Natriumbikarbonat og sitron for tenner og lær: det fungerer?

Hva er hype l & # 8217?

Natriumbikarbonat og sitronsaft ble rost for tannbleking, omsorg for akne og kansellering av arr. Imidlertid insisterer andre på at kombinasjonen av de to er farlige både for tenner og for huden. Selv om mange studier har blitt utført på bruk av begge ingrediensene sammen, er det flere studier som individuelt undersøker de kosmetiske fordelene med natriumbikarbonat og sitronsaft.

Disse studiene, kombinert med pH-informasjonen både natriumbikarbonat og sitronsaft, tyder på at hver av disse ingrediensene kan ha fordeler alene. Men du kan tenke to ganger før du kombinerer dem. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor.

Forståelse av syrer og baser

Før du senker deg selv i effekten av natriumbikarbonat og sitronsaft, er det viktig å forstå grunnleggende om ph-skalaen. Denne skalaen, som strekker seg fra 1 til 14, refererer til hvor syre eller grunnleggende (L’motsatt syre). Lavere er tallet på pH-skalaen, mer er noe noe surt. Jo høyere tallet, jo mer grunnleggende.

Natriumbikarbonat har en pH på ca. 9, noe som betyr at det er grunnleggende. Sitronsaft har en pH på ca. 2, noe som betyr at det er veldig surt.

TANNBLEKNING

Forespørselen

Natriumbikarbonat kan fjerne flekker, inkludert de som er forårsaket av kaffe, vin og røyk, fra tenner. L’å legge sitron i blandingen gjør natriumbikarbonat enda mer effektivt.

Undersøkelser

En rapport i Journal of Clinical Tannlege Han undersøkte fem studier undersøkte kapasiteten til natriumbikarbonat for å fjerne platen fra tennene. Alle fem studier har oppdaget at natriumbikarbonat alene effektivt fjernet plakk.

Imidlertid A 2015 Studio Han oppdaget at sitronsaft forbruker tenner emalje, som beskytter tenner fra karriere. I motsetning til andre beskyttende skjold, som negler, angrer tennemaljen ikke.

Mange tilhengere av’bruk av natriumbikarbonat og sitronsaft for hvitere tann insisterer på det faktum at den skadelige syren i sitronsaft er balansert av’High Baking Soda PH. Imidlertid er det ikke noe bevis på at natriumbikarbonat helt nøytraliserer surheten av sitronsaft. Det er også veldig vanskelig å vite om du har det rette forholdet mellom syre og base når du lager din pasta hjemme.

Gitt risikoen for å definitivt skade glasurens glasur, er det bedre å forlate sitroner på kjøkkenet.

Prøv dette i stedet

Hvis du er interessert i bleking tennene dine, snakker du først med tannlegen din. De kan anbefale sikre telleralternativer eller diskutere mer intensive behandlinger med deg.

For å samle dental fordelene med natriumbikarbonat, prøv å vaske tennene med en blanding som inneholder 1 teskje natriumbikarbonat og 2 teskjeer D’vann. Du kan også søke etter en tannkrem som inneholder bikarbonat av natrium og hydrogenperoksid. EN Klinisk eksperimentering på seks uker Han fant ut at tannkremet med disse ingrediensene bleket tennene mer enn vanlig tannkrem.

Finn ut andre måter du kan blande tennene hjemme. »

Hudpleie

Uttalelser

Hvis påføres på huden, kan sitronsaft redusere rynker, fade arr og belyser huden. Den kornete konsistensen av natriumbikarbonat fungerer som en eksfolant for å rense porene. Når du blander disse to sammen, får du en enkel og hjemmelaget skrubbe som gjør arbeidet til forskjellige produkter.

Undersøkelser

Natrium bikarbonat

Det er ingen bevis på at natriumbikarbonat bidrag fordeler for huden din, selv om det kombineres med sitronsaft. Faktisk kan natriumbikarbonat faktisk skade huden din.

Den gjennomsnittlige huden pH er mellom 4 og 6, noe som betyr at det er litt surt. Når du introduserer noe med en høyere pH, for eksempel natriumbikarbonat, bytt hudens pH. Mild hud pH-nivåforstyrrelser, spesielt de som øker dem, kan føre til mange hudproblemer, som desquamation, akne og dermatitt. Bruk en gnidningsbevegelse for å distribuere natriumbikarbonat i ansiktet gjør det mer irriterende for huden.

Det kan virke som at sitronsaft er en god måte å motvirke den høye ph av natriumbikarbonat, men liknende å lage tannkrem, er det vanskelig å få proporsjonene rett utenfor et laboratorium. L’Lagt til enda litt overdreven natriumbikarbonat eller sitronsaft kan forårsake skade på huden.

Mer informasjon om effekten av ansiktsvask med natriumbikarbonat. »

Sitronsaft

Alene synes sitronjuice å gjøre det bra med huden din. Er rik på vitamin C, som kan bidra til å redusere huden betennelse og skade forårsaket av UV-stråler. Det inneholder også sitronsyre, som var viste Å tørke kviserne.

Søket indikerer imidlertid det C-vitamin Og sitronsyre De gir bare hudfordeler når de er svært konsentrert. Vitamin C-konsentrasjoner og sitronsyre i sitronsaft er for lave for å effektivt trenge inn i huden.

Prøv dette i stedet

Eliminerer natriumbikarbonat og får fordelene med vitamin C og # 8217; sitronsyre med en syre designet for huden din. Hvis du er utsatt for akne, prøv salicylsyre. For anti-aging fordeler, prøv en alfa-hydroksy syre, som glykolsyre.

Test alltid en syre på en liten del av huden før du bruker den på ansiktet.

Finn ut mer om valget av & # 8217, rett ansikt for huden din. »

Bunnlinjen

Natriumbikarbonat og sitronsaft kan virke ufarlige ingredienser, men kan faktisk skade tenner og hud hvis det brukes feil.

Det er noen tester som natriumbikarbonat effektivt fjerner platen fra tenner, men sitronen tilsatt i # 8217; ligningen kan konsumere emaljen.

Når det kommer til huden din, ser sitronsaft ut som en logisk løsning fordi den inneholder både vitamin C og sitronsyre. Imidlertid gir sitronsaft ikke noen av disse i høye nok konsentrasjoner for å gjøre en forskjell.