Natriumbikarbonat og kokosnøttolje: Mirakler for hud, hår og tenner?

Natriumbikarbonat og # 8217; kokosnøttolje er begge tradisjonelt brukt til å lage mat og bake, men også vises i populære hjemmemedisinene for en rekke bekymringer.

Mer nylig har de fått noen viktige sosiale medier som ingredienser i gjør-det-selv-skjønnhetsprodukter for de som leter etter naturlige produkter og mirakuløse resultater.

Både l’kokosnøttolje som natriumbikarbonat har noen påviste fordeler og bruksområder, men de bør være en del av huden din og din skjønnhet arsenal? Vi ser.

For en klar hud

Kokosolje

Det er folk som sverger på, kokosnøttolje som fuktighetsgivende krem, omsorg for akne og anti-rynkebehandling. Det er ikke helt overraskende, siden noen utdanning de fant at kokosnøttoljen & # 8211; eller i det minste L’laurensyre som utgjør mer enn halvparten av fettsyrene & # 8211; Den har fordeler.

Disse inkluderer antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaper, som kan hjelpe med sårheling og noen inflammatoriske hudforhold.

Til tross for disse potensielle fordelene, er det ikke for å bruke kokosnøttoljen på huden, for alle. L’kokosnøttolje kan blokkere porene, som kan forverre akne og være spesielt problematisk for personer med fet hud.

Hvis du har sensitiv hud, snakk med en hudlege før du prøver huden på huden fordi det kan forårsake irritasjon.

Natrium bikarbonat

Natriumbikarbonat, også kjent som natriumbikarbonat, er en ingrediens å rengjøre og tone huden i naturlige skjønnhetssirkler. Mens det er mange online anekdotiske tester som kan hjelpe med akne med akne, er det ingen vitenskapelig bevis som forbinder natriumbikarbonat uten akne.

Faktisk kan natriumbikarbonat faktisk skade enn godt hvis det brukes på huden. Dette skyldes effekten på # 8217; balanse av huden pH.

Huden din er naturlig syre med en pH mellom 4.5 og 5.5. Dette er det ideelle området for å holde huden hydrert og beskyttet mot bakterier og forurensende stoffer.

Natriumbikarbonat, D’annen del, har en pH mellom 8 og 9. Når du stopper L’balanse av huden din ved å påføre en sterk alkalisk base, risikerer du å rive huden på sine naturlige oljer, slik at det er sårbart for bakterier og andre skadelige elementer.

Dommen

VERDICTET: Hopp

Når det gjelder huden din, la kokosnøttoljen og natriumbikarbonatet på kjøkkenet. Det er bedre måter å vaske ansiktet som ikke hindrer porene eller ikke striper huden på sine naturlige oljer. Og for krøniken, det er usannsynlig at kombinasjonen av de to ingrediensene kan balansere ting.

Sunt hår og hodebunn

Kokosolje

Mange mennesker anbefaler kokosolje for hår. Det sies at det bidrar til å fukte hår og hodebunn og forhindrer brudd, Doma L’crepe effekt og flass. Noen mennesker tilskriver det også for å ha hjulpet dem til å vokse håret raskere.

C’er sant i disse utsagnene. Påføring av kokosnøttoljen på håret før du vasker dem, kan bidra til å forhindre protein tap, beskytte dine fletninger fra å bryte. Bare vær forsiktig så du ikke overdriver det, som kan forårsake hodebunnen og fetthår.

Dens anti-inflammatoriske og antimikrobielle egenskaper kan også hjelpe noen typer flass. Men det kunne retort mot og forverre ting hvis din flass var forårsaket av seborrheic dermatitt. I dette tilfellet kan kokosnøttoljen forårsake ytterligere irritasjon og forverres tilstanden.

Natrium bikarbonat

Takket være «No Poo» -bevegelsen, bruker flere og flere mennesker natriumbikarbonat for hår som et alternativ til sjampo. Natriumbikarbonat løs i vannet bør fjerne overflødig olje og smuss, og forlater håret mykere og skinnende.

Før du forlater din & # 8220; poop & # 8221; For natriumbikarbonat bør du vurdere forskning, som fant at natriumbikarbonat faktisk kan skade håret ditt og forårsake hudirritasjon.

PH-nivået av natriumbikarbonat er betydelig høyere enn for hodebunnen eller håret, som kan føre til:

  • Hodebunnsirritasjon
  • Kutikkskade
  • slå opp
  • sprø

For pearly hvite og en ren munn

Kokosolje

Det er noen rettssaken at utvinningen av oljen med oljen med kokosnøttolje dreper noen typer bakterier som kan bidra til å forhindre gingival sykdommer og karies. L’Oljeutvinning er en gammel metode som inkluderer skylling eller vasking av oljen i munnen i 15-20 minutter.

Bare ikke utveksling den med din vanlige tannkrem: Det er ikke noe bevis for børste med kokosnøttoljen har fordeler.

Natrium bikarbonat

Natriumbikarbonat for tenner er ikke en nyhet. Tallrike tannkrememerker har natriumbikarbonatformuleringer tilgjengelig, og det er mange rettssaken For å støtte fordelene med tannkremet med natriumbikarbonat.

Det har blitt vist at tannkrem ved natriumbikarbonat:

  • Det er antibakterielt
  • Redusere plakk og gingivitt
  • Reduser flekker og blekemiddel tennene dine
  • Redusere karies og karies

Bunnlinjen

Natriumbaking og # 8217; kokosnøttolje har mange påviste fordeler. Men noen av deres skjønnhjelpsrelaterte relieffer er litt & # 8216; overdrevet. Det kan imidlertid være verdt å gi oljen en vortex eller gi hår en pre-vaskebehandling med kokosnøttolje hvis du prøver å legge dem til din rutine.