Natt enuresis: Årsaker, risikofaktorer og behandlinger

Beskrivelse

L’natt enuresis er tapet av blærekontroll om natten. Medisinsk termen for natt enuresis (natt) er enuresis. L’Night Enuresis kan være et irriterende problem, men i mange tilfeller er det helt normalt.

L’enuresis er en standard utviklingsfase for noen barn. Det kan imidlertid være et symptom på en sykdom eller underliggende sykdom hos voksne. Om lag 2% av voksne lider av natt enuresis, som kan tilskrives en rekke årsaker og kan kreve behandling.

Årsaker til’natt enuresis

De fysiske og psykologiske forholdene kan få noen mennesker til å ha natt enuresis. De vanlige årsakene til barn og voksne som har natt enuresis inkluderer:

Hormonelle ubalanser kan også forårsake i noen mennesker. L’natt enuresis. Kroppen i alle produserer det antidiuretiske hormonet (ADH). L’adh forteller kroppen din for å sakte produksjonen av urinen om natten. Det nedre volumet av urin hjelper en normal blære for å holde tilbake urinen om natten.

Folk hvis kropper ikke produserer tilstrekkelig ADH-nivå, kan oppleve natt enuresis fordi deres blærer ikke kan inneholde høyere volumer enn urinen.

Diabetes er en annen lidelse som kan forårsake natt enuresis. Hvis du har diabetes, utfører kroppen din ikke riktig glukose eller sukker og kan produsere større mengder urin. L’økning i urinproduksjonen kan indusere barn og voksne som normalt forblir tørr om natten for å våte sengen.

Risikofaktorer for nattlig enuresis

Slekten og genetikken er blant de viktigste risikofaktorene for utviklingen av natt enuresis i barndommen. Både guttene og jentene kan oppleve episoder av natt enuresis under tidlig barndom, vanligvis mellom 3 og 5. Men barna er mer sannsynlig å holde opp i sengen mens de alder.

Selv familiehistorie spiller en rolle. Et barn er Mer sannsynlig å våt sengen hvis en forelder, en bror eller et annet familiemedlem hadde det samme problemet. Mulighetene er 70 prosent Hvis begge foreldrene kikket i sengen for barn.

L’enuresis er også mer vanlig blant barn med diagnose av underskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD). Forskerne er fortsatt ikke fullt ut fullt ut i forholdet mellom natt enuresis og ADHD.

Endringer i livsstil for å administrere natt enuresis

Noen livsstilsendringer kan bidra til å sette nær Night Enuresis. For voksne, definisjonen av grenser alle «8217; flytende inntak spiller en viktig rolle i kontrollen av natten og natt enuresis. Prøv å ikke drikke vann eller andre væsker innen få timer før du setter opp for å redusere risikoen for å ha en ulykke.

Drikk de fleste av dine daglige væskebehov før middag, men begrens ikke / # 8217; totalt flytende inntak. Dette vil sikre at blæren din er relativt tom før du går i dvale. For barn har begrensende væsker før sengetid ikke vist seg å være pålitelig å redusere natt enuresis.

Prøv også å eliminere drinker som inneholder koffein eller alkoholist på kvelden. Koffein og alkohol er blære irriterende og diuretika. De vil oppfordre mer.

Selv bruk på badet før du går til sengs for å tømme blæren helt før du sover.

Hos barn

En stressende begivenhet i en ung manns liv kan noen ganger forårsake natt enuresis. Konflikter hjemme eller på skolen kan forårsake natthendelser til barnet ditt. Andre eksempler på situasjoner som kan være stressende for barn og kan utløse tisse ulykker i sengen inkluderer:

Snakk med din sønn av hvordan det føles. Forståelse og medfølelse kan hjelpe barnet ditt til å føle seg bedre om hennes situasjon, som i mange tilfeller kan ende på natten på Night Enuresis.

Men et barn som utvikler natten, men allerede tørr om natten i over 6 måneder, kan også rapportere et medisinsk problem. Snakk med sønns lege i enhver ny tisse i sengen som ikke løser alene i løpet av en uke eller er ledsaget av andre symptomer.

Unngå å straffe din sønn for tisse ulykker i sengen. Det er viktig å ha åpne og ærlige samtaler med dem på’natt enuresis. Forsikre dem om at det til slutt vil stoppe kan være nyttig.

Også, la og oppmuntre barnet ditt til å anta at alle ansvarene som passer for hans alder, er også bra. For eksempel, hold et tørt håndkle for å sette ned og en endring av pyjamas og undertøy i nærheten av sengen slik at du endres hvis du våkner våt.

Å jobbe sammen bidrar til å skape et pedagogisk og støtte miljø for barnet ditt.

Selv om natten enuresis kan være normal i mindre barn, snakk med barnelege hvis barnet ditt er over 5 år og har fortsatt enuret noen ganger i uken. Tilstanden kan opphøre alene når barnet når puberteten.

Medisinsk behandling for natt enuresis

L’natt enuresis som kommer fra en medisinsk tilstand krever behandling som går utover de enkle justeringer av livsstilen. Narkotika kan håndtere en rekke forhold som L’enuresis er et symptom. For eksempel:

Det er også viktig å kontrollere kroniske forhold, for eksempel diabetes og nattapné. L’natt enuresis assosiert med underliggende medisinske problemer vil trolig løse med riktig ledelse.

Ta bort

De fleste barn begynner å bli for store for natt enuresis Etter 6 år. I denne alderen er blærekontroll sterkere og mer utviklet. Endringer i livsstil, medisinsk behandling og støtte av familie og venner kan hjelpe barn og voksne overvinne natt enuresis.

Selv om L’natt enuresis kan bli overvunnet med livsstilsendringer, bør du fortsatt konsultere en lege for å ekskludere mulig medisinsk årsak under. Videre, kontakt legen din dersom du aldri har hatt natten og # 8217; du har nylig utviklet seg fra voksne.