Normal respiratorisk hastighet: for barn og voksne

Åndedrettsfrekvensen, en av de viktigste vitale tegnene på menneskekroppen, er antallet puste per minutt.

De Normal respiratorisk hastighet For voksne er det 12 til 16 puste per minutt. Den normale respiratoriske frekvensen av barn varierer i henhold til alderen på # 8217;.

I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan man måler respiratorisk frekvens, de faktorene som påvirker respiratorisk frekvens og når du skal se en lege hvis du er bekymret for respirasjonsfrekvensen din.

Normal rate hos voksne

En normal respiratorisk hastighet hos voksne er ca 12-16 puste per minutt. Åndedrettsfrekvens er en viktig del av dine vitale tegn. Kan potensielt indikere en annen alvorlig tilstand, Som l’hjertestans.

Hvis respirasjonsfrekvensen er mindre enn normalt, kan den indikere dysfunksjon i sentralnervesystemet. Hvis respirasjonsraten din er høyere enn normalt, kan det indikere en annen underliggende tilstand.

Noen variasjoner i respiratorisk frekvens oppstår naturlig med alderen Dell ‘# 8217;. Aldring, blir vi mer utsatt for sykdommer og dysfunksjoner D’organ. Noen organer er nært knyttet til respirasjonshelsen din og kan endre respirasjonsfrekvensen.

Normal rate hos barn

Normal respiratorisk hastighet for barn varierer basert på en alder av # 8217;.

Alder (i pusten per minutt) babyer (fra fødsel til 1 år) fra 30 til 60 barn (fra 1 til 3 år) fra 24 til 40 førskolebarn (fra 3 til 6 år) fra 22 til 34 schoolgirls (fra 6 til 12 år) fra 18 til 30 tenåringer (fra 12 til 18 år) fra 12 til 16

Slik måler du respiratorisk hastighet

Din respiratoriske hastighet kan måles i tre enkle trinn.

 • Sett en timer i 1 minutt.
 • Du bør være i ro, sitte eller ligge ned. Unngå anstrengende aktiviteter på forhånd.
 • Start timeren og måle mengden puste som er gjort i 1 minutt. Dette kan gjøres ved å telle hvor mange ganger brystet står opp.
 • De vanligste faktorene som kan påvirke den målte respiratoriske frekvensen inkluderer:

  • følelsesmessig tilstand
  • fysisk form
  • Intern temperatur
  • Sykdom og tilstand av helse

  Hvilken størrelse?

  Åndedrett er den metabolske prosessen med oksygen og frigjøring av karbondioksid. Den styres av et kalt kroppssystem respiratorisk stasjon. L’respiratorisk impuls er delt inn i tre systemer: neural sentral kontroll, sensorisk inngang og muskel effekt.

  Det neurale senterkontrollsystemet setter ventilasjonshastigheten og sugevolumet i luften;. Det sensoriske systemet gjør det mulig for sentralnervesystemet å vite hvor mye volum og i hvilken fart puste. Muskelsystemet beveger lungene basert på signalinnganger.

  Disse systemene jobber sammen for å skape en prosess som utveksler to typer luft.

  Når vi puster ut, slipper vi lav oksygenluft og høy karbondioksid. Når vi inhire, ønsker vi å høyt oksygeninnhold og lavt karbondioksid. Utvekslingen av disse elementene er viktig for videreføring av cellulære metabolske prosesser.

  L’respiratorisk impuls er nært knyttet til sentralnervesystemet. Når sentralnervesystemet er endret eller skadet, kan det påvirke respiratorisk frekvens.

  For eksempel, et slag som forårsaker skade på hjernebutikken, kan påvirke pusten. Narkotika, som opioider, kan også presse sentralnervesystemet og påvirke pusten.

  Det er andre faktorer utenfor disse som kan påvirke luftveiene, som vi undersøker nedenfor.

  Hva kan forårsake redusert hastighet?

  alkohol

  L’Alkohol er en depressiv som påvirker sentralnervesystemet. Effektene av # 8217; alkohol fortsetter å øke når du forbruker. Om XNUMX-XNUMX-alkoholdeler er tilstrekkelig til å ha en negativ innvirkning på funksjonen til sentralnervesystemet.

  Narkotika

  Narkotika kan ha en viktig innflytelse på sentralnervesystemet. Noen stoffer kan fungere som depressive, mens andre fungerer som stimulanter. Effektene kan ses på systemnivået, fra blodtrykk til luftveiene.

  Marihuana, hallucinogener og opioider er alle kjent for å påvirke luftveiene. Død Overdose fra opioider, som hevder mer enn 130 liv hver dag i USA, de er ofte forårsaket av endret eller dysfunksjonell pust.

  Metabolske problemer

  L’hypothyroidism er forårsaket av en ipoaktiv skjoldbruskkjertel. L’skjoldbruskhormon spiller en viktig rolle i mange kroppsprosesser, inkludert puste.

  L’hypothyroidisme kan svekke musklene i lungene, noe som gjør pusten vanskeligere. Dette kan redusere normal respiratorisk hastighet.

  Hjerneskade eller slag

  I henhold til senteret for forebygging og sykdomskontroll, slag Han er ansvarlig for døden av 140.000 amerikanere hvert år. En av Vanlige komplikasjoner av slag er en dysfunksjon i luftveiene.

  Endringene i respirasjonsfrekvensen kan være fra mild til alvorlig, avhengig av Stroke. Små respiratoriske endringer kan føre til søvnforstyrrelser, for eksempel nattapné. De viktigste respirasjonsforstyrrelsene kan føre til mer alvorlige komplikasjoner, for eksempel behovet for et pustepunkt.

  Nattlig apné

  L’Nattapné er en tilstand der respirasjonsrytmen din avbrytes under søvn. L’obstruktiv natt apné og den sentrale natt apné er de to hovedtyper av denne tilstanden.

  Sentral søvnapné oppstår når området i sentralnervesystemet som styrer pusten, sender ikke de riktige signalene under søvn. Dette kan skyldes underliggende faktorer, som slag, hjerteinsuffisiens eller noen rusmidler.

  Hva kan forårsake en rask hastighet?

  Feber

  Feber er en av de normale reaksjonene som kroppen opplever når du kjemper med en infeksjon på 8217. Det er mange tegn og symptomer på feber, inkludert varm hud, svette og kulderystelser. Feber kan forårsake en økning i respiratorisk frekvens mens kroppen prøver å kjøle seg ned.

  Dehydrering

  Dehydrering oppstår når kroppen ikke tar nok vann for å tilfredsstille sine behov.

  Når du er dehydrert, blir reduksjonen i væskenivåene lav nok til å endre elektrolytternivåene dine. Dette kan påvirke utveksling av viktige gasser i lungene, noe som medfører en økning i respiratorisk frekvens.

  Astma

  L’astma er en tilstand som er preget av smale luftveier, betent og full av slim. Med astma er det øyeblikk når det blir vanskelig å få nok luft i lungene.

  Videre kan overflødig slim blokkere luftveiene. Dette kan føre til mindre tilgang til oksygen i # 8217; luft. Dette kan forårsake Økt pusting Mens kroppen prøver å kompensere for mangelen på reservedeler D & # 8217;.

  KOL og andre lungeforhold

  Kronisk obstruktiv bronkopneumopati, eller KOL, er et sett av forhold som er karakterisert ved langvarig lungeskade. Følgende forhold faller innenfor # 8217; KOL-paraplyen:

  • Emphysema
  • kronisk bronkitt
  • Ildfast astma

  Som l’astma, l’betennelse i lungene belegg med COPD, er vanskelig å få nok oksygen. Når kroppen prøver å øke oksygenforbruket, øker pusten.

  Hjertforhold

  Hjertet er nært knyttet til pusten. Hjertets rolle, som arbeider sammen med lungene, er å sirkulere oksygenert blod til de vitale kroppsorganene.

  Med hjertesykdom forverres hjertefunksjonen og kan ikke pumpe så mye blod. Når dette skjer, mottar kroppen din ikke oksygen som den trenger og puster øker.

  Overdose

  Stimulerende stoffer påvirker noen nevrotransmititor kjemikalier i hjernen. En av disse nevrotransmittere, norepinefrin, spiller en rolle i respiratorisk frekvens. Overdosen av noen stoffer, spesielt stimulerende, kan føre til en økning i respiratorisk frekvens.

  infeksjoner

  Pulmonal infeksjoner kan forårsake betennelse i luftveiene og lungene. Denne betennelsen kan gjøre pusten vanskelig. Når kroppen ikke er i stand til å gjøre lange og dype puster, vil det øke pusten for å kompensere og forbedre oksygeninntaket.

  Angst eller panikkanfall

  Hyperventilasjon Det er et vanlig symptom på angst og panikkanfall. Under et panikkanfall er kampen eller fluktresponsen aktivert. Dette svaret forbereder kroppen A & # 8220; kamp & # 8221; O & # 8220; Fly & # 8221; og hjertefrekvens, blodtrykk og respiratorisk frekvensøkning.

  Transitional Tachypnea (babyer)

  Denne akutte tilstanden oppstår hos nyfødte og er preget av rask pust, noen ganger hektisk.

  Når nyfødte gjør de første pustene, blir væsken som var i lungene utvist. Når barnet ikke helt kan utvise væsken, kan respiratoriske hastigheten øke for å absorbere mer oksygen.

  Transient Tachypnea løser vanligvis innen få dager, men noen ganger krever det ytterligere overvåking til sykehuset etter fødselen.

  Når skal du se en lege

  Hvis respirasjonshastigheten din er lav for lenge, kan det føre til komplikasjoner som et lavt nivå av oksygen i blod, acidose eller respiratorisk svikt. Videre indikerer eller redusert åndedrettsfrekvenser ofte underliggende forhold som må behandles.

  Hvis du eller ditt barn manifesterer følgende symptomer, er det viktig å konsultere en lege:

  • Rask pusting på over 20 puste per minutt hos voksne
  • Sakte pust på mindre enn 12 puste per minutt hos voksne
  • En respiratorisk hastighet som ikke faller i normen hos barn
  • Astma symptomer eller lungeinfeksjon, som hoste, hissing pust og økt slim
  • Symptomer på skjoldbruskkjertelforstyrrelser, som tørr hud, hårforandringer og tretthet

  Hvis du mistenker at endringer i pusten skyldes en overdose eller forgiftning, går du straks til nærmeste beredskapsrom.

  Bunnlinjen

  Den normale respiratoriske frekvensen av voksne går tilbake til # 8217; intervall fra 12 til 16 puste per minutt. For barn vil en normal respiratorisk hastighet avhenge av deres alder.

  Hvis du er redd for at pusten din ikke er normal, gå til legen din. Kan diagnostisere enhver annen tilstand og forårsaker underliggende.