Negative ioner påvirker folk? I så fall, som?

Del på Pinterest

Du har aldri vært på fjellene, på stranden eller i en tordenvær, og plutselig har du hørt en stor forandring i humøret ditt? Det er ikke bare en følelse av ærefrykt. Kan være negative ioner.

Negative ioner er molekyler som flyter i # 8217; luft eller # 8217; atmosfære som er lastet med elektrisitet.

Negative ioner eksisterer i naturen i tonnevis av steder, inkludert:

 • Ultrafiolett stråler (UV) av solen
 • Elektrisitetsutslipp i # 8217; luft etter en torden eller lyn
 • overalt L’vann sammenstøt med seg som en foss eller kysten av havet (skaper Lenard-effekten)
 • Produsert som en del av den normale vekstprosessen til mange planter

Mange forskere på Negativ Ionization & # 8221; De hypotesiserte at den negative ioneksponeringen kan ha positive effekter. En del av dette skyldes kjemiske reaksjoner som ioner har med kroppsvev og DNA.

Men det er reelle bevis for disse utsagnene?

Fordyp oss i søket ved foten av fordelene (hvis tilstede) av negativ ionisering, risiko og bivirkninger som kan være mulig fra eksponeringen og undersøkelsen av negative ioner.

Fordeler med negative ioner

Advokatene til negativ ionisering gjør mange tilsynelatende høye uttalelser om fordelene for psykisk helse spesielt. Her er hvilke års forskning som ikke har funnet.

Søkestøtter L’Eksponering for negative ioner:

 • Redusere depresjonssymptomer for noen mennesker
 • Ha en «8217; aktivere innflytelse på enkelte kroppssystemer og kognitiv ytelse
 • Fremme antimikrobiell aktivitet

Utilstrekkelige forsøk på:

 • Redusere serotonin for å hjelpe til med å administrere # 8217;
 • Senking av blodtrykk
 • Forbedre pusten din

TIL 2013 Gjennomgang av vitenskapelig litteratur om negativ ionisering publisert mellom 1957 og 2012 bemerket han at ionisering ikke hadde innvirkning på den generelle psykiske helsen til mennesker, men fant en bemerkelsesverdig effekt på personer med depresjon.

 • Åpningstid for negative ioner kan redusere symptomene på depresjon. Høye eksponeringsnivåer (som forskjellige timer eller flere) Negative ioner har ført til at kronisk depresjon og sesongmessig affektiv lidelse (SAD) for å registrere lavere score i undersøkelsene på deres depressive symptomer.
 • Den kortere varigheten av den negative ioneksponeringen kan positivt påvirke sesongmessige depresjon. Lavere eksponeringsnivåer (bare 30 minutter) var nok til å hjelpe folk som lider av trist.

Veldig liten 2015 Studio Han fant ikke viktige effekter på # 8217; humør eller mental helse fra negative ioner. Men denne studien har oppstått en liten forbedring av kognitiv ytelse etter kortsiktig eksponering for en økning i negative ioner.

TIL 2018 Gjennomgang av litteratur om ionisering har også oppdaget en effekt av negativ ionisering på mange aspekter av menneskers helse. Forskere undersøkte 100 års studier og funnet bevis på at negative ioner kunne:

 • Hjelper til å justere søvnmønstrene og stemningen
 • redusere stress
 • Øk funksjonen til immunsystemet
 • øke metabolisme av karbohydrater og fettstoffer
 • drepe eller hemme veksten av skadelige bakterier, virus og moldy arter, som og. coli, stafylokokker aureus og bakterien som forårsaker tuberkulose

Men forskerne la også merke til at ingen C’de var bevis på at negative ioner kunne:

 • Redusere serotonin for å hjelpe til med å administrere # 8217;
 • Lavere blodtrykk
 • Forbedre pusten

Og den samme studien undersøkte måten negative ioner påvirket forurensningen av den interne luften;. Mange negative iongeneratorer eller # 8220; ionisatorer & # 8221; kan hjelpe Reduser forurensningspartikler som er opptil 5 meter fra bakken fra Opptil 97 prosent.

Men husk at denne effekten har blitt studert hovedsakelig i kontrollerte miljøer som ikke har store kilder til nye forurensninger som stadig kommer inn i luften;.

Risiko for eksponering for negative ioner

De største risikoen for negative ioner kommer fra iongeneratorer som brukes i små mellomrom som soverommene.

Ionisatorer skaper negative ioner ved å laste ned elektriske strømmer i # 8217; luft (som Last ned effektkronen av tordenvær).

Ozonpartikler

Men negative ionisatorer kan slippe ut Troposfærisk ozon på bakkenivå I # 8217; luft. Noen forskere hevder at dette kan forverre symptomene på forhold som astma (selv om a 2013 Gjennomgang Studier fant ikke pålitelige og betydelige tester av en effekt & # 8211; Gunstig eller skadelig & # 8211; på astma eller lungefunksjoner).

Statisk elektrisitetsakkumulering

Ekstra elektriske kostnader utgitt i # 8217; luft fra en ioniserer kan også føre til farlige nivåer av elektrisk ladning i hjemmet ditt.

Åndedrettsirritasjon

De negativt lastede partiklene holder seg til overflatene selv etter å ha blitt utvist fra # 8217; luft fra elektriske kostnader. Dette kan inkludere luftveier (luftrør og lungeinteriør). Dette kan forårsake en Lagring av partikler i luftveiene. Dette kan forverre symptomene på astma eller øke risikoen for lunge sykdommer.

Hvordan negative ioner dannes

Atomene som utgjør molekyler har en rekke elektroner som flyter rundt en sentral kjerne, kjernen. Noen elektroner er positivt lastet. Andre blir belastet negativt. Denne balansen mellom elektroner kan forstyrres når en tilstrekkelig mengde energi påføres på atomet. L’Atom blir da en ion d & # 8217;.

L’atom blir en positiv ion hvis elektronene beveges fra # 8217; atom. Men det blir en negativ ion hvis en ekstra elektron skyves i # 8217; atom slik at den har et overdreven antall elektroner.

Negative ioner vs. Positive ioner

Positive ioner er kjent som kationer. De blir ofte opprettet samtidig med negative ioner eller anioner. L’En annen halvdel av Lenard-effekten er opprettelsen av molekyler D’vann lastet positivt samtidig når molekyler er opprettet D’luft belastet negativt.

Positive ioner er opprettet av svært forskjellige prosesser. Under spesielt overskyet dager, blir elektriske kostnader i luften; luft utføres raskere fra en større mengde fuktighet. Selv negative ioner holder seg raskt til noen partikler i # 8217; våt luft. Dette etterlater en «8217; høy konsentrasjon av positive ioner i # 8217;. Dette kan få deg til å føle deg letegisk.

Positive ioner kan også få deg til å føle deg verre. De 2013 Gjennomgang av litteraturen Nevnt tidligere har oppdaget at mange som har blitt utsatt for økte nivåer av positive ioner rapportert mer:

 • Unleashellness
 • Akutt åndedrettsirritasjon
 • Artikulære symptomer

Finn og generer negative ioner

Gå til 8217; åpen

Den beste måten å få negative ioner på er å gå der de naturlig eksisterer. C’Det er lite at ingen kan si mot å passere litt og er åpen.

 • Utgang i regnet.
 • Besøk en foss, en bekk, en elvbank eller en strand.
 • Sitte ved siden av en fontene D’dekorativt vann, som ofte finnes i parkene, i kommersielle områder og i atriumene på kontorbygg og hoteller.

Jump Ionizer-enheter

Selv om noen søk støtter noen positive effekter av Dell’eksponering for negative ioner, er det ingen medisin basert på Edance som støtter negativ ionterapi.

Så ikke bekymre deg for å anskaffe innenlandske negative ionisatorer. De kan produsere farlig innendørs ozon og kaste bort plass og elektrisitet.

Du har kanskje også hørt at Himalayan Salt Lamper produserer negative ioner. Men mengden de produserer, hvis det er, har ikke vist seg å være betydelig.

L & # 8217;

Negative ioner er overalt i naturen. Og de har noen fordeler demonstrert.

Men jeg er ikke en mirakuløs panacea for alle forholdene du kan lese om nettsteder og markedsføring.

Ikke stole på negative ioner for å gjøre viktige medisinske endringer i livet ditt. Men nyt den neste temporalen eller en tur til en foss for din korreksjon av negative ioner.