Nevo di OTA: behandling, øyne, fjerning, glaukom og mer

COS’er Nevo di OTA?

Nevo di OTA er en type dermal melanocytose (overdreven melanocytter i vev) som forårsaker hyperpigmentering av øye og omgivelsene og # 8217;. Tar ofte på seg formen på blåaktig eller brunaktig pigment rundt øyet, sammen med dette pigmentet som vises på de hvite øynene.

Noen individer kan også oppleve Nevo av OTA på pannen, på nesen og kinnene. Andre kan oppleve det i # 8217; iris eller i de hvite øynene.

Det anslås det om 50 prosent Av alle tilfeller av OTA Nevo er tilstede ved fødselen, mens resten vanligvis utvikles i ungdomsårene. Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden og hva du kan gjøre.

Hva er symptomene på OTA NEVO?

OTAs Nevo er typisk ensidig, noe som betyr at det vanligvis innebærer bare en side av ansiktet. I noen tilfeller kan det være bilateralt bilateralt på begge sider av ansiktet. Hvis dette skjer, er tilstanden definert Nevo di Hori.

L’Hyperpigmentering av huden rundt øynene og i ansiktet ser vanligvis ut til å være blå eller brun farge. Personer med OTA Nevo kan manifestere hyperpigmentering i et av følgende områder i ansiktet:

 • øyelokk
 • område rundt øyet og # 8217;
 • nese
 • panne
 • kinn
 • side av ansiktet
 • De hvite øynene
 • Iridis

L’Hyperpigmentering forårsaket av Nevo di OTA vises i områder kontrollert av trigemine nerve. Denne nerven ligger på siden av ansiktet og er ansvarlig for følelsen eller følelsen av ansiktet.

Ota nevus slår øynene selv kan forårsake stofftykkelse i og rundt øynene.

Selv om denne formen for huden melanocytose kan virke lys i barndommen, kan mørke og vokse som den modne personen. Fargen kan også variere litt avhengig av faktorer som værforhold, hormoner eller sykdommer.

Hyperpigmenteringsområder kan vises eller vokse gradvis i lang tid. Imidlertid sprer tilstanden ikke utover områdene i ansiktet som styres av trigeminen. Det er heller ikke smittsomt.

Hva forårsaker OTAs Nevo og hvem får det?

For tiden er det ingen definitiv forskning som viser hovedårsaken til Nevo di OTA.

Noen forskere mener at det kan skyldes en genetisk mutasjon. Andre hevder at hormonelle eller strålefaktorer kan forårsake det, selv om videre forskning er nødvendig for å bekrefte disse tingene.

Utbredelse

OTAs Nevo er mye mer vanlige hos kvinner enn menn, med et estimat 5: Rapport 1. Mer ofte forekommer hos personer i asiatisk eller afrikansk opprinnelse. Imidlertid kan Ota’s Nevo presentere seg i folk i alle de forskjellige hudpigmentene.

Kaukasiske mennesker har mindre sannsynlig å utvikle OTA NEVO. Til tross for dette er det mer sannsynlig å utvikle ondartet melanom i forbindelse med tilstanden.

Hvordan Nevo di OTA er diagnostisert?

Hvis du finner hairpigmentering av den nære huden og rundt øynene, er det viktig å konsultere en lege for en passende diagnose. Din hudlege vil observere misfarging.

Mens diagnosen av Nevo of OTA vanligvis gjøres bare i utseende, kan det også be om en liten hudbiopsi for å bekrefte tilstedeværelsen av mange sterkt pigmenterte melanocytter. Dette vil tillate dem å diagnostisere huden melanocytose.

Hvis de hvite øynene dine er pigmentert med gråblå eller brun skifer, vil en oftalmolog undersøke øynene med et biomikroskop. Legen kan også utvide øynene og undersøke dem med et oftalmoskop. I noen tilfeller kan oftalmologen velge en ultralyds ultralyd for å videreutføre.

Hvis du har hyperpigmentering på områder av kroppen din, så vel som de som vanligvis er berørt av Nevo Di OTA, kan legen din være å undersøke videre før du gir deg en endelig diagnose.

Andre diagnoser kan omfatte:

 • Nevo av deto, hyperpigmentering av armer, skuldre, armhuler og nakke
 • Nevo di hori, en nesten identisk tilstand til Nevo av OTA som påvirker begge sider av ansiktet
 • Andre former for hudmelanocytose som oppstår på andre steder

Legen din vil sannsynligvis også ønske å undersøke moles og uvanlige blader. L’Hyperpigmentering er ikke alltid forårsaket av dermal melanocytose. Noen stoffer kan forårsake en unormal hudpigmentering som en negativ bivirkning.

En person som lider av hyperpigmentering av ansiktshuden, kan lære å ha melasma. Dette kan skyldes:

 • UV-stråling
 • svangerskap
 • Hormonelle endringer eller terapier
 • en feilaktig skjoldbrusk
 • Narkotika som hormonelle prevensjonsmidler eller prevensjonspiller

L’Eritema kan også forårsake godartede og mørkede hudpunkter på overkroppen. I andre tilfeller kan en person som har lidd brenner eller andre hudtraumas, oppleve hyperpigmentering av vev mens de helbreder fra skade og betennelse.

Hvordan Nevo di OTA er behandlet?

Laserbehandlinger er den mest effektive korrigerende tilnærmingen til Nevo of OTA, selv om de skal gjentas mer enn en gang, med flere tilnærminger og applikasjoner. Laserbehandlinger arbeider for å ødelegge melanocytter som forårsaker blåaktig hyperpigmentering, med linse for å gjenopprette sitt naturlige pigment til huden.

Laserterapi har en tendens til å være mer effektiv hos personer med klarere hud nyanser. Disse prosedyrene kan forårsake arr i behandlingsstedet. Videre er det ikke sjeldent at 8217; Hyperpigmentation returnerer selv etter gjentatte laserbehandlinger. I noen tilfeller kan OTAs Nevo komme tilbake mørkere enn sin opprinnelige nyanse.

Personer med OTA Nevo kan velge å dekke L’hyperpigmentering med kosmetiske produkter i stedet for laseroperasjon. Disse produktene kan omfatte kamouflage kremer, fundament eller concealer. Det er flere teknikker som noen kan bruke til å skjule skader. Disse inkluderer konturer, l’skjuler og bruk av fargekorrigeringsprodukter.

OTA Nevo kan forårsake komplikasjoner?

Folk med ota nevo strekker seg til øyet; mer sannsynlig Å utvikle glaukom. Legene mener at dette skyldes at melanocyttene som forårsaker hyperpigmentering blokkerer væskestrømmen i # 8217; øye, øker trykket i # 8217; øye.

Hvis Nevus av OTA treffer øynene dine, kan du besøke oftalmologen regelmessig for kontroller.

Det er bevis på at tilstanden kan også føre til ondartet melanom, som kan bli dødelig hvis ikke behandlet. Besøk legen din hvert år for KRIFTSKONTRIKASJON.

Hva er perspektivet for OTAs Nevo?

Noen ganger kan OTAs Nevo behandles, hvis ønskelig. Uten behandling vil skaderne generelt forbli uendret gjennom hele livet. Lesjoner kan også mørke på grunn av solens eksponering.

Bortsett fra deres fysiske utseende, er Nevo di Ota Benigno. Men du bør regelmessig besøke en hudlege og en optometrist som skal screenes for symptomene på glaukom og ondsinnet melanom, siden risikoen for disse kan være høyere.