Normale dimensjoner av leveren og helsen

Leveren er den større og tyngre kroppen større kropp. Det tjener mange viktige formål, inkludert regulering av nivåene av kjemikalier i blodet, produksjonen av galle for å fordøye fett og produksjon av kolesterol, blodplasmaproteiner og immunfaktorer.

Hos voksne veier leveren litt over 3 pund.

Med l’Advance Dell’alder, leverstørrelse varierer og noen helsemessige forhold kan forstørre det.

Normale dimensjoner av leveren for alder

Menn har en tendens til å ha en større lever enn kvinner. Dette er vanligvis fordi menns kropper pleier å være større. Mens leverens dimensjoner kan variere litt, er det noen studier på gjennomsnittlig leverstørrelse etter alder.

En av disse studiene ble publisert i magasinet Indian Pediatrics. Forskere utførte ultralydsevalueringen av 597 sunne barn i alderen 1 og 12 år.

Følgende er resultatene av studien som måler den gjennomsnittlige lengden på leveren for gutter:

Alderlengden på leveren (gutter) fra 1 til 3 måneder 2.6 cm (6.5 inches) fra 3 til 6 måneder 2.8 cm (7.1 tommer) fra 6 til 12 måneder 3.0 cm (7.5 inches) fra 1 til 2 år 3.4 tommer (8.6 cm) fra 2 til 4 år 3.5 cm (9.0 tommer) fra 4 til 6 år 4.1 cm (10.3 tommer) fra 6 til 8 år 4.3 cm (10.8 tommer) fra 8 til 10 år 4.7 cm (11.9 tommer) fra 10 til 12 år 5.0 tommer (12.6 cm)

Følgende er resultatene for lengden på leveren i jentene:

Alder Liver Lengde (Girls) fra 1 til 3 måneder 2.4 cm (6.2 tommer) fra 3 til 6 måneder 2.8 cm (7.2 tommer) fra 6 til 12 måneder 3.1 cm (7.9 tommer) fra 1 til 2 år (3.3 inches) 8.5 cm) fra 2 til 4 år 3.5 cm (8.9 tommer) fra 4 til 6 år 3.9 cm (9.8 tommer) fra 6 til 8 år 4.3 cm (10.9 tommer) fra 8 til 10 år 4.6 cm (11.7 tommer) fra 10 til 12 år 4.8 tommer (12.3 cm)

Leverstørrelser kan variere avhengig av sex, ALLE’Body Mass Index, ALL’Høyde, til mengden alkohol som forbrukes og til mange andre faktorer.

Et gammelt studio publisert på Journal of Ultrasound i medisin Han målte den gjennomsnittlige diameteren av leveren på over 2,080 mannlige og kvinnelige deltakere mellom 18 og 88 år på den gjennomsnittlige linjen, som er en imaginær linje som beveger seg langs kroppen din fra midten av kragebenet.

Resultatene av studien har oppdaget følgende:

Alder medium leverdiameter fra 18 til 25 år 5.4 cm (13.6 tommer) fra 26 til 35 år 5.4 cm (13.7 tommer) fra 36 til 45 år 5.5 cm (14.0 tommer) fra 46 til 55 år 5.6 cm (14.2 tommer) fra 56 til 65 år 5.7 cm (14.4 tommer) mer enn 66 år 5.6 cm (14.1 tommer)

Studien representerer en av de største populasjonene som er utformet med hensyn til den gjennomsnittlige lengden på leveren og konkluderte med at gjennomsnittlig leverstørrelse hos voksne var 5.5 inches (tommer) eller 14 centimeter (cm).

Hvordan leverstørrelsen måles?

Legene bruker bildestudier for å estimere leverstørrelse. Noen ganger, når leveren er ekstremt forstørret, kan en lege identifisere utvidelsen på en røntgenstråle. Når de vil ha mer presisjon, bruker de vanligvis ultralyd.

L’Ultralyd er en smertefri avbildningsteknikk som bruker lydbølger for å sammenligne faste organer med andre miljøer, for eksempel blod. Siden ultralydene bruker lydbølger, utsetter de ikke en person til stråling, så mange avbildningsteknikker gjør det.

Vanligvis vil en person som er spesialisert seg på ultralyd, kjent som ultralyd eller leverdoktor, utføre ultralydet. Du vil legge deg ned og bruke en spesiell stavenhet for å overføre leverbildene til en ultralydskjerm. Leverstørrelsen måles på skjermen.

Leveren er ikke en proporsjonal kropp. Hans lober har forskjellige størrelser og kan øker større i områder avhengig av hvor ultralydet utfører målinger. Disse forskjellene kan forårsake en viss nøyaktighet av variansen. En lege vil vanligvis sammenligne disse resultatene med andre bildestudioer, som kan inkludere en tac.

Årsaker til en leverforstørrelse

Tilstanden om å ha en forstørret lever heter hepatomegaly. Når leveren forstørrer, forårsaker ikke alltid symptomer. Noen mennesker kan rapportere en følelse av fylde eller abdominaltrykk.

En rekke medisinske forhold kan forårsake leveren utvidelse.

Akutt hepatitt

L’Akutt hepatitt er en’betennelse i leveren forårsaket av en av de fem virusene Dell’hepatitt. Kroppen kan eliminere virus eller en person kan utvikle en kronisk hepatitt, som hepatitt B eller L’hepatitt c.

Biliær atresia

L’biliær atresia er en sjelden tilstand som påvirker størrelsen eller tilstedeværelsen av galle leger. Krever ofte kirurgi for behandling.

Cirrhosis

Cirrhosis kan være et resultat av kronisk alkoholforbruk, Dell’hepatitt eller andre leverrelaterte forhold. Behandlinger for cirrhosis reduserer fremdriften av ekstra arr.

Fett leveren

Fettlever er en tilstand som kan oppstå på grunn av Dell’intens bruk av alkohol eller større vekt. Det kan reverseres i de opprinnelige stadiene med vekttap og # 8217; avbestilling fra # 8217; alkohol.

Smittsom mononukleose

Infeksiøs mononukleose er en viral sykdom forårsaket av Epstein-Barr-viruset. Mange mennesker vil føle seg bedre i 2 uker eller flere måneder.

Leverkreft

Ulike typer kreft kan slå leveren. Behandlinger avhenger av typen kreft, men kan inkludere kirurgi og stråling.

Høyre hjertesvikt

L’Høyre hjertesvikt kan forårsake opphopning av overflødige væsker i leverens blodkar. Behandlinger er vanligvis som mål å redusere væsker og forbedre hjertefunksjonen i denne alvorlige bivirkningen på # 8217; hjerteinsuffisiens.

Videre kan sjeldne sykdommer som Gaucher sykdom, Wilsons sykdom eller Niemann-plukkesykdom forårsake leverenforstørrelse. Behandlinger for disse sykdommene avhenger av tilstanden.

Hvis du har en leverforstørrelse, vil legen din trolig vurdere de generelle symptomene, medisinsk historie og bildebehandling og blodanalyse før du gjør en diagnose.

Øv en god helse i leveren

Fordi leveren din er så viktig for helsen din, bør du gjøre følgende for å holde det i god helse:

  • Hold en sunn vekt for deg. Å ha mer vekt kan føre til en tilstand som kalles alkoholfri hepatisk steatose.
  • Tren i minst 30 minutter om dagen. L’Øvelse bidrar til å brenne overflødig fett for å få energi. Dette reduserer også sannsynligheten for at du har en fettfri leversykdom. Selv om du tror at du ikke har 30 minutter å tape, prøv å dele # 8217; trening i to økter i 15 minutter eller tre økter fra 10 minutter.
  • Ikke røyking. Røyking inneholder toksiner som kan skade leverceller og de fleste andre kroppsceller. Slutte å røyke kan være svært vanskelig, men en lege kan hjelpe deg med å lage en plan som passer for deg.
  • Begrenser alkoholforbruket. Hvis du drikker, en drink om dagen for kvinner og ikke mer enn to drinker per dag for menn, er et moderat og lever-gunstig beløp. Hvis du allerede har en tilstand som påvirker leverfunksjonaliteten, kan en lege foreslå at du ikke drikker i det hele tatt.
  • Unngå toksiner. Kjemikalier som rengjøringsprodukter, aerosoler, insektmidler og tilsetningsstoffer inneholder alle toksiner som kan skade leveren. Vedta tilstrekkelige sikkerhetsregler, for eksempel å ha på seg en maske og hansker, og bruk dem i et ventilert område.
  • Beskytte mot l’hepatitt. L’hepatitt B og C er to former for leversykdom som kan forårsake kronisk skade. Vanligvis blir de passert seksuelt eller fra deling av nåler med en person som har disse forholdene.
  • Ikke bland narkotika og alkohol. Leveren filtrerer mange stoffer, samt L’alkohol. Kombinasjonen av de to kan ta for mye etterspørsel i leveren og forårsake skade. Hvis du tar mange stoffer, inkludert kosttilskudd, er det en god ide å gjennomgå L’listen med en lege for å sikre at du ikke overdriver.
  • Vaksinere. Vaksiner for L’Hepatitt B er tilgjengelige. De kan bidra til å beskytte deg og leveren din.

Hvis du har andre spørsmål om hvordan du holder leveren din sunn, snakk med en lege.

Ta bort

Lever er et viktig organ som vokser med alderen i alderen. Hvis leveren er forstørret, kan en lege utføre ulike bildestudier og andre tester for å bestemme en underliggende årsak. Hvis du føler at symptomene dine er resultatet av en leverforstørrelse, snakker med en lege.