Neurapraxia: Etter operasjonen, etter en skade og mer

Dette er en grunn til bekymring?

Neurapraxia er en relativt mild type nerve lesjon og er ganske vanlig. Ofte er det resultatet av et kroppstraume, som et hardt skudd i nakken, bak eller tilbake.

Føles vanligvis som en brennende eller brennende følelse. Avhengig av den berørte nerve, C’det er også svakhet. Disse symptomene kan vare noen få minutter eller måneder, avhengig av nervene interessert og alvorlighetsgraden av lesjonen.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor dette skjer, hva du skal gjøre hvis du finner symptomer og mer.

Hva forårsaker neuraprassia og hvem som er i fare?

Neuraprassia kan oppstå når en nerve har blitt strukket eller komprimert utover det normale intervallet. Skaden forekommer faktisk ikke på den nerve selv, men på den omkringliggende myelinskjeden.

Myelin har isolator rundt en nerve og er nødvendig, slik at nerven fungerer riktig. Myelin hjelper elektriske signaler til å bevege seg raskt langs nerver. Noen som lider av neuroaprassia i armen i armen, for eksempel, kan finne ut at armen er nummen for en kort tid. Myelin kan ofte ly, slik at nervene påvirket å gå tilbake til normal.

Fotballspillere er på en Særlig høy risiko For skader fra Neuroaprassia, noen ganger kalt stingers, under voldelige kollisjoner. Disse lesjonene kan også forekomme i andre idretter eller som følge av et fall, en ulykke D’bil eller noe annet traumer til kroppen.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Du kan oppleve neuroaprassia etter en skade eller etter A’operasjon som skader noen nerver. Det er viktig å vite hvordan du skal svare i begge tilfeller.

Etter en skade

Hvis du føler deg en plutselig akutt og skarp smerte i nakken, armene eller bena, avbryter du enhver aktivitet du gjør. Dette vil tillate deg å avgjøre om smerte eller # 8217; nummenhet forsvinner, og hvis det er andre symptomer som svakhet.

Du bør også ringe legen din. Enhver skade på nerver kan være relatert til en mer alvorlig spinal skade, så det er viktig å unngå ytterligere aktiviteter til skaden er evaluert. Dette er sant selv om følelsen på armen, bakbenet eller nakken, returnerer raskt.

Legen vil bruke bildebehandlingstester for å evaluere eventuelle skader og unntatt mer alvorlige skader. En røntgenstråle kan avgjøre om ryggraden eller andre bein i # 8217; interessert område har blitt brutt. En MR-skanning kan hjelpe legen din til å se etter tegn på en skivebrynger, et beinbliss i ryggraden eller spinalstenosen.

Etter operasjonen

Etter en viktig operasjon, som en D & # 8217 protese, kan du føle prikking eller nummenhet i området på’operasjonen eller til og med i andre deler av kroppen. Dette kan komme fra strekningen eller kompresjonen av nerver under prosedyren eller fra # 8217; betennelse forårsaket av’operasjonen.

I tilfelle symptomer, kontakt legen din. De kan bruke en magnetisk resonans eller en TC for å evaluere det aktuelle området. De kan også anbefale en elektrisk ledningstest, som måler den elektriske strømmen som går gjennom en nerve.

Hvordan nerve lesjonen er klassifisert?

Nervøse lesjoner er klassifisert i henhold til tyngdekraften og typen skade forårsaket av nerven. Neuraprassia regnes som en mild lesjon, og hele utvinningen er sannsynlig.

Andre kategorier av nerve lesjoner inkluderer:

  • Assonotemesi: Filamentene som ligner på kabler (axoner) i nerven, som er omgitt av myelin, har blitt skadet. Med behandling kan fullstendig utvinning være mulig.
  • Neurotemesi: Hele nerven har blitt kuttet. Fullstendig utvinning er ikke sannsynlig, med mindre operasjonen kan koble til nerven.
  • Avulse: Nerven ble helt skilt fra ryggmargen. Ikke c’det er mulig å reparere eller gjenopprette.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

I mange tilfeller kan mindre nerve lesjoner behandles med hvile. Glasur og # 8217; Høyde av området kan bidra til å redusere noen blåmerker eller hevelse. Mobilitetsøvelser kan også være nyttige hvis det ikke er noen strukturelle skade alle & # 8217;.

Hvis symptomene vedvarer, spør legen din om å bruke massasjer, akupunktur eller fysioterapi for å lindre symptomene. Kan veilede deg gjennom alternativene dine.

Hvis nerveskaden ikke er et resultat av Neuroaprassia, vil legen samarbeide med deg for å utvikle en passende behandlingsplan.

Hva er utsikterna for neuroaprassia?

En komplett utvinning fra Neuroaprassia kan be om hvor som helst fra a Et par dager for noen måneder siden, Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen. Du kan føle deg svakere og ha mindre bevegelsesfrihet under utvinningen. Å være uten symptomer og ha styrke og fleksibilitet du hadde før’skade er de sikreste tegnene du har helbredet.

Hvis du har blitt besøkt av en lege på tidspunktet for Ulykke, bør du følge under gjenoppretting og rapportere andre symptomer. Selv om ingen ytterligere komplikasjoner er sannsynlig, kan vedvarende symptomer bety at lesjonen var Neuroarassia, men noe mer alvorlig.

Hvis en nerve fortsetter helt, bør neuroaprassia ikke komme tilbake. Imidlertid kan noen kroppstrauma, både sport og andre årsaker, utløse et nytt tilfelle av neuroaprassia.