Noothed Heel: Årsaker, behandling og relaterte forhold

Beskrivelse

Det er mange grunner til at hælen kunne føle seg ufølsom. De fleste er vanlige både hos voksne og barn, som å sitte for lenge med krysset ben eller slitasje sko for stramt. Noen årsaker kan være mer alvorlige, som diabetes.

Hvis du har mistet følsomheten til foten, kan du kanskje ikke høre noe hvis den ufølsomme hælen blir rørt litt. Du kan ikke engang føle temperaturendringer eller ha problemer med å holde balansen mens du går. Andre symptomer på en ufølsom hæl inkluderer:

 • Følelse av pinner og nåler
 • prikking
 • svakhet

Noen ganger kan smerte, brennende og hevelse følge nummen, avhengig av hva årsaken. Hvis du har alvorlige symptomer med nummenhet, kontakt lege umiddelbart fordi kombinasjonen av symptomer kan indikere et slag.

Årsaker til nummen hæl

En ufølsom hæl er mer vanlig forårsaket av en blodstrømskonstruksjon eller skade på nerver, kalt perifer nevropati. Årsakene inkluderer:

Diabetes

Hvem vi er 50 prosent av eldre med diabetes lider av diabetisk nevropati, som er skade på hendene eller føttenees nerver. Mangelen på følsomhet på føttene kan manifestere deg gradvis. Hvis du har diabetes, er det viktig å sjekke føttene dine for symptomer som prikking eller nummenhet. Kontakt legen din dersom du merker endringer.

Alkoholisme

L’Alkoholisme er en vanlig årsak til alkoholholdig nevropati, inkludert foten nummenhet. De kan også være vitaminfeil og andre ernæringsmessige mangler forbundet med alkoholisme bidra neuropati.

Ikke aktiv skjoldbrusk

Dette er kjent som hypothyroidisme. Hvis skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok skjoldbruskhormon, kan det skape en opphopning av væsker over tid. Dette gir press på nerver, som kan forårsake nummenhet.

Knust nerve i nedre deldelen

En lumbal nerve som overfører signaler mellom hjernen og beinet kan vende seg vondt når den klemmes, forårsaker nummenhet til beinet og til foten.

Skiveprolaps

Hvis den ytre delen av en plate på baksiden (også kjent som en gledet disk) bryter eller separeres, kan utøve trykk på en tilstøtende nerve. Dette kan føre til nummenhet av benet og foten.

Ischias

Når en spinal nerverot i nedre rygg er komprimert eller såret, kan det forårsake nummenhet til benet og foten.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal tunnelen er en smal passasje som går langs den nedre delen av foten, starter fra ankelen. Den tibiale nerveen strømmer ALLE’interiør i tarsal tunnel og kan komprimeres. Dette kan komme fra skade eller hevelse. Et hoved symptom på tarsal tunnel syndrom er holdet eller foten nummenhet.

Vitamin B-12-mangel

Lavt nivå av vitamin B-12 er vanlige, spesielt hos eldre mennesker. Nummenhet og prikking ved foten er en av symptomene. Lave nivåer av vitaminer B-1, B-6 og og kan også forårsake perifert og nummen foredåret neuropati.

Mineralske mangler

Unormal magnesium, kalium, sink og kobbernivåer kan føre til perifer neuropati, inkludert fot nummenhet.

Komprimert eller fanget nerve

Dette kan spesielt forekomme benene på bena og føttene på grunn av skade. Gjentatt stress over tid kan også begrense en nerve, da musklene og omkringliggende vev er betent. Hvis årsaken er en skade, kan du ha hevelse eller blåmerker selv ved foten.

Uegnet sko

Smale sko som krymper føttene kan skape parestesi (en følelse av prikking) eller midlertidig nummenhet.

Gastrisk bypass kirurgi

Det er beregnet 50 prosent av folk som har en gastrisk bypassintervensjon utvikler mangler av vitaminer og mineraler som kan føre til perifer nevropati og nummenhet.

infeksjoner

Virale og bakterielle infeksjoner, inkludert Lyme Disease, HIV, HIV, Hepatitt C og L’Herpes Zoster, kan forårsake perifer og nummenhet av foten.

Ulike sykdommer

Disse inkluderer nyresykdommer, leversykdom og autoimmune sykdommer som lupus og # 8217; reumatoid artritt.

Gift og kjemoterapi

Tungmetaller og narkotika som brukes til kreftbehandling kan forårsake perifer nevropati.

Innsnevring av blodstrømmen

Når hælen og foten ikke mottar nok næringsrik og oksygen på grunn av innsnevring av blodstrømmen, kan hælen eller foten bli ufølsom. Din blodstrøm kan begrenses av:

 • aterosklerose
 • Fryser på ultra-kalde temperaturer
 • Forstyrrelse av perifere arterier (krymping av blodkar)
 • Dyp venøs trombose (blodpropp)
 • Raynaud fenomen (tilstand som slår blodkar)

Thatched hæl under graviditet

Graviditet perifer neuropati kan utlede fra kompresjonen av nerven relatert til endringer i kroppen. Neuropati er felles Under graviditeten.

Tarsal Tunnel Syndrome forårsaker nummenhet av hælen i gravide, som skjer i andre mennesker. Symptomer som regel Avklare etter barnets fødsel. De fleste nevropatier under graviditet er reversible.

Noen nerve lesjoner oppstår under arbeid, spesielt et langvarig arbeidskraft, når en lokal (epidural) anestetisk brukes. Dette er veldig sjeldent. EN 2015 Studio Rapportert at på 2,615 kvinner mottok epiduralbedøvelsen under fødselen, hadde bare en ufølsomme hæler etter fødsel.

Diagnose av nummen hæl

Legen din vil undersøke føttene dine og stille deg spørsmål om din medisinske historie. De vil vite om du har en historie om diabetes eller hvis du drikker mye alkohol. Legen spør også spesifikke spørsmål på nummenhet, for eksempel:

 • Når torporet startes
 • Hvis det er på en fot eller begge føttene
 • om det er konstant eller intermittent
 • Hvis det er andre symptomer
 • Hvis noe, lindrer nummenheten

Legen din kan bestille tester. Disse kan inkludere:

 • En magnetisk resonans for å undersøke ryggraden
 • En røntgenstråle for å sjekke om en brudd
 • En elektromyograf (EMG) for å se hvordan føttene reagerer på elektrisk stimulering
 • Studier på nerveens oppførsel
 • Blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av blodsukker og sykdomsindikatorer

Ikke-halset behandling av hælen

Din behandling vil avhenge av diagnosen. Hvis nummenheten er forårsaket av en skade, en sykdom eller ernæringsmessig mangel, vil legen definere en behandlingsplan for å håndtere den underliggende årsaken til nummenheten;.

Legen kan foreslå en fysioterapi for å hjelpe deg med å tilpasse seg å gå og stå med ufølsomme hæler og for å forbedre balansen din. De kan også gi råd til øvelser for å øke sirkulasjonen i føttene.

Når det gjelder sterk smerte og nummenhet av hælen, kan legen anbefale benk-top-stoffer som paracetamol (Tylenol) eller L’ibuprofen (Advil) eller reseptbelagte legemidler.

Her er noen andre behandlingsalternativer for smerten du kan prøve:

 • akupunktur
 • massasje
 • meditasjon

Når skal du se etter en lege

Kontakt lege så snart som mulig hvis L’Totorpidation av hælen følger en skade eller hvis du har alvorlige symptomer sammen med nummenhet, som kan indikere et slag.

Hvis du allerede er nøye for diabetes eller alkoholavhengighet eller en annen risikofaktor, kontakt legen så snart du husker nummen i hælen.