Natriumbikarbonat for huden din: Det er trygt, når du bruker det og mer

Del på Pinterest

Natriumbikarbonat (natriumbikarbonat) er en vanlig mat i de fleste kjøkken. Det er en viktig ingrediens i mange bakevarer, og du kan til og med bruke den til å rense hjemmet ditt.

Natriumbikarbonat finnes også i mange produkter for oral hygiene, og noen mennesker bruker den til og med for å klargjøre forskjellige vanlige hudforhold. Det er imidlertid potensielle risikoer i # 8217; bruk den på huden.

Fortsett å lese for å lære om fordelene og risikoen for natriumbikarbonatet på huden og forslagene til å bruke det trygt.

Det er fordeler med natriumbikarbonat for huden?

Natriumbikarbonat er lett å finne og praktisk. I noen tilfeller kan det erstatte de dyreste hudpleieprodukter.

Natriumbikarbonat kan brukes til en rekke forhold som påvirker huden. Noen av disse bruksområdene støttes av forskning, mens andre bare har anekdotiske tester og bør brukes med forsiktighet.

12 hudsykdommer kan hjelpe natriumbikarbonat

1. Kviser

Natriumbikarbonat er et naturlig antiseptisk med Antibakterielle egenskaper. Kan bidra til å redusere bakterier som forårsaker akne hvis det brukes lokalt. Det er imidlertid ikke tilrådelig å vaske ansiktet med natriumbikarbonat eller bruke det til akne for akne.

Denne behandlingen kan brukes forsiktig på skuldrene eller ryggen, men bør ikke brukes på store områder av kroppen eller ansiktet.

Å bruke, lage en natron og vannpasta. La posere plaster mot akne i maksimalt 15 minutter og skyll.

2. Eksem

Natriumbikarbonat er ikke en kur for eksem, men kan bidra til å lindre kløe kløende. L’National Eczema Association Anbefaler å legge til 1/4 natriumbikarbonat kopp til et varmt (ikke varmt) bad og fordyp det i 10-15 minutter. Tørk forsiktig huden med et håndkle og hydrere det senere.

3. Psoriasis

Noen søk antyder at natriumbikarbonat ikke er gunstig for psoriasis hvis de brukes som en aktuell pasta. Imidlertid hevder noen mennesker med psoriasis å finne lettelse fra kløe og rødhet etter å ha gjort et bad med natriumbikarbonat og mel d’havre. For å bruke på et bad, følg trinnene ovenfor for behandling av symptomene på # 8217; eksem.

4. Vannkopper

Ta et bad med natriumbikarbonat og mel d’havre kan bidra til å redusere kløe og rødhet forårsaket av vannkoppen. Legg til en kopp hver på badet vann og senk i 20 minutter.

5. Hemorroider

Selv om det ikke er en kur, smerte, kløe og # 8217; betennelse i hemorroider Det kan vaskes i et natriumbikarbonatbad. Følg instruksjonene ovenfor for å forberede et bad med natriumbikarbonat.

6. Ichthyosis

L’ictosis refererer til en gruppe hudforhold som kan forårsake tørr og tykkere og skumlet hud gjennom hele kroppen. L’Dykk i # 8217; Baderomsvann behandlet med natriumbikarbonat er en Gammel behandling for denne tilstanden.

Det er teoretisert at natriumbikarbonat endrer PH Dell’badvann, som bidrar til å exfoliere skalaer forårsaket av disse forholdene. Videre forskning er nødvendig for å støtte disse uttalelsene.

7. Myggstikk

En natron og vannbakepasta kan bidra til å lindre kløe forårsaket av insektbitt.

For å lage en deig, bland 1 spiseskje natriumbikarbonat med nok vann til å danne en deig. Påfør den på punkteringen D’insekt og la det hvile opptil 10 minutter før du vasker pastaen fra huden.

8. API BITES

Aneekdotiske tester tyder på at natriumbikarbonatpasta kunne Nøytraliser giftet D’bier, I tillegg til å redusere smerte, rødhet og hevelse av bier eller veps biter.

9. Giftig ivy

Hvis du får giftig ivy, nedgang eller gift eik, kan et natriumbikarbonatbad bidra til å redusere kløe og lindre rødhet, ifølge anekdotiske tester. Det er imidlertid ingen vitenskapelig bevis for å støtte disse uttalelsene.

For å bruke, legg til 1 kopp natriumbikarbonat til et varmt bad og senk i 15 minutter.

10. Svampinfeksjoner

Har sopphud og spikerinfeksjoner, for eksempel onychomycosis bevist å forbedre seg Når nedsenket i en natrium- og vannbikarbonatløsning.

11. Gjærinfeksjoner (candidiasis)

Gjær er en type sopp. De positive effektene av natriumbikarbonat på soppinfeksjoner kan også gjøre det til en effektiv behandling for kløe, rødhet og hevelse forårsaket av candidiasis, en overdreven vekst av Candida gjær på huden.

Søket er begrenset, men du kan prøve å fordype deg i et natriumbikarbonatbad for å behandle candidiasis. Pass på at du tørker huden helt etter badet.

12. Sysselsetting depilering

Natriumbikarbonat kan brukes som en delikat exfoliator for å fjerne hudenhetens hår. Det er ingen data for å støtte denne bruken av natriumbikarbonat, men mange sverger over effektiviteten.

Prøv å lage en pasta med vann eller en ikke-komedogen olje. Så forsiktig gni hudområdet som inneholder inngrodd hår med en sirkulær bevegelse.

Og & # 8216; trygt?

Natriumbikarbonat er en alkalisk kjemisk forbindelse. Fordi det er alkalisk, kan natriumbikarbonat endre den naturlige pH i huden.

Noe stoff med en pH mindre enn 7.0 er syre og noe stoff med en pH over 7.0 er alkalisk. Huden skal være litt syre, med en pH mellom 4.5 og 5.5, men natriumbikarbonat har en pH på 9.

Øk huden min kan forårsake tørrhet, irritasjon og andre bivirkninger. L’natriumbikarbonat alkalinitet gjør det også en løsning som er for enkel til å bruke som et ansikts vaskemiddel. Det kan fjerne huden av de nødvendige oljene og avbryte syrepakningen som huden din trenger for å beskytte den mot infeksjoner og utsalgssteder.

Det løse natriumbikarbonatet kan absorberes gjennom huden. Av denne grunn anbefales ikke natriumbikarbonatbadene for noen mennesker. Unngå natriumbikarbonatbad hvis:

  • har en £ 8217; alvorlig eller alvorlig infeksjon
  • Har åpne sår
  • diabetes
  • har hjerte sykdommer
  • Du er gravid eller ammer
  • De er allergiske mot natriumbikarbonat
  • De er utsatt for svake

Ikke bruk natriumbikarbonat på store områder av et barns følsomme hud. Natriumbikarbonat brukes noen ganger til bleiedermatitt, men dette er ikke anbefalt.

Natriumbikarbonatets evne til å avbryte den normale huden pH kan forårsake metabolsk alkalose. Denne tilstanden oppstår når det normale pH-nivået er høyt over # 8217; Normal intervall. Det er sikreste måter å lindre bleiedermatitt.

Den beste måten å bruke natriumbikarbonat til huden

Natriumbikarbonat kan brukes som en pasta hvis det kombineres med vann eller andre ingredienser, slik som sitron eller oljejuice. Bruk en del av natriumbikarbonat i tre deler vann eller en annen ingrediens.

Natriumbikarbonat kan også oppløses i badet vann alene eller med mel D’tørr og ukokt havre. Ikke bruk mer enn 2 kopper natriumbikarbonat til bad.

Bunnlinjen

Natriumbikarbonat er et billig og lett å finne produkt som kan bidra til å håndtere symptomer på visse hudforhold, men kan ikke være trygt for alle. Snakk med din hudlege før du bruker natriumbikarbonat på huden. De kan hjelpe deg med å avgjøre om det er mer effektive behandlinger.