Nefophobia: Hva å gjøre i tilfelle frykt for skyer

Del på Pinterest477481239

Frykten for skyene kalles nephophobia. Denne termen kommer fra to greske ord: NEFO, som betyr & # 8220; Cloud & # 8221; og fobi, som betyr & # 8220; frykt & # 8221;. Denne tilstanden er ganske sjelden, men for de som er skyene, er frykten for skyene veldig ekte.

Som enhver fobi, forårsaker nefophobia vedvarende og ekstreme fysiske symptomer, inkludert angst, tremor og et svar på å kjempe eller rømme når du er utsatt for det som temaene.

Behandlingsalternativer er tilgjengelige for folk som er redd for skyer, men det første trinnet er å forstå hva som skjer og hvorfor.

Hva er symptomene på nephophobia?

Symptomene på nefophobia kan variere tilfelle av sak. Ikke alle mennesker vil oppleve alle symptomene. De vanlige symptomene på denne fobien inkluderer:

  • Overdreven frykt og angst når du ser skyene tykkere
  • Undertrykkende lyst Type Kamp eller unnslippe for å unnslippe fra skyene når du ser dem
  • tørr munn eller kvalme når du ser eller tenker på skyene
  • Hjerteskoler eller hjertebank når de blir utsatt for skyene

Hva forårsaker nephophobia?

Nefophobia er klassifisert som en «8220; enkel fobi & # 8221;, noe som betyr at utløsningsfaktoren er ganske enkel. Genetikk og familiehistorie kan være på spill hvis du har denne fobien hele tiden du kan huske.

Fobias knyttet til tiden påvirker flere mennesker enn du tror. I en liten undersøkelse, nesten 5 prosent Deltakerne rapporterte å ha en slags fobi knyttet til tid. Mer enn 11 prosent av mennesker i den samme undersøkelsen rapporterte å kjenne noen som opplever symptomene på dårlig værfobier.

Forskere av den studien konkluderte med at klimarelaterte fobier ofte skyldes en traumatisk opplevelse med ugunstige værforhold.

L’Eksponering for ugunstige værforhold relatert til skyer, som tornado, orkaner og tropiske stormer, kan noen ganger markere nefophobien som begynner.

Noen ganger er folk redd for skyene som beveger seg om natten siden de kan ligne uidentifiserte flygende objekter (UFO). Dette kan skyldes en generell frykt for fremmede vesener eller ytre rom (Astrophobia), en frykt for # 8217; mørke (nictophobia) eller en frykt for Ignoquire;.

Hvordan nefophobia er diagnostisert?

Det er ingen enkel laboratorietest for å avgjøre om du har nephophobia. Hvis symptomene oppstår, er det beste du kan gjøre, snakke med din grunnleggende lege som vil lede deg til en psykisk helsepesialist, som en konsulent eller en psykiater.

Gjennom en rekke spørsmål under et sittende diagnostisk intervju, vil din mentale helsepersonell være i stand til å avgjøre om hva du lever er en fobi eller ikke. Når den offisielle diagnosen er mottatt, vil den samme psykiske helsepersonell jobbe med deg for å skape en behandlingsplan.

Det er en behandling for nephophobia?

NEFOPHOBIA kan behandles med en kombinasjon av ordterapi, terapi av eksponering, EDMR-terapi, atferdskognitive terapi (CBT) og reseptbelagte legemidler.

Terapi dell’eksponering

Sekund Mayo Clinic, Terapien av’eksponering regnes som den beste behandlingen for enkle fobier som frykten for skyene.

Behandlingen av’eksponering opererer fra forståelsen som er mindre viktig å vite hvorfor din fobi har begynt som det er å møte de coping-mekanismene du har utviklet for å unngå å bli utløst. L’Gradvis og gjentatt eksponering for tingen du er fobico er nøkkelen til denne terapien.

For nefophobia, behandling av displayet, kan terapien begynne å tenke på skyene, bytte til visjonen om fotografier av skyer alle’til slutt for å ta deg for å kunne se skyene alle’eksternt uten viser symptomer. Virtual Reality Technology Det har blitt et nyttig verktøy for behandling av fobier.

Dressing

Noen ganger kan stoffer bidra til å behandle symptomer mens du jobber for å bli kvitt din fobi. For dette formål kan de foreskrives beta-blokkere (som blokkerer effektene av # 8217; adrenalin) og beroligende midler (som setter deg i en mer avslappet tilstand rundt utløseren).

Husk at enhver beroligende medisinering kan skape avhengighet. Mange psykiske helsepersonell unngår nå å foreskrive sedativer for fobier, siden suksessraten for behandlinger som terapi av eksponering er høy for de fleste individer.

Bunnlinjen

I de fleste klimaene er skyene ikke noe du vanligvis kan unngå. Hvis denne tilstanden har en innvirkning på ditt daglige liv, er ikke C’Det er grunn til å forsinke søket etter hjelp.

Med atferdsterapi er dine prospekter gode, og det er sannsynlig at du vil kunne redusere symptomene på nephophobia effektivt uten narkotika.

For å lykkes, må folk med fobier være engasjert i deres behandlingsplan og klar til å jobbe med deres tilstand. Snakk med legen din hvis du føler deg engstelig, skremt eller redd på måter som gjør deg vanskelig å leve livet du vil ha.