røyk
 • Hiv
 • Kompromittert immunsystem
 • Å ha familiemedlemmer som har blitt diagnostisert med livmorhalskreft
 • Din mor tok på kostholds syntetisk østrogen (des) under graviditet
 • Som tidligere ble diagnostisert med prekankere eller livmorhalskreft
 • ha flere seksuelle partnere
 • Være seksuelt aktiv på en øm alder

Viktige tester for kvinner

I tillegg til PAP-testen er det andre viktige tester for kvinner.

Test / Screening fra 21 til 3940 til 4950-6565 og eldre PAP-tester Første test Alle’Alder 21, deretter Test hvert 3. år hvert 3. år; Hvert 5 år hvis du også har en HPV-test hvert 3. år; Hvert 5 år hvis du også har en HPV-test, snakk med legen din; Hvis du er lav risiko, kan du avbryte den månedlige bilprøven etter 20 år fra legen din; Månedlig selvundersøkelse av legen; Månedlig selvundersøkelse av legen; Månedlig autoesame disk med legen din hver 2 år gammel 65-74: hvert år; 75 år og videre: diskutere med legen mineral tetthetstest diskuter med legen din diskutere legen din diskutere med legen din minst en test som fungerer som en koloskopi base diskutere med legen din diskutere legen din første test på 50 år, hver 10 år hvert 10. år

Kilder: Kvinners helsekontor Og Cleveland Clinic Health Retningslinjer for kvinner

Legen kan anbefale flere tester eller andre frister, avhengig av din medisinske historie. Følg alltid legenes anbefalinger som de er mest kjent med dine helsebehov.