Nerve knust i rumpa: årsaker, symptomer og behandlinger

Hvis du noen gang har hatt en nerve knust i skinker, vet du nøyaktig hvordan du føler: smertefullt. Det kan være en relativt mild og smertefull smerte type, som en muskelkrampe. Men det kan også være en akutt og lakende smerte som gjør at du overføres.

Kan være lokalisert til baken, men smerte kan også slå ben eller hofter og # 8217; inguine. I alle fall vil mot ikke få deg til å glemme at noe er galt.

En lege kan undersøke deg for å bekrefte den mest sannsynlige årsaken og utelukke andre årsaker til den vedvarende smerten. Når legen bestemmer hvilken nerve som er under press, kan du lære å håndtere smerte og utføre dine normale daglige aktiviteter.

Vanligste årsak

Den mest sannsynlige skyldige av den smerten i nerver i skinker og ben, sammen med nummenhet, prikkende eller til og med svakhet, er en tilstand som kalles iskias. Du kan utvikle denne smerten når en del av den sciatic nerven nær din spinalkanal er klemt.

Den vanligste årsaken til isjias er en’brokk på platen, også kalt plate gled. Ryggraden inneholder en serie enkeltbones kalt vertebrae.

En gummy buffer kalt disco er blant hver serie av vertebrae. Hvis en del av den gelatinøse fyllingen av en av disse platene skyver gjennom en tåre i det ytre belegget, kalles det diskhernia.

Kan utøve press på nærliggende nerver og forårsake svakhet, prikking og smerte. Hvis diskbrenneren er lav nok, kan det forårsake smerte i skinker som til og med kan bryte ned bena.

Sjansene for å oppleve en diskhernia øker med alderen i alderen, siden diskene har en tendens til å bryte eller degenerere over tid.

Andre årsaker

Noen andre forhold kan forårsake iskias. Her er de vanligste:

 • Spinal stenose. Dette er når spinalkanalen gradvis krymper, utøver et ryggradstrykk og nerve røtter på innsiden. Ulike forhold kan forårsake spinal stenose, men den vanligste er slitasjegikt slitasjegikt.
 • Piriform syndrom. Du har en muskel som går fra vertebral kolonne underordnet den øvre delen av lårbenet, som er lårets store bein. Hvis denne pyriform muskelen skyver den sciatic nerven nedover, som sporer en ryggmargen sti langs baken og baksiden av hvert ben kan forårsake smerte og nummenhet.
 • Spondylolistesis. Navnet på denne tilstanden er en bit og til og med tilstanden han beskriver er ganske intens. En stressfraktur til en av ryggvirvlene bringer den ut av sin posisjon i ryggraden. Kan trykke på sciatic nerve eller på en annen nerve på et annet nivå av ryggraden og forårsake alvorlig vondt.
 • Deep Buttock syndrom (DGS). Den dype smerten med skinker kan være resultatet av det som kalles fangst av den sciatic nerven i gluttende plass. Musklene, blodkarene og huden presser på nerver og forårsaker sterke smerter, samt mulig prikking eller nummenhet.

Hvordan identifisere

Du kan ikke si med sikkerhet hvis smerten i baken kommer fra bunnen av hoften eller fra nedre rygg. Tilsynelatende, en nerve som ble klemt i # 8217; hip kan forårsake smerte for Girou eller benet. Så smerten du prøver å skinker kunne startes et annet sted.

En undersøkelse av en lege er den beste måten å avgjøre hvor smerte kommer fra. Legen kan også utføre bildebehandlingstester, for eksempel en magnetisk resonans, for å bestemme hvilken nerve som er presset.

Symptomer

Du og en venn du kanskje har både iskias og smerte til tilknyttede nerver, men du kan prøve smerte på helt forskjellige måter. Noen vanlige symptomer inkluderer:

 • tingling, eller en følelse av & # 8220; spilter og nåler & # 8221;
 • Kollaptering av skinker som kan strømme langs baksiden av bena
 • Svakhet til bena
 • En dyp smerte i baken
 • smerte som utstråler langs beina

Noen mennesker oppdager at deres smerte blir verre når de sitter, spesielt i lange perioder. Selv å gå eller andre typer trening kan forverre smerten.

Behandlinger

Du er sannsynligvis ivrig etter å finne litt & # 8216; av smertelindring som din knuste nerve forårsaket deg, i tillegg til å forbedre mobiliteten. De vanligste førstegangsbehandlingene inkluderer:

 • Varme og is. Hvis du har noen gang en sportsskade, har du sannsynligvis brukt is eller varme for å eliminere smerten som er avledet. Is har en tendens til å hjelpe hevelse og # 8217; betennelse, så det kan være mer effektivt når smerten er akutt. Når den første smerten blir dempet, kan du prøve å bruke en termisk vikling for å slappe av musklene og kanskje redusere kompresjonen på nerven som forårsaker smerte.
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Benk analgetika, som L’ibuprofen (Advil), naproxen (Aleve) og L’aspirin, kan lindre moderat smerte.
 • Muskel avslappende. Legen kan ta hensyn til reseptbelagte legemidler som slapper av muskler, for eksempel cyklobenzappination.
 • Fysioterapi. Fysioterapi er en «8217; annen vanlig anbefalte terapi for personer som lider av smerte i den sciatic nerven. En fysioterapeut vil samarbeide med deg for å lære noen øvelser som reduserer trykket på nerven, som skal redusere smerte.

Hvis disse behandlingene ikke ser ut til å hjelpe deg med å håndtere smerte effektivt, kan legen din foreslå at du vurderer en av disse alternativene:

 • Spinal injeksjoner. A’epidural steroid injeksjon kan møte nervebetennelsen og smerten du forårsaker deg. Legen din vil injisere et kortikosteroid eller smertestillende midt i området rundt ryggmargen. De steroid anti-inflammatoriske effektene vil begynne å jobbe innen et par dager. Injeksjonen er mer invasiv enn et oralt stoff, men anses å være sikre og effektive, og bivirkningene er ganske sjeldne.
 • Kirurgi. Hvis symptomene dine utvikler seg og Nient & # 8217, kan det være på tide å vurdere kirurgisk behandling. Typen av intervensjon vil avhenge av din spesifikke situasjon, men et par vanlige operasjonstyper inkluderer mikrodispektomi, som fjerner fragmenter av en plate som er ansatt, og laminektomi, som fjerner en del av folien som dekker folien som dekker ryggraden ledning og stoffet som kan presse din sciatic nerve nedover.

Alternative terapier

Komplementære terapier er A’andre muligheter. Vurder om en av disse alternativene kan være riktig for deg:

 • Yoga. Hvis du er ute etter en ikke-medisinsk og ikke-invasiv måte å håndtere smerten i den sciatiske nerven, kan du unroll en yoga matte og sette deg som et barn. EN 2017 Studio Han oppdaget at yoga og fysioterapi var i stand til å bidra til å redusere kronisk ryggsmerter, og noen deltakere trenger enda mindre smertestillende stoffer. Prøv noen poser hjemme for å se om de gir deg litt «8216; av lettelse.
 • Akupunktur. Eksperter foreslår noen ganger å prøve akupunkturen, sammen med strekkøvelser og andre behandlinger, for å se om det lindrer litt & # 8216; av smerte for deg. En nylig Gjennomgang av litteraturen bemerket at akupunkturet ofte brukes for å lindre smerte for en rekke forhold og kan være nyttig for behandling av denne typen smerte, selv om det er behov for videre forskning.
 • Massasje. Du kan massere deg selv de smertefulle områdene eller se etter en profesjonell massør. Det er fordeler både i massasje av dype vev og i det av myke vev. Noen søk antyder at dyp vevsmassasje hjelper med lav ryggsmerter og kan være et godt alternativ for folk som ikke vil ta fans eller oppleve ubehagelige bivirkninger fra dem.

Når skal du se en lege

Smerter er signalet til kroppen din at noe er galt. Ikke ignorere en irriterende smerte eller en intens smerte i baken. Hvis smerten blir verre, eller du har problemer med å sjekke ben og føtter eller til og med tarmen, ring legen.

Eller, hvis du ikke klarer å utføre aktivitetene du spiller daglig, ring legen din. Noen typer behandling bør kunne bidra til å redusere smerte.

Bunnlinjen

Du trenger ikke å tåle denne smerten i baksiden. Men du må finne ut hva som forårsaker det, så du kan møte det. Ischias er en svært vanlig årsak til smerte i skinker. Men det er andre potensielle årsaker til smerte i skinker, så du vil kanskje se legen din for å utelukke andre årsaker.

For eksempel er bursitt ofte forvirret for iskias. Legen din vil kunne undersøke deg selv og finne ut om det er det du lever. Slik at du kan forstå behandlingene som vil være mest hensiktsmessige for deg.

Bevisst bevegelser: 15 minutters yoga flow for iskias