Nomophobia: Frykt for å være uten at telefonen skal stresse?

Del på Pinterest

Du har problemer med å senke smarttelefonen din, eller du føler deg engstelig når du vet at du vil miste tjenesten i noen timer? Tanken om å være uten telefon forårsaker angst?

I dette tilfellet kan du ha nomophobi, en ekstrem frykt for ikke å ha telefonen din eller ikke i stand til å bruke den.

De fleste av oss er avhengige av enhetene dine for informasjon og tilkobling, så det er normalt å bekymre seg for å miste dem. Plutselig ikke å kunne finne telefonen, sannsynligvis øker bekymringene om hvordan du skal håndtere tapet av bilder, kontakter og annen informasjon.

Men nomophobia, forkortet av & # 8220; ingen fobi i mobiltelefonen og beskriver frykten for at du ikke har telefonen som er så vedvarende og seriøs å påvirke hverdagen.

Resultatene av flere studier tyder på fobi Det blir stadig mer utbredt. Sekund Forskning 2019, Nesten 53% av britene som eide en telefon i 2008 følte seg engstelig da han ikke hadde telefonen, hadde han lavt batteri eller hadde ingen tjeneste.

TIL 2017 Studio Ser på 145 første års medisinstudenter i India funnet bevis som tyder på at 17.9% av deltakerne hadde en liten nomophobi. For 60% av deltakerne var symptomene på nomophobi moderat og for 22.1% symptomene var alvorlige.

Ingen vitenskapelig studie rapporterte amerikansk statistikk. Noen eksperter tyder på at disse tallene kan være høyere, spesielt blant ungdommer.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomene og årsakene til nomophobi, hvordan diagnostiseres og om hvordan du får hjelp.

Hva er symptomene?

Nomophobia er ikke oppført i # 8217; siste utgave av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5). Psykiske helseeksperter har ennå ikke bestemt formelle diagnostiske kriterier for denne tilstanden.

Imidlertid er det generelt akseptert at nomophobi representerer en bekymring for mental helse. Noen eksperter Jeg foreslo selv Nomophobi representerer en type avhengighet av telefonen eller avhengighet.

Fobiene er en type angst. Provosere en betydelig respons av frykt når du tenker på hva du er redd, ofte forårsaker følelsesmessige og fysiske symptomer.

Hvis du har nomophobi eller noe annet fobi, Du kan gjenkjenne at frykten din er ekstrem. Til tross for denne bevisstheten, kan du ha problemer med å møte eller administrere reaksjonene det forårsaker.

For å unngå følelser av angst, kan du gjøre alt for å holde telefonen nærbilde og sørge for at du kan bruke den. Disse oppføringene kan foreslå avhengighet av telefonen din. For eksempel kan du:

 • Ta det til sengs, på badet, selv dusjen
 • Kontroller det hele tiden, til og med flere ganger i A’nå, for å sikre at du jobber og ikke har mistet et varsel
 • Tilbring flere timer om dagen med telefonen
 • Føl deg maktesløs uten telefonen
 • Pass på at du kan se det hver gang det ikke er i hånden eller i lommen

Hva forårsaker denne fobien?

Nomophobia regnes som en moderne fobi. Med andre ord, mest sannsynlig kommer fra en større avhengighet av teknologi og bekymringer for hva det kan skje hvis du plutselig ikke kunne få tilgang til den nødvendige informasjonen.

Eksisterende informasjon På nomophobi antyder det som forekommer oftere hos ungdom og unge voksne.

Eksperter har ennå ikke oppdaget en bestemt årsak til nomophobi. Heller, de tror at flere faktorer kan bidra.

Frykten for Isolasjon kan forståelig nå en rolle i utviklingen av nomophobi. Hvis telefonen din fungerer som en hovedmetode for å kontakte folkene du bryr deg om, vil du mest sannsynlig føle deg akkurat nok uten det.

Ikke ønsker å prøve dette ensomhet kan få deg til å holde telefonen alltid lukke.

A’Andre årsak kan være frykten for ikke å bli nådd. Vi holder alle våre lukkede telefoner hvis vi venter på en melding eller et viktig anrop. Dette kan bli en’vanskelig å bryte vane.

Fobias utvikler seg ikke alltid som svar på en negativ erfaring på en negativ opplevelse, men noen ganger skjer dette. For eksempel, hvis tapet av telefonen i det siste forårsaket deg ubehagelige eller betydelige problemer, kan du bekymre deg for at dette skjer igjen.

Din risiko for å utvikle nomofoti kan øke hvis du har et smalt familiemedlem som har en fobi eller en annen slags angst.

Lever med angst generelt kan også øke risikoen for å utvikle en fobi.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis du gjenkjenner deg selv noen tegn på nomophobi, kan det være nyttig å snakke med en terapeut.

L’Hyppig bruk av telefonen eller bekymringen for ikke å få telefonen betyr ikke at du har nomophobi. Men det er en god ide å snakke med noen hvis du har symptomer i seks måneder eller mer, spesielt hvis disse symptomene:

 • de er hyppige og fortsetter hele dagen
 • skade arbeidet ditt eller relasjoner
 • gjør det vanskelig å sove tilstrekkelig
 • Forårsake problemer i daglige aktiviteter
 • Har en negativ innvirkning på helse eller livskvalitet

Det er fortsatt ingen offisiell diagnose for nomophobi, men kvalifiserte psykiske helsepersonell kan gjenkjenne tegn på fobi og angst og hjelpe deg med å lære å håndtere produktivt symptomer for å overvinne deres effekter.

En doktorgradsstudent og en lektor ved Iowa State University arbeidet for å utvikle en undersøkelse som kan bidra til å identifisere nomophobi. De gjennomførte da en Studio 2015 som undersøkte 301 universitetsstudenter for å teste dette spørreskjemaet og utforske nomfobi og dets effekter.

Resultatene av studien antyder at de 20 uttalelsene i undersøkelsen kan bidra til pålidelig å bestemme ulike grader av nomophobi. Relaterte søk kan hjelpe eksperter til å arbeide for å utvikle spesifikke diagnostiske kriterier.

Hvordan en fobi behandles?

En terapeut vil trolig anbefale en behandling hvis du føler et betydelig ubehag, eller du har problemer med å håndtere ditt daglige liv.

Terapi kan vanligvis hjelpe deg med å møte symptomene på nomophobi. Din terapeut kan gi deg råd om en atferdskognitiv terapi eller en terapi av & # 8217;.

Kognitiv atferdsterapi

Kognitiv atferdsterapi (CBT) kan hjelpe deg med å lære å håndtere de negative tankene og følelsene som dukker opp når du tror du ikke har telefonen din.

Tanken & # 8220; Hvis jeg mister telefonen, vil jeg ikke lenger kunne snakke med vennene mine & # 8221; kan få deg til å føle deg engstelig og syk. Men CBT kan hjelpe deg med å lære å logisk utfordre denne tanken.

For eksempel kan du si: «Sikkerhetskopien av mine kontakter er sikkerhetskopiert og vil gjerne ha en ny telefon. De første dagene ville vært vanskelig, men det ville ikke være verdens ende & # 8220;.

Terapi dell’eksponering

Behandlingen av’eksponering hjelper deg med å lære å møte din frykt gjennom den gradvise eksponeringen for den.

Hvis du lider av nomophobi, vil du sakte opplyste alle’Erfaring ikke å ha telefonen din. Alle’Start kan virke skummelt, spesielt hvis du trenger telefonen din for å holde kontakten med dine kjære.

Men målet med eksponeringsbehandling er ikke å unngå å unngå å bruke telefonen, med mindre ditt personlige mål er. I stedet hjelper det deg å lære å møte den ekstreme frykten du føler når du tror du ikke har telefonen din. Administrer denne frykten kan hjelpe deg med å bruke telefonen på sunnere måter.

Dressing

Narkotika kan hjelpe deg med å møte de alvorlige symptomene på nomophobi, men ikke behandle hovedårsaken. Vanligvis er det ikke nyttig å behandle en fobi med narkotika alene.

Avhengig av symptomene, kan en psykiater anbefale å bruke medisiner i kort tid mens du lærer å møte symptomene i terapi. Her er et par eksempler:

 • Beta-blokkere kan bidra til å redusere fobi fysiske symptomer, for eksempel svimmelhet, pustevansker eller akselerert hjerterytme. Du tar vanligvis dem før du står overfor en situasjon som involverer din frykt. For eksempel kan de hjelpe deg hvis du må gå til en ekstern plassering uten telefontjeneste.
 • Benzodiazepiner kan hjelpe deg med å føle deg mindre redd og engstelig når du tror du ikke har telefonen. Kroppen din kan utvikle en avhengighet av dem, slik at legen din generelt vil foreskrive dem bare for kortsiktig bruk.

Selvpleie

Du kan også ta tiltak for å takle nomophobi alene. Prøv følgende:

 • Slå av nattetelefonen for å sove bedre. Hvis du trenger en vekkerklokke for å våkne opp, hold telefonen til en bestemt avstand, ganske langt fra ikke å kunne kontrollere det enkelt om natten.
 • Prøv å forlate telefonen hjemme i korte perioder, for eksempel når du handler, ta middag eller ta en tur.
 • Tilbring en PO & # 8216; av tid hver dag unna all teknologi. Prøv å sitte i stillhet, for å skrive et brev, ta en tur eller utforske et nytt område på det åpne området.

Noen mennesker føler seg så knyttet til sine telefoner fordi de bruker dem til å holde kontakten med venner og kjære. Dette kan gjøre det vanskelig å ta plass fra telefonen, men vurder å gjøre følgende:

 • Oppfordrer venner og kjære til å ha interaksjoner i person, om mulig. Organiser et møte, ta en tur eller organisere en helg.
 • Hvis dine kjære bor i forskjellige byer eller land, kan du prøve å balansere tiden du bruker på telefonen med andre aktiviteter. Legg til side en periode hver dag når du slår av telefonen og fokuserer på qualcos’andre.
 • Prøver å ha flere interaksjoner i person med folk fysisk nær deg. Ha en kort samtale med en kollega, chatte med en klassekamerat eller en nærliggende eller komplimentere med noens klær. Disse forbindelsene kan ikke føre til vennskap, men de kunne.

Folk har forskjellige forholdsstiler med andre. Det er ikke nødvendigvis et problem hvis du har flere problemer med å få venner på nettet.

Men hvis online-interaksjoner og andre telefonbruk påvirker ditt daglige liv og ditt ansvar eller gjør det vanskelig å fullføre de nødvendige aktivitetene, kan du snakke med en psykisk helsepersonell, kan hjelpe deg.

Det er spesielt viktig å motta hjelp hvis du har problemer med å snakke med andre på grunn av effekten av mobbing eller misbruk, eller symptomer på psykiske helseproblemer, som for eksempel Depresjon, sosial angst eller understreke.

En terapeut kan tilby støtte, hjelpe deg med å lære å håndtere disse problemene og veilede deg til andre ressurser, om nødvendig.

Bunnlinjen

Nomophobia kan ikke klassifiseres som en offisiell psykisk helsetilstand. Eksperter er imidlertid enige om at dette problemet med det var teknologisk, både en voksende bekymring som kan påvirke mental helse.

Nomophobia virker mer vanlig hos unge mennesker, selv om mange brukere av telefoner presenterer en viss grad av symptomer.

Hvis du bruker telefonen regelmessig, kan du prøve et kort øyeblikk av panikk når du skjønner at du ikke har det, eller du kan ikke finne det. Dette betyr ikke at du har nomophobi.

Men hvis du bekymrer deg så mye ikke å ha telefonen din eller ikke i stand til å bruke den som du ikke kan konsentrere deg om hva du trenger å gjøre, bør du vurdere å kontakte en terapeut for å be om hjelp.

Nomophobia kan forbedre med behandlingen og endringene i livsstilen.