Natriumbikarbonat for blackheads: Hvorfor skal du unngå det og hva du

Blackheads er blant de mest stædige, men også de vanligste akneproblemene. Mens hudormer kan være en plage, filen American Academy of Dermatology (AAD) bemerker at disse er relativt enkle å behandle.

Nøkkelen til å behandle hudormer er tid og tålmodighet. Når benkproduktene ikke gir resultater, eller hvis de tørker huden vår, kan du bli forsøkt å bytte til A’andre behandlingsmål.

Hjemmelaget rettsmidler som natriumbikarbonat blir stadig mer populært som en metode for å bli kvitt blackheads mer & # 8220; Natural & # 8221;. Det er imidlertid betydelige bekymringer om bruk av natriumbikarbonat på huden, spesielt på ansiktet.

Fordi du ikke bør bruke natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat er fremmet av mange online-enheter som en måte & # 8220; Natural & # 8221; Å bli kvitt blackheads. I teorien kan natriumbikarbonat faktisk ha en tørkende effekt. Advokatene hevder dette behandlingsforanstaltningen på grunn av den potensielle natriumbikarbonatkapasiteten til å tørke porene som er blokkert.

Problemet med natriumbikarbonat-applikasjonen på huden er at den også kan tørke resten av huden.

Noen brukere kan også oppleve kontaktdermatitt, en type eksem forårsaket av bivirkninger på stoffer og kjemikalier som møter huden. Dette kan forårsake rødhet, hudutbrudd og kløe.

Konklusjonen er at natriumbikarbonat potensielt kan gjøre mer skade enn dine hudfordeler. Det er ikke verdt å bruke stoffet på ansiktet ditt av en eller annen grunn.

Hva skal du bruke i stedet

Natriumbikarbonat gjør lite for å fjerne materialet som hindrer porene og forårsaker blackheads. Vi glemmer ofte hva de svarte flekkene er laget: død hud og sebum (olje). Du kan finne en mer passende behandlingsmetode som holder disse komponentene.

Behandling og forebygging av fremtidige hudormer bør inneholde en metode for å kvitte seg med de døde hudcellene som hindrer porene ved å eliminere overflødig sebum.

Tenk på noen av følgende behandlingsforanstaltninger du kan bruke i stedet for natriumbikarbonat.

Salicyl eller BHA-syre

L’Salisylsyre er en hydroksysyre (BHA), kanskje mer kjent for sin evne til å bekjempe den ikke-inflammatoriske akne (også kjent som hudormer og kviser). L’syreverk Fjerner de døde hudceller og effektivt tørker oljene fanget i hårsekkene.

Bidrar til å behandle hudormer, kan salicylsyren også forbedre den generelle hudstrukturen. Det kan også hjelpe deg å roe betennelsen i de mest alvorlige tilfellene av akne.

BHAs som salisylsyren er mindre irriterende enn hydroksysyrer, slik som L’glykolsyre. Quest & # 8217, sist brukes hovedsakelig til anti-aging problemer og kan gjøre huden mer følsom for solskader.

L’Salisylsyre er allment tilgjengelig, hovedsakelig i motprodukter (OTC). Du kan finne daglige vaskemidler, toner og infused fuktighetsgivende kremer med syre. Det finnes også i behandlinger for akne og i noen eksfolierende masker. Dermatologiske krav og moduler er også tilgjengelige.

Uavhengig av den valgte form, er det best å starte i små og gradvis fortsette til flere applikasjoner eller høyere konsentrasjoner av salicylsyre etter behov.

Virkningen av tørrhet kan noen ganger forårsake rødhet og uønsket irritasjon, så starter først med 0.5 prosent. Du bør ikke overvinne en 5% konsentrasjon. Videre velger du en type produkt som inneholder salisylsyre om gangen: Dobbel denne ingrediensen kan øke risikoen for bivirkninger.

L’sitronsyre

L’sitronsyre er både en BHA og en AHA. Basert på sitrusprekk, brukes syren i kosmetikk for å nøytralisere den naturlige pH i huden. Det kan også fungere dypt inn i porene for å tørke sebum og døde hudceller.

Hvis det brukes regelmessig, L’sitronsyre kan eliminere porene som er blokkert og gjør huden jevnere. Det fungerer spesielt godt med tonere og serum som gjelder før den daglige fuktighetsgivende krem.

Mens noen apoteksprodukter inneholder sitronsyre, er denne ingrediensen mer vanlig i high-end skjønnhetsmerker. Du kan vurdere å bruke litt & # 8216; mer for behandling av svarte flekker hvis salicylsyren ikke virker.

Masker for dyp rengjøring

Masker for dyp rengjøring er en grunnleggende mat for alle som er utsatt for svarte flekker. Disse typer masker fungerer spesielt godt for blandede og fet hudtyper.

Med mangfoldet av ansiktsmasker som er tilgjengelige på markedet, er det lett å gå seg vill når du prøver å finne en som fungerer best for hudormer. Start med de som inneholder leire, gjørme eller kull. De bidrar til å tørke overfladiske oljer mens de tiltrekker seg urenheter som er blokkert i porene.

Du finner disse typer masker i et apotek eller i et skjønnhetsskranke, og til og med mange spa tilbyr dem. En prosess med forsøk og feil kan trenge før du finner det som fungerer best for deg.

Uansett valget du velger, vil du begrense maskerne tre ganger i uken. Mer enn dette kan tørke opp huden.

Olje rengjøringsmetode

Selv om dette kan virke som en oksymoron, har rengjøring med olje vist seg nyttig for alle hudtyper, selv for fet hud og utsatt for svarte flekker.

Prosessen fungerer ved å påføre en rensolje på huden og massasje via L’overflødig olje, sminke og smuss. Etter å ha brukt vaskemiddeloljen, er teorien at ditt daglige vaskemiddel derfor kan fungere mer effektivt i porene dine.

Imidlertid er ikke alle vaskemiddeloljer de samme. Noen jobber bedre for tørr eller normal hud med tilsatt fuktighetsgivende kremer. Andre er mer forskjellige. Vaskemiddeloljer er allment tilgjengelige på markedet og i forskjellige prisklasser.

Daglig mikrofrihet

Hvis du er utsatt for svarte flekker, kan du dra nytte av en liten mengde daglig delikat eksfoliering.

Det er ikke det samme som en daglig maske eller en microdermabrasion, som du ikke bør gjøre hver dag. I stedet studerer han fordelene med mikrofoliering. Disse produktene består av mindre exfoliatorer designet for å heve døde celler fra overflaten før de forblir fanget i porene.

Du kan tenke på denne metoden som et forebyggende tiltak mot fremtidig utvikling av hudormer.

Unngå natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat, i teorien, kunne tørke dine svarte. Problemet er at natriumbikarbonat også kan tørke resten av huden.

Dette gjør deg sårbar for enda mer låse opp hvorfor porene dine gjør det ekstraordinære for å produsere enda mer olje for å lindre tørrhet.

Natriumbikarbonat er ikke designet for bruk på ansiktet.

Det kan imidlertid være skremmende hvis du har blackheads til tross for å ha prøvd alt du kan.

Hvis dette er din erfaring, kan det være bedre å se en hudlege. De kan anbefale reseptbelagte behandlinger eller til og med anbefale interne prosedyrer for å kvitte seg med blackheads en gang for alle.