Natriumbikarbonat og akne: Fordeler, Risiko og behandlingsmetoder

Akne og natriumbikarbonat

L’Akne er en betingelse for den vanlige huden som de fleste opplever i ens liv. Når porene dine er blokkert på grunn av kroppens naturlige oljer, kan bakterier danne seg og forårsake kviser.

L’Akne er ikke en tilstand av farlig hud for livet, men kan påvirke på selvtillit, forårsake irritasjon i huden, og noen ganger er det litt smertefullt på grunn av’betennelse.

Utsalgsstedene i akne vises vanligvis på ansiktet, men fremspring kan også danne på nakken, ryggen og brystet. For å hindre arr og ekstra veier av akne, bruker mange mennesker naturlige rettsmidler som inkluderer natriumbikarbonat som hudbehandling.

Fordeler med natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat, eller natriumbikarbonat, er et nyttig alkalisk stoff i pH-nivåstyring. Bidrar til å nøytralisere syre stoffer på innsiden og # 8217; eksteriør av kroppen. Fordi natriumbikarbonat reduserer mengden syre i magen, er det generelt brukt til å roe magesmerter eller kurere fordøyelsesbesvær;.

Natriumbikarbonat inneholder også antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper. Dette gjør det til en ideell ingrediens i benkekrem for hudirritasjon, bitebitt og milde hudutslett.

Vask tennene med natriumbikarbonat eller natriumbikarbonatbikarbonat kan bidra til å redusere mengden skadelige bakterier i munnen og blekne tennene. Også oppdateres l & # 8217;.

For utsalgssteder av akne kan natriumbikarbonat bidra til å berolige den lille betennelsen og smerten. Den kan brukes som eksfoliering eller tilsatt til nåværende behandlinger for akne for å øke effektene. Det anbefales imidlertid ikke til daglig bruk.

Farer ved [8217 bruk av behandlinger for akne med natriumbikarbonat

Leger og forskere foreslår å bruke medisinske behandlinger godkjent for akneutløp og andre hudforhold, selv om det har vært noen anekdotiske suksesshistorier i # 8217; bruk av natriumbikarbonat.

Til C’det er lite Undersøkelser På effekten av natriumbikarbonat på huden spesielt, kan denne ingrediensen gjøre mer skade enn godt.

Noen bivirkninger av «8217; bruk av natriumbikarbonat på huden og i ansiktet inkluderer:

  • Overdreven hudens tørrhet
  • Tidlig rynke start
  • forverring av akneutbrudd
  • Irritasjon og betennelse i huden

Dette skyldes at natriumbikarbonat kan forstyrre hudnivået.

PH-skalaen går fra 0 til 14. Uansett over 7 er alkalisk og noe under 7 er surt. En ph på 7.0 er nøytral.

Huden er et naturlig surt organ med pH mellom 4.5 og 5.5. Dette området er sunt: ​​Holder huden hydrert med sunne oljer mens de beskytter organet mot bakterier og fra forurensningen. L’Avbrudd av denne pH-syre kappe kan ha skadelige bivirkninger, spesielt på huden.

Natriumbikarbonat har et pH-nivå på 9. L’Anvendelse av en sterk alkalisk base på huden kan stripe den av alle sine naturlige oljer og la det være ubeskyttet av bakterier. Dette kan gjøre huden mer følsom for naturlige elementer, som solen.

L’konstant bruk av natriumbikarbonat på huden kan påvirke hastigheten som huden kan gjenopprette og rehydrere.

Behandlinger for L’akne med natriumbikarbonat

Selv om det ikke er allment anbefalt, er det noen natriumbikarbonatbehandlinger som du kan bruke til akne for L & # 8217. På grunn av sine alkaliske egenskaper er det bare nødvendig med små mengder natriumbikarbonat.

For hver behandlingsmetode, bruk en ny natriumbikarbonatboks. Ikke bruk en natriumbikarbonatboks du bruker eller til å dekode kjøleskapet ditt. Disse boksene som brukes, kan allerede ha interaksjon med andre stoffer og kjemikalier som kan være skadelige for huden din.

Ansikt eller eksfolierende maske

For å bidra til å fjerne døde hudceller eller beroligende betennelse, inkluderer noen mennesker natriumbikarbonat i en skrubbe eller ansiktsmaske.

Etter å ha brukt et ansikts vaskemiddel, bland ikke mer enn 2 ts. av natriumbikarbonat i en liten mengde varmt vann for å danne en deig. Dette kan påføres med fingertuppene og masseres på huden.

La ham handle for ikke mer enn 10-15 minutter når de brukes som ansiktsmaske. Hvis det brukes som en eksfoliant, skyll straks etter at du masserer blandingen på ansiktet.

Etter begge typer bruk, gjelder det umiddelbart en fuktighetsgivende ansiktskrem for å hindre at huden tørker ut.

Ikke gjenta denne metoden mer enn to ganger i uken.

Forbedre ansiktsvaskemiddelet ditt

I likhet med eksfolieringsmetoden for behandling kan en liten mengde natriumbikarbonat inkorporeres i ditt regime for å eliminere uttakene til akne.

For å øke kraften i ditt daglige vaskemiddel, bland ikke mer enn en halv teskje. av natriumbikarbonat i hånden med vaskemiddelet ditt. Påfør blandingen på ansiktet og forsiktig massasje på huden.

Etter skylling på ansiktet, bruk en fuktighetskrem for å hindre tørr hud og spenning. Fortsett å bruke ditt daglige vaskemiddel som angitt, men legg til natriumbikarbonat ikke mer enn to ganger i uken.

Spot behandling

A’annen vanlig behandlingsteknikk er å identifisere dossi av akne, spesielt på ansiktet. For denne metoden forbereder den en natriumbikarbonatpasta fra ikke mer enn 2 ts. av natron og vann. Påfør blandingen på ønsket sone eller doss og la den hvile i minst 20 minutter.

Kan begynne herding eller encrusting, men det er greit. Pass på at du skyller det nøyaktig og bruker en fuktighetskrem. Noen foreslår å forlate blandingen om natten, men dette kan øke risikoen for bivirkninger.

Bunnlinjen

Natriumbaking Soda er et alkalisk stoff som kan påvirke PH-balansen og la den være ubeskyttet.

Mens de gamle mytene kan si at natriumbikarbonat kan bidra til å redusere akne, anbefaler dermatologer ikke det som en behandlingsmetode. I stedet følger du medisinske behandlinger for de godkjente akne- og benkene.

Hvis du bestemmer deg for å bruke natriumbikarbonat som et naturlig middel for akne, sørg for å begrense hudens eksponering for stoffet og bruke en fuktighetsgivende krem ​​etter. Hvis uregelmessige bivirkninger, oppstår smerte eller kutane utbrudd, konsulter en dermatolog umiddelbart.