Neuropsykolog: Definisjon og pasientutdanning

COS’er en nevropsykolog?

En nevropsykolog er en psykolog som spesialiserer seg på å forstå forholdet mellom fysisk hjerne og oppførsel. Hjernen er kompleks. Hjerne- og nervesystemet kan endre kognitiv oppførsel og funksjon.

Sekund Dell & # 8217 Medical Center; Rochester University, En nevropsykologs rolle er å forstå hvordan strukturer og hjernesystemer relaterer seg til atferd og tanke.

Neuropsykologer har doktorgrad i psykologi og opplæring i nevropsykologi. Ofte jobber i forskning eller i kliniske sammenhenger.

Hva gjør en nevropsykolog?

Neuropsykologer evaluerer og håndterer mennesker med ulike typer nervesystemet. De jobber tett med leger, inkludert nevrologer.

Sykdommer, skade og sykdommer i hjernen og nervesystemet kan påvirke måten en person føler, tenker og oppfører seg. Symptomene som kan be om en nevropsykolog inkluderer:

 • Minne vanskelighet
 • Forstyrrelser i humøret
 • lærevansker
 • Dysfunksjon i nervesystemet

Hvis andre leger ikke klarer å identifisere årsaken til et symptom, kan en nevropsykolog bidra til å bestemme en diagnose. Hvis en diagnose allerede er kjent, kan en evaluering fortsatt være nyttig.

En nevropsykolog kan hjelpe deg med å avgjøre hvilke forstyrrelser du måtte ha, og hvor seriøse er. Følgende er eksempler på vilkår som evaluerer og håndterer:

 • Et slag kan påvirke atferd, tanke, minne og andre hjernefunksjoner på åpenbare eller subtile måter. De kan evaluere for å bestemme graden av kompromiss av # 8217; slag.
 • Parkinsons sykdom, en progressiv sykdom, kan forårsake forskjellige nevrologiske problemer. L’Undersøkelse av en nevropsykolog kan gi en baseline for å hjelpe dem med å bestemme utviklingen av sykdommen og nedgangen i funksjonen.
 • Alzheimers sykdom og andre typer demens kan forstyrre minne, personlighet og kognitive ferdigheter. En nevropsykolog kan utføre en eksamen for å hjelpe ham med å identifisere den i sin første fase.
 • Traumatiske hjernelesjoner kan forårsake et bredt spekter av symptomer. En nevropsykolog kan bidra til å avgjøre hvordan en lesjon påvirker funksjoner som begrunnelse eller feilsøkingsfunksjoner.
 • En nevropsykolog kan bidra til å avgjøre hvilken av de mange typer læringsproblemer som noen har og utvikler en behandlingsplan.

Typiske nevropsykologiske prosedyrer

Nervesystemet er kompleks. Neuropsykologer bruker forskjellige typer prosedyrer for å identifisere problemer og behandlingsplaner. De typiske prosedyrene som utfører inkluderer:

Nevropsykologisk evaluering

Denne vurderingen er en vurdering av hvordan hjernen din fungerer. Evalueringen vil inneholde et intervju og spørsmål som vil hjelpe utøvelsen av daglige aktiviteter, samt identifisere minneproblemer og psykiske helseproblemer. Intervjuet vil også håndtere informasjon om symptomer, medisinsk historie og medisiner du tar.

En evaluering inkluderer forskjellige typer standardiserte tester for å måle mange områder av hjernefunksjon, inkludert:

 • hukommelse
 • kognitive ferdigheter
 • personlighet
 • problemløsning
 • argumentasjon
 • følelser
 • personlighet

Selv hjerneskanning, som TC eller MR-skanninger, kan hjelpe en nevropsykolog til å lage en diagnose.

Forstå resultatene

Din nevropsykolog vil sammenligne resultatene av testen din med andre mennesker med A’utdanning og en lignende alder.

Evaluerings- og testresultater kan bidra til å bestemme årsaken til et problem når andre metoder ikke virker. Test kan også bidra til å identifisere myte tanker og minneproblemer, som kan være subtile.

Neuropsykologer bidrar til å utvikle en behandlingsplan ved å forstå hvordan hjernen fungerer, og da denne operasjonen er relatert til atferd. Behandlingsplanene kan omfatte legemidler, rehabiliteringsbehandling eller kirurgi.

Outlook

En nevropsykolog kan bidra til å diagnostisere en kognitiv, atferdsmessig eller nevrologisk tilstand. Se en nevropsykolog og fullføre testene kan føre til en dypere forståelse av tilstanden din. Når andre leger kanskje ikke kan diagnostisere et problem, bør du vurdere muligheten for å konsultere en nevropsykolog.