Når du starter morgensykdom? Også, hvordan å håndtere det

Del på Pinterest

Enten du allerede er gravid, håper å være eller du lurer på om du er, er morgen kvalme et av symptomene på den mest beryktede graviditeten der ute: det er både ulykkelig og beroligende. Tross alt, de som ønsker å prøve kvalme? Likevel kan dette bare være skiltet du leter etter: Innkommende barn!

An Anslått fra 70 til 8217; 80 prosent Gravide kvinner lider av morgenkvalme. Morgenkvalme refererer til kvalme og oppkast som anses å være forårsaket av hormonene i graviditeten. Det er vanligvis startet rundt den sjette uken av graviditeten og forsvinner av den fjortende uken (selv om noen kvinner fortsetter å prøve kvalme senere under graviditeten).

Begrepet & # 8220; morgen kvalme & # 8221; Det er ganske misvisende, siden kvalme og / eller oppkast du kan prøve kan treffe når som helst på dagen.

Enten du allerede vet at du er gravid, eller at du lurer på om kvalme du prøvde i går kveld, kan det bety noe, fortsett å lese for mer informasjon om når morgenen kvalme vanligvis, når den slutter (håpløs!), Om hvordan du administrerer din kvalme og når du ber om hjelp hvis nødvendig.

Når morgenen Kvalme begynner?

Morgen kvalme er navnet på samtale for kvalme og oppkast eksperimentert under graviditet. Det kalles morgen kvalme fordi mange kvinner opplever de mest alvorlige symptomene først om morgenen.

Men mange foretrekker å kalle det & # 8220; sykdommen når som helst & # 8221; siden kvalme kan gå og komme (eller til og med forverres til andre øyeblikk av dagen, som om kvelden).

Morgen Kvalme Stereotypen er en gravid kvinne som kaster så snart føttene berører gulvet om morgenen, men de fleste mødre rapporterer en rekke symptomer. Noen ofte oppkast, noen er kvalme hele dagen, og noen har bare kvalme utløst av visse lukt eller matvarer.

Morgen Kvalme begynner mer vanlig rundt uke 6 graviditet, selv om noen mødre rapporterer å prøve kvalme allerede på 4 uker med graviditet (som er bare 2 uker etter unnfangelsen!).

Den fjerde uken av graviditet er perioden der menstruasjonen skal starte. De fleste kvinner har en positiv graviditetstest mellom 4 og 5 uker med graviditet (som vanligvis er fra 6 til 1 uker etter utløpet av syklusen).

Symptomene kan starte ganske mildt rundt 6 uker, forverres og nå toppen rundt 9-10 uker, for å redusere når du nærmer deg de 12-14 ukene.

Når morgenen kvalme ender?

Hvis du lider av morgenkvalme, teller du sannsynligvis dagene til du begynner å føle deg bedre. For mange mødre venter, begynner morgen kvalme å forbedre mellom 12 og 14 uker (så rundt andre kvartal).

Nesten alle mødre rapporterer at deres symptomer har helt forsvunnet innen 16-20 uker, selv om opptil 10 prosent av kvinner lider av kvalme til fødsel. OOF.

Av og til kan kvalme re-dukke opp i tredje kvartal når barnet blir større og knuser magen og # 8217; tarmene (som ikke gjør fordøyelsen mer komfortabel).

Morgen kvalme er forskjellig med tvillinger?

Selv om morgenen kvalme ikke starter før hvis du bærer to tvillinger, kan det være mer alvorlig når det starter.

Teorien er at hormonene i graviditeten & # 8211; Som progesteron og human chorionisk gonadotropin (hCG) som produseres av placenta & # 8211; de er ansvarlige for sykdommen først.

Hvis du er gravid med to tvillinger, har du høyere nivåer av disse hormonene, og du kan ikke prøve en mer alvorlig morgen moden.

Morgen kvalme er farlig?

Selv om det kan være svært ubehagelig (eller til og med ulykkelig) og forstyrre ditt daglige liv, er den positive nyheten at morgenen kvalme er svært sjelden skadelig for deg eller ditt barn.

TIL 2016 studio Fra National Institutes of Health har vist at kvinner som lider av morgenkvalme, kan ha mindre sannsynlig å lide en spontan abort. Morgenkvalme kan indikere en sunn placenta som produserer mange hormoner for å støtte graviditet.

En svært liten prosentandel kvinner har en ekstrem form for morgen kvalme kalt pregidisk hyperemese. Denne tilstanden inkluderer alvorlig og ukontrollabel kvalme og oppkast som kan forårsake vekttap, elektrolytiske ubalanser, underernæring og dehydrering. Det kan være skadelig for deg og ditt barn hvis ikke behandlet.

Hvis du kaster mer enn forventet, kan du ikke spise eller drikke, utvikle feber, miste mer enn 2 pund i en uke eller ha mørk farge urin, det er viktig å ringe legen din. De kan styre deg og barnet ditt og hjelpe deg med å kontrollere oppkast, slik at du kan bli hydrert og matet.

Hva kan du gjøre for morgen kvalme?

Mens morgenen kvalme er en hel normal del av en sunn graviditet, trenger du ikke å lide uten hjelp i 3 måneders kvalme! Det er noen triks og behandlinger du kan prøve å få litt & # 8216;. Vurder disse rettsmidler:

 • Spis små og hyppige måltider (morgen kvalme blir verre på en veldig full eller veldig tom mage).
 • Spis mange proteiner og karbohydrater (og unngå tunge og fettstoffer).
 • Sip en ingefærte eller ingefær candy chews.
 • Drikk mynte eller essensiell olje av diffust peppermynte.
 • Fikse en avtale for akupunktur eller akupressur.
 • Drikker væsker i små sips i løpet av dagen.
 • Spis kjeks før du kommer ut av sengen om morgenen.
 • Unngå sterke lukt når det er mulig.
 • Spis mat som du ikke trenger å lage mat som en sandwich, A’salat eller frukt smoothie.
 • Drikk en lemonade eller sniff av sitronsaft.
 • Unngå overoppheting.
 • Fortsetter å trene hvordan du går, gjør prenatal eller svømme yoga.
 • Hvilte mer når det er mulig.

Hvis du finner ut at hjemmemedisinene ikke bidrar til å opprettholde morgenkvalme på et tolerabelt nivå, ring legen din. De kan være i stand til å foreskrive et vitamin B6-supplement eller et sikkert anti-kvalme medikament som skal tas under graviditet.

Det er styggt hvis du ikke har morgenkvalme?

Hvis du er en av de heldige fra 20 til 30% av kvinnene som ikke lider av morgenkvalme under graviditet, kan du føle deg nervøs.

Det kan være forstyrrende når folk spør: «, som du føler ?!& # 8221; Og du svarer skyldig: «helt bra!& # 8221; & # 8211; bare for å ha rart utseende og lytte til historier om hvordan de vomited hver dag i flere måneder.

Selv om du kan være bekymret for din mangel på kvalme, er det mange kvinner som har helt sunne graviditeter uten å føle seg dårlig i det hele tatt. Noen er mer følsomme for hormonelle endringer eller har en mer følsom mage, noe som kan gjøre dem mer utsatt for kvalme enn andre.

Det er også vanlig å ha kvalme som går og kommer: Noen dager kan du føle at en total crap og andre dager føler seg bra.

Hvis du er bekymret for din mangel på sykdom eller sykdom som stopper plutselig, ring din gynekolog. De vil gjerne hjelpe deg med å forsikre deg om eller kontrollere barnet ditt for å sikre at alt går bra.

Ta bort

Morgen Kvalme er et begrep som brukes til å referere til kvalme og oppkast som kan oppstå når som helst (dag eller natt) under graviditet. Mer ofte forekommer i løpet av første kvartal. Symptomene kan allerede starte på 6 uker og forsvinner vanligvis innen 14 uker med graviditet.

Morgen kvalme er sjelden seriøst nok til å forårsake skade, selv om noen kvinner lider av en tilstand som kalles preging hyperemese som kan kreve medisinsk behandling.

Det finnes en rekke hjemmemedisiner som du kan prøve å lindre kvalme og oppkast under graviditeten.

Mens kvinner som har morgen kvalme, har vist seg å ha en lavere hastighet på spontan abort, er det mange kvinner med sunne graviditeter som ikke har noen morgenkvalme i det hele tatt.

Hvis du er bekymret for din kvalme (eller på grunn av din mangel), er det alltid en god ide å ringe legen din. Jeg er der for å holde deg og barnet ditt vokser mest trygge og helsemessige!

I mellomtiden, løft føttene dine, ta et dypt pust og nipp en ingefærte. Sykdommen vil ende før du legger merke til det, og du vil være nærmere enn noen gang alle sammen med din nye lille!