No BS-guiden for å oppdage din ekte hudtype

Test din type og tilpass hudpleie-rutinen, slik at kamper

Kanskje du kjenner din type når det gjelder din bestilling av kaffe, men du er litt sikker enn hudtypen du har.

Du har tørre kinn som krever en’konstant hydrering? Eller en kombinert situasjon? Uansett hva det er, kan du vite at hudtype kan hjelpe deg med å finne den beste omsorgsrutinen. Og ta vare på huden din med produkter som fungerer med det i stedet for det, det vil hjelpe deg med å markere din mest fantastiske kopp.

3 ufeilbare måter å forstå hudtypen

Vi har noen løsninger for å forstå personligheten til huden din.

Del på Pinterest

1. Ta den daglige testen

& # 8220; Den enkleste måten å bestemme hudtypen er å se hvordan det oppfører seg fra morgen til kveld på en typisk dag og sier stater Melanie Palm, MD, Dermatolog og estetisk kirurg sertifisert av styret.

Resultater (på slutten av dagen) Type hud Facen føles fettete og har et skinnende utseende? Fet hud ditt område t skinner, men resten av ansiktet ditt er for det meste ugjennomsiktig? Blandet skinn har du et minimum av olje, desquamation eller rødhet i det hele tatt? Normal hud huden din er skumlet eller spent? Tørket hud huden din er rødt, pruriginøs eller betent?

Påminnelse: Dehydrert hud er ikke en type, det er en egen tilstand. Du kan ha dehydrert hud som også er fet, blandet eller over alt.

2. Prøv vasketest

En dagstest kan ikke være fornuftig hvis du tar en dusj ved middagstid etter en innendørs sykkeløkt som dreper Quads, eller hvis du er utsatt for irriterende stoffer som vind, dårlig vær eller impetuøs sol i kveldsbevegelsene. Når som helst, kan du prøve denne vurderingen og få lignende resultater.

Vask ansiktet med et mildt vaskemiddel og ikke bruk noe produkt eller sminke. Vent 30 minutter og undersøk hvordan huden din blir hørt.

Prøv denne testen når ansiktet ditt føles relativt rolig, noe som betyr at det ikke er varmt etter et løp eller skarp av en del av fruktsenzymer, eller du føler deg spent etter å ha splittet snøen fra veien.

3. Ta bildet ditt

Din hudlege kan ha noen fotografiske metoder for å hjelpe deg med å evaluere hudens oppførsel, om nødvendig.

; Vaskulære filtre kan tilbakestille fordelingen av overskudd eller usunn blodkar, som indikerer en sensitiv, irritert eller tending til rosacea og # 8221; forklarer Palm. UV-filtre kan demonstrere solskader og pigmentering.& # 8221;

Andre metoder kan fremheve subtile endringer i hudens konsistens eller i størrelsen på porene eller til og med indikere produksjonen av olje.

Din type hud kan endres gjennom årene Graviditet, kosthold, beliggenhet og mange andre faktorer kan endre hudtype. Den beste måten å evaluere huden din er å vite det! Dette betyr å berøre det (med rene hender) og virkelig føle temperatur, konsistens og oppdrift. En liten klemme fra tid til annen kan også hjelpe deg med å evaluere dine hydreringsnivåer.

Når du har forstått din type, legg til omsorgsprodukter eller teknikker til Arsenalen din som hjelper deg med å jobbe med de unike egenskapene til huden din.

Del på Pinterest

Husk at ingen av disse oppføringene er negative eller må endres. Å forstå huden din betyr å gi henne det han trenger, for ikke å bekjempe det.

Sammensetning, støtte og behandlinger for fet hud

Vi har alle naturlige oljer, kalt Sebum, på huden vår. Kommer fra sebaceous kjertlene i våre porer og gir fuktighet. Men alt vi produserer olje i forskjellige mengder og typer.

Selv om oljen beskytter huden vår, noen ganger lider det et dårlig slag. Dette skyldes at et overskudd kan forstå de døde hudcellene og skape en blokkert pore, som fører til en svart flekk eller en kvise. L’andre ofte klaget av fett hud er skinnet.

Den glatte huden er så akkurat nå. Gi en’se på en hvilken som helst sminkehylle, og du vil se alle produktene som er utformet for å få akkurat dette. Men hvis skinnet plager deg, anbefaler Palm å dab med normalt papir. Du trenger ikke å betale for dyre absorberende kort og # 8221; sier.

5 løsninger for fett hud utsalgssteder

 • Prøv en maske på # 8217; bentonitisk leire.
 • Bruk en alger eller saltet vann tonic.
 • Behandler flekkene med en svovelbasert flekkerkorrigering.
 • Anser hudpleie av olje og unngår tørking av produkter.
 • Kontroller tilstedeværelsen av dehydrert hud, da dette kan øke sebumproduksjonen og hindret porene.

Hvis du styrer flekkene med anti-akneprodukter som har en dehydreringseffekt, vil du ha en fuktighetsgivende krem. Aldri vær redd for d ‘& # 8217; fuktighet for å bekjempe peeling og holde huden jevn og myk.

& # 8220; fet hud serveres best med fuktighetsgivende kremer med oljefrie okklusiver, for eksempel Dimethiche & # 8221; sier Fayne Frey, MD, En hudlege sertifisert av erfaring i ingrediensene og i formuleringen av hudpleieprodukter.

Hvis du mener at overproduksjonen av olje forårsaker hudproblemer, anbefaler Palm å snakke med din hudlege av muligheten for å ta oral narkotika eller å bruke aktuelle applikasjoner som kan bidra til å holde oljeproduksjonen under kontroll.

Tørr hudstøtte og behandling

Akkurat som noen mennesker produserer litt & # 8216; av sebum mer, andre har en subproduksjon, slik at de har tørr hud. Du tror kanskje at drikkevannet er svaret, men noen ganger er løsningen enklere og mer strøm.

& # 8220; Søk etter fuktighetskrem med hyaluronsyre, ceramides eller frie fettsyrer og sier Palm. Du må også sørge for at du overlater serumene og fuktighetsgivende kremer fra den tynnere til den mest tette, slik at maksimal produktinntrenging.

5 løsninger for tørr hud

 • Bruk kremer eller vaskemiddeloljer uten skylling.
 • Investere i en luftfukter.
 • Unngå overdreven mengde varmt vann under badet eller dusjen.
 • Hopp over vaskemiddelet om morgenen.
 • Prøv en natthydrering eller en stoffmaske.

L’Exfoliation kan noen ganger hjelpe med gjerdet, men vær oppmerksom på overdreven eksfoliering, spesielt med syrer som hevder å myke huden. Hvis huden din elsker eksfolieringen, må du holde prosessen en eller to ganger i uken i stedet for hver dag.

Når man skal konsultere en lege Hvis den tørre, skumle og spente huden vedvarer selv etter en rikelig hydrering, snakker med huden din for å sjekke om du har forhold som kontakt eller atopisk dermatitt, og i dette tilfellet hvordan å behandle det. Tørket hud er enda mer tilbøyelig til å utvikle pruriginøse hudforhold som eksem og psoriasis.

Blandet hudstøtte og behandling

Hvis ansiktet ditt ikke bestemmer seg om det er tørt eller glatt, er den kombinerte huden sannsynligvis ansiktet ditt.

; Ikke c’Det er måte å formulere fuktighetsgivende kremer for blandet hud og sier frey. Trikset er å finne det som fungerer for deg.

Det kan være nødvendig å bytte fra et produkt til produktet til 8217; andre, vekslende dager eller morgen og kveld, for å holde huden sunn og glad. Eller forsterker spotbehandlingen og bruk et produkt på T-området og en annen på kinnene.

3 løsninger for blandede hudutløp

 • Prøv en balansering tonic.
 • Behandler akne trend patcher med en roll-på basert på Meleucas olje.
 • Exfolia med en delikat maske til enzymer.

Følsom hud: Patch test og lærer hva du skal unngå å unngå

Hvis huden din har en tendens til å protestere mot produktene du legger på det, bør du fortsette med forsiktighet når du prøver noe nytt tillegg til din omsorgsrutine.

3 løsninger for å roen følsom hud

 • Velg produkter uten parfyme og fargestoffer.
 • Unngå ingredienser som sulfater eller parabener.
 • Vær oppmerksom på hvordan å reagere på essensielle oljer.

Nøye utfør debuten til bare ett produkt for huden om gangen hver annen eller fire uker og kontrollerer toleransen og sier Palm. Anbefal til DAB litt og # 8216; på kjeven som en patch test og vent noen timer og # 8211; Noen ganger opptil 24 & # 8211; For å se om du reagerer før du bruker hele ansiktet ditt.

& # 8220; Hvis du er på utkikk etter et høyt alternativ til Retinols for anti-aldring, prøv et Bakuchiol-produkt og anbefaler Palm. & # 8220; har anti-aging effekter som ligner vitaminderivater uten rødhet og irritasjon.& # 8221;

Normal hud

Normal hud er sannsynligvis vinneren av lotteriet av typene, men ikke å feire igjen.

Pass på at en god solkrem og et anti-aging kveldsprodukt med en retinoid del av hudrutinen din, sier Palm.

Og selv om huden din er fulle, betyr dette ikke at det ikke kan noen ganger gå gjennom en tørr, fet, sensitiv eller kombinert stave. Vår hud kan endres over tid, med årstider og av mange andre grunner.

Din type hud kan ikke motstå tidstesten

Hudtypen kan bli bleknet eller eksisterer på et kontinuum. Det er aldri skåret i steinen.

Tenk på hudens personlighet som din. Kanskje du vanligvis er den utadvendte fyren, alltid beveger seg, men noen ganger er det eneste firmaet du vil ha din pute og hunden din. Din hud kan også være. Han kunne følge en ordning, men så gjør noe uforutsigbart.

For eksempel, oppvarming eller # 8217; Overdreven klimaanlegg under ekstreme temperaturer kan tørke huden. Og din hudtype kan endres med hormonfluktuasjon, som under menstruasjonssyklusen. Med L’alder av alderen, selv vår hud lider av endringer.

Husk at hudtyper som er nevnt her, er klassifisert av’hudpleieindustrien. De er ikke medisinske vilkår.

I medisinske skoler og oppholdsprogrammer i dermatologi både i USA og alle «Frey, sier Frey, & # 8220; Hudtypen refererer til hudkapasiteten / brunfargen i huden. Det virkelige navnet er fitzpatrick hudtyper. & # 8220;

Hudtyper nevnt i # 8217; merking av hudpleieprodukter, for eksempel & # 8220; for fet hud & # 8221; O & # 8220; for tørr hud & # 8221;, er ikke gjenstand for enhver retningslinje eller standardiseringslinje. Dette betyr at produkter som markedsføres for en bestemt type, vil produsere et bredt spekter av resultater, fra produkt til produkt og person per person.

Det som fungerer på vennens tørre hud, kan ikke fungere på din. Det er opp til deg å finne hudens favoritter og være klar over at noen ganger kan du forandre deg.

Jennifer Chesak er en freelance bookeditor basert i Nashville og skrive lærer. Det er også en forfatter av eventyr, fitness og helse for forskjellige nasjonale publikasjoner. Han mottok Master of Science i journalistikk på Northwestern’s medill og jobber med sin første fiksjons roman, satt i sin julestate, North Dakota.