Natriumbikarbonat deodorant: det er effektivt mot lukten av armhulene? 

Del på Pinterest

På grunn av noen bekymringer om ingrediensene i konvensjonelle deodorant, C’Det har vært mye interesse for naturlige muligheter for å bekjempe L’lukt av armhulene. Et av disse alternativene er natriumbikarbonat, også kjent som natriumbikarbonat.

Natriumbikarbonat er et gammelt flerbruksprodukt som tradisjonelt brukes på kjøkkenet, luktforebygging og renslighet. Mer nylig har det imidlertid blitt annonsert som en naturlig ingrediens for mange andre formål, spesielt innen helse og omsorg for personen.

Her er en titt på de påståtte fordelene og ulempene ved natriumbikarbonatet som en naturlig deodorant og hva du bør vite før du bruker det.

Hva er fordelene med [8217; bruk av natriumbikarbonat som deodorant?

Natriumbikarbonat er velkjent for sin evne til å absorbere lukt. For eksempel, hvis du lukter i kjøleskapet, la en åpen natriumbikarbonatboks i kjøleskapet hjelpe deg med å bli kvitt deg fra & # 8217;.

Denne evnen til å absorbere lukt har brakt natriumbikarbonat til å bli et populært alternativ som naturlig deodorant.

Selv om studier har blitt utført på fordelene med natriumbikarbonat generelt, er det svært lite vitenskapelig forskning å spesifikt støtte sin bruk som Axillary Deodorant. Fordelene som er rapportert, er basert på anekdotiske bevis på at folk nr. 8217 brukes til å bekjempe lukten av ens kropp.

en studere antyder at natriumbikarbonat kan ha antimikrobielle fordeler, som potensielt kan bety at den har evnen til å bekjempe bakterier som forårsaker dårlig lukt under armene. Imidlertid ble dette eldre studioet utført i sammenheng med # 8217; tannlegen og ikke av hudpleie.

Det kan være andre potensielle fordeler i # 8217; bruk natriumbikarbonat i stedet for konvensjonell deodorant. Dette gjelder spesielt for folk som har følsomhet overfor kjemikalier og ingredienser som brukes i mange kommersielle deodoranter, for eksempel:

 • Aluminium. Noen mennesker frykter at absorpsjonen av aluminiumet fra en deodorant kan øke risikoen for brystkreft og andre svulster. Imidlertid er det ingen N’Vitenskapelig forskning Til i dag for å støtte dette.
 • Paraben. Selv om forskningen fortsatt pågår, indikerer noen tidlige studier at parabene som er tilstede i skjønnhetsprodukter og personlig pleie, kan øke risikoen for skade på krefthuden.
 • Triclosan. Denne ingrediensen kan forstyrre noen typer hormoner.
 • Kunstige farger. Disse kan forårsake hudirritasjon.

Hva er ulempene?

Som deodorant kan natriumbikarbonat bidra til å nøytralisere lukt. Imidlertid kan denne fordelen ha en kostnad, spesielt hvis du har sensitiv hud.

Hvis du har tørr eller sensitiv hud, kan du være mer tilbøyelig til følgende bivirkninger hvis du bruker natriumbikarbonat under armene dine:

 • rødhet
 • utslett
 • klø
 • squamous lær

L’Desiccant effekt av natriumbikarbonat skyldes trolig sin alkalinitet. En ph på 7.0 og øvre regnes som alkalisk og natriumbikarbonat faller et sted rundt 9.0 på pH-skalaen.

Sekund Undersøkelser, Sunn hud er mer syre, med en ph på ca. 5.0. Så når du bruker et alkalisk stoff som natriumbikarbonat, kan det endre de naturlige pH-nivåene i huden din. Dette kan i sin tur føre til en’overdreven tørrhet.

En måte å unngå de mulige bivirkningene tester følsomheten til huden ved natriumbikarbonat før den påføres som deodorant. Dette kalles patch test.

Du kan kjøre en testpatch ved å ta en liten mengde natriumbikarbonat og bruke den på et lite hudområde, som albuen inne. Så vent opptil 48 timer for å se om huden din utvikler noen form for reaksjon eller irritasjon.

Hvis du vil være tørr, må du kanskje benytte natriumbikarbonat i løpet av dagen. Dette skyldes at deodoranter generelt, inkludert natriumbikarbonat, Mask bare L’kropps lukt, mens antiprospiranter virker for å hindre fuktighet ved å blokkere svetteporene.

Hvordan lage en deodorant på natriumbikarbonatet DIY

For å bruke natriumbikarbonat som deodorant, kan du dab en liten mengde på armhulene. Men denne metoden kan bli ganske komplisert, og det vil nok ikke fungere så bra.

A’Bedre alternativ er å lage en deodorant pasta etter disse enkle trinnene:

 • Bland om 1/4 ts. Natriumbikarbonat med en liten mengde varmt vann i en bolle til en pastaform.
 • Påfør deigen til armhulene, forsiktig bøy den på huden med fingertuppene.
 • Pass på at pastaen er helt tørr før du kle deg.
 • Du kan også kombinere natriumbikarbonat med andre ingredienser uten å bruke vann; vann;.

  • Bland 1 stykke natriumbikarbonat med 6 maisstivelsesdeler, som kan fungere som en antiprosity for å holde deg tørr.
  • Bland 1 del natriumbikarbonat med 2 deler shea smør eller kokosnøttsmør, som kan være nyttig for tørr og sensitiv hud.
  • Forbindelse 1 stykke natriumbikarbonat med 4 stykker kokosnøttolje og tilsett en dråpe av en essensiell olje, så som lavendel eller # 8217; # 8217; te-treet

  Uavhengig av oppskriften du velger, er det viktig å gjennomføre en oppdateringstest på forhånd for å sikre at huden din ikke er følsom for noen av ingrediensene.

  Alternativer

  Hvis natriumbikarbonat forårsaker tørrhet, kløe eller hudirritasjon, kan du vurdere ideen om å prøve andre naturlige deodorante alternativer, for eksempel:

  • Apple eddik, fortynnet i vann
  • kokosolje
  • Cornstarch
  • Karithet smør
  • Amamel
  • Olje dell’te tre eller andre essensielle oljer fortynnet i en vektorolje

  Bunnlinjen

  Takket være sine anti-luktegenskaper, kan natriumbikarbonat være i stand til å bekjempe armhulene.

  Natriumbikarbonat er imidlertid ikke designet for huden. Det er mye mer alkalisk enn huden din, som kan forstyrre den naturlige balansen i huden din ph. Dette kan forårsake tørrhet, kløe, rødhet og irritasjon, spesielt hvis du har sensitiv hud.

  Hvis du er bekymret for din nåværende deodorant og ønsker A’mer naturlig alternativ, snakk med legen din eller dermatologen fra de beste naturlige alternativene for huden din.