Når det er den beste tiden å kunngjøre graviditet?

Del på Pinterest

Kunngjøre graviditeten din

En av de mest spennende øyeblikkene i svangerskapet er å få den første positive testen. Du vil sannsynligvis ønske å fortelle hele verden du forventer. Men hva er den beste tiden å kunngjøre graviditeten din?

Mange fremtidige foreldre venter til slutten av første kvartal, rundt den trettende uken, for å snakke med venner og familie av deres graviditet. En rekke faktorer påvirker grunnen til at folk venter til nå for å dele nyheter.

Imidlertid bør den viktigste delen av din beslutning rotere rundt hva som gjør at du føler deg rolig. Fortsett å lese for å lære mer om hva du skal vurdere før du bestemmer deg for å kunngjøre graviditeten din.

Risikoen for spontan abort

Første kvartal er et ekstraordinært utviklingsmomentet og forandrer seg for deg og din baby. Med all denne endringen kommer noen risiko for at graviditeten kanskje ikke fullfører.

Mellom 10 og 25 prosent av kjente graviditeter ende opp i spontan abort, og omtrent 80 prosent av disse abortene forekommer i første kvartal.

De fleste aborter er forårsaket av faktorer utenfor en mors kontroll. Av halv De er forårsaket av kromosomale anomalier. Dette betyr at barnet ikke utvikler seg riktig.

Andre årsaker til spontan abort i første kvartal inkluderer:

 • Sykdom i moren
 • Defekt av lutealfasen (problem med en kvinnes månedlige syklus)
 • hormonelle ubalanser
 • Adherences (stoff ligner på et arr) i # 8217; livmor

L’alder er en annen faktor som påvirker spontan abort. her er filen Risiko for spontan abort For alder:

 • Kvinner i alderen 35 eller mindre enn 35 år: 15%
 • Kvinner i alderen 35 og 45 år: fra 20 til 35 prosent
 • Kvinner i alderen 45 opp: 50%

Hvis et utviklende barn lever opptil 7 uker med hjerterytme, faller risikoen for spontan abort til 10%. I disse ukene når risikoen er høyere, kan du ikke engang vite hvordan du skal være gravid, med mindre du gjorde en tidlig test. Etter en uke 12, faller risikoen for spontan abort til 5% for resten av graviditeten.

Gi denne statistikken, det er forståelig at mange foreldre forventer før risikoen for spontan abort reduseres før de annonserer. De fleste kvinner vil ikke fortelle folk de triste nyhetene om abort umiddelbart etter å ha annonsert graviditet.

Det første prenatalbesøket

En annen grunn til at par venter til slutten av første kvartal for å dele har å gjøre med prenatale kontroller. Din første avtale kan være rundt’åttende uke med graviditet, eller til og med senere.

Under det første besøket vil leverandøren teste for å bekrefte graviditeten, anslå utløpsdatoen, utfør en screening for infeksjoner og bestemme den generelle helsen til deg og ditt barn.

For noen par, høre det hjerteslag for første gang eller ha en ultralyd til i dag, er graviditeten beroligende før du annonserer den til alle.

Tap av tilbakevendende graviditet

Hvis du har hatt et tidligere tap, kan risikoen for å ha en annen spontan abort være litt høyere, avhengig av helsehistorikken din.

Denne nyheten kan være skremmende, spesielt i tilfelle en gjentakende abort (RPL). Legen din vil trolig undersøke deg, bestille blodprøver og vil gjøre andre tester for å bestemme årsaken til tapene dine.

Den gode nyheten er at med den rette behandlingen kan sjansene dine for å utføre et barn øke. Men du kan føle deg mer komfortabel å vente til etter denne behandlingen for å kunngjøre all din graviditet.

Pro Dell’Vent til å kunngjøre graviditeten din

Hvis du hadde problemer med å tenke, hadde du en tidligere graviditetsavbrudd, eller du hadde et dødt foster, du vil kanskje vente mer enn 12 uker for å dele nyheten om graviditeten din. Det går også bra å dele senere enn den tradisjonelle avbrudd i første kvartal. Det avhenger helt av deg og fra det du føler er bedre.

Selv om tapet i andre og tredje kvartal er sjeldent, kan par føles følsomme eller bekymret for at noe skjer.

I disse tilfellene kan du velge å dele nyheter om følgende:

Noen ganger kan det være nyttig å la en intim venn vite eller et familiemedlem, spesielt hvis du føler deg engstelig.

Hvis du ikke føler deg rolig igjen i å dele nyheter, kan legen din være i stand til å lede deg til en terapeut eller en støttegruppe der du kan uttrykke dine følelser i et trygt rom.

A’Det andre alternativet søker forum online med kvinner som har opplevd lignende situasjoner. Eksempler på nettstøtte grupper inkluderer:

Pro venter

 • Risikoen for spontan abort reduseres vanligvis etter første kvartal.
 • Du kan føle deg mer komfortabel etter å ha gjort en ultralyd, hørte barnets hjerteslag eller nådde en milepæl av graviditet.
 • C’er anonymiteten for deg og din partner.
 • Jeg mot å vente på å dele nyheten

  Hvis du foretrekker å ha et støttetettverk på plass uavhengig av’utfallet av graviditeten din, vær så snill å umiddelbart dele nyhetene.

  Første kvartal kan være vanskelig for noen kvinner på grunn av tretthet, kvalme, oppkast og andre ubehagelige symptomer. La noen nøkkel folk vite kan bidra til å lindre belastningen. Og hvis du er ferdig for å avbryte, kan du ikke møte det alene.

  Du kan også umiddelbart informere arbeidsgiveren din om graviditeten din hvis arbeidet ditt krever at du utfører en fysisk jobb som kan være farlig. Disse risikoene kan omfatte:

  Ditt arbeid kan kreve disse aktivitetene. Dataene er ikke konkrete for at disse aktivitetene fører direkte til den spontane abortet, men det er fortsatt verdt å vurdere i det generelle rammeverket. Snakk med legen din Anbefalinger for løfting Under graviditeten for flere detaljer.

  Ved venter

 • Første kvartal kan være vanskelig uten støtte.
 • Du kan bli utsatt for risiko på arbeidsplassen hvis du ikke forteller din arbeidsgiver.
 • Venner og familie kan oppdage det fra andre kilder i stedet for å fortelle ham direkte.
 • Kunngjøring til ulike grupper

  Det kan være fornuftig å kunngjøre graviditeten din til forskjellige grupper på forskjellige øyeblikk. Du kan først si til noen nære slektninger og deretter til noen venner før du annonserer det på sosiale medier eller forteller dine kolleger.

  For familien

  Vurdere l’ide å si bare til familien din til å starte. Din graviditet vil være viktige nyheter for foreldrene dine, spesielt hvis dette er deres første barnebarn. Du kan tenke på en kreativ måte å fortelle din mor, din far og dine brødre, slik at du kan være der for å se dem i den første personen.

  Hvis du velger å kunngjøre bare din familie alle’begynnelsen av graviditet, vil du få mange til å feire med, men du trenger ikke å forklare ting igjen og igjen hvis noe går galt.

  Venner

  Mest sannsynlig vil du ønske å si det først til de mest kjære vennene dine. Så når du føler deg rolig, kan du forstørre gruppen eller gjøre en offisiell kunngjøring om sosiale medier. Men vet at nyheten kan unnslippe selv alle «8217; venn eller den mest forsettlige relative.

  Sosialt nettverk er trolig den enkleste måten å spre nyheten til venner og familie som bor bort. Publisering på nettet A’bilde av din ultralyd du kan få nyhetene på et øyeblikk.

  Arbeidsgiver

  Før eller senere må du fortelle din arbeidsgiver, spesielt hvis du skal ta en foreldreorlov eller en pause fra jobb. Som nevnt ovenfor, er det en god ide å si umiddelbart til arbeidsplassen din hvis arbeidet ditt innebærer et fysisk arbeid som kan være farlig.

  Når arbeidsgiveren din er klar over graviditeten din, er du beskyttet mot diskriminering i henhold til Diskriminering Graviditetsloven 1978. Din arbeidsgiver er pålagt å gi deg rimelig innkvartering hvis du ikke klarer å gjøre arbeidsaktivitetene dine trygt under graviditeten.

  Hvis arbeidet ditt ikke inkluderer fysisk arbeid, kan du vente til du føler deg komfortabel med å gjøre det kjent. Pass på at du bare gir din arbeidsgiver en rimelig tid til å gjøre deg klar for ditt opphold.

  Sannsynligvis vil du si det først til din direkte leder, slik at du to kan planlegge sammen for å fortelle andre som du jobber med. Det er fint å spørre din overlegen å holde denne informasjonen reservert til du er klar til å fortelle andre.

  Hvis du ikke vil umiddelbart informere din egen overordnede, er du velkommen til å møte bedriftens personalsavdeling for å diskutere alternativene dine. Gjør deg klar til å diskutere deres bekymringer om hvordan graviditeten din vil påvirke arbeidet ditt.

  Å være profesjonell og forberedt, vil bidra til å forsikre arbeidsplassen din på din forpliktelse til å gjøre denne gradvis overgangen.

  Hva skal gjøres?

  Til slutt, valget om når du skal dele graviditeten din, avhenger helt av deg. Du kan umiddelbart fortelle venner og slektninger eller vente å lære mer om helsen din og barnet ditt.

  For å hjelpe deg med å ta din beslutning, kan du stille deg disse spørsmålene:

  L & # 8217;

  L’Start av graviditet kan være både spennende og skummelt. Prøv å slappe av og nyte reisen.

  Mange kvinner velger å kunngjøre graviditeten på slutten av første kvartal fordi risikoen for abort er sterkt redusert og deres & # 8220; bump & # 8221; Graviditeten kan ikke være lettere å skjule. Selvfølgelig er kunngjøringen på 12 ukers utløp ikke obligatorisk, og valget er helt til deg.

  At du sier det eller ikke til hele verden, sørg for at du forteller legen din hvis du er gravid eller du prøver å bli gravid. Setter en prenatal avtale, ta vitaminer og hold gode å spise og treningsvaner.

  Prøv å ta vare på deg selv og ditt fremtidige barn. Uansett når jeg deler nyheten, vil det definitivt være en grunn til å feire.

  Del på Pinterest